Hier vindt u alles wat u moet weten over het accepteren van betaalpassen met uw SumUp Air.

setupguideicon.png  Algemeen gebruik

Kies betaalmethode
  • Chip: Plaats de pas in de sleuf aan de bovenkant van het pinapparaat en zorg dat de chip naar u toe is gericht.
  • Contactloos (NFC): Houd de pas 1-2 seconden tegen het display van het pinapparaat.
  • Wallet-apps: Betaal met Google Pay en Apple Pay door uw smartphone op het pinapparaat te houden.

Klik hier voor meer informatie over het accepteren van betaalpassen.

Led-signalen

Uw apparaat heeft 4 blauwe lampjes aan de onderkant. Deze hebben de volgende functie:

• Zodra u de SumUp Air inschakelt, zal 1 ledlampje knipperen om aan te geven dat het apparaat is gestart. Het blijft om de 4 seconden knipperen om aan te geven dat het apparaat nog steeds is ingeschakeld.
  • De ledlampjes knipperen ook als er een verbinding tussen het pinapparaat en een smartphone/tablet tot stand is gebracht.
  • Als u een NFC-transactie verwerkt, zal er één ledlampje knipperen. Nadat de pas tegen het pinapparaat is gehouden, zullen alle 4 de ledlampjes knipperen.
  • De ledlampjes geven ook het batterijniveau van uw pinapparaat aan. 4 ledlampjes geven een 100% volle batterij aan, 3 lampjes 75% enz. Als er nog maar één led-lampje aan is, is het tijd om uw pinapparaat op te laden.
Advies voor het gebruik van uw pinapparaat

We adviseren u uw apparaat alleen te gebruiken bij temperaturen tussen -10 °C en +45 °C. Uw pinapparaat kan mogelijk niet goed werken als de temperaturen buiten dit bereik vallen. Daarom adviseren we u het niet lang aan dergelijke temperaturen bloot te stellen, zoals in uw auto in de zomer of winter.

We hebben uw pinapparaat voorzien van veiligheidssensoren om het apparaat te beschermen tegen manipulatie of sabotage. Zorg dat u uw pinapparaat altijd voorzichtig gebruikt en vermijd kracht of stoten om te voorkomen dat de automatische beveiligingsvergrendeling wordt ingeschakeld. Het apparaat zal na het activeren ervan permanent worden vergrendeld.

chargingicon.png  Opladen

Zorg voor een optimale verwerkingssnelheid: uw pinapparaat moet altijd voor minimaal 25% zijn opgeladen. We adviseren u uw pinapparaat maandelijks op te laden, ook als u deze niet regelmatig gebruikt.

U kunt het batterijniveau op het scherm van uw pinapparaat en via de ledlampjes controleren (raadpleeg 'LED' voor meer informatie).

Laad uw kaartlezer op met de meegeleverde Micro USB-kabel door deze op een computer of andere voedingsbron aan te sluiten. Maakt u zich geen zorgen: u kunt uw pinapparaat gewoon blijven gebruiken tijdens het opladen. Als de batterij voor 100% is opgeladen, kunt u weer tot wel 500 transacties verwerken voordat het apparaat opnieuw moet worden opgeladen.

connection.png  Verbinding

Er is minimaal een Bluetooth 4.0-verbinding nodig voor uw pinapparaat. De SumUp-app maakt gebruik van de internetverbinding van uw smartphone of tablet. Omdat er maar heel weinig gegevens tussen uw smartphone of tablet en pinapparaat worden uitgewisseld, hoeft dit geen grote invloed te hebben op uw gegevensabonnement.

generaluseicon.png  Transactiegeschiedenis

U vindt onder het kopje 'Transacties' in uw SumUp-account een overzicht van alle transacties die u via SumUp hebt uitgevoerd, inclusief details zoals datum, tijd en transactiebedrag. Hier kunt u eventueel ook opnieuw een bon naar een klant verzenden.

menuicon.png  Instellingen

Onder 'Instellingen' in de SumUp-app zijn de volgende functies beschikbaar:

Fooi Stel het standaardpercentage voor fooien in voor uw pinapparaat.
Printen Koppel uw apparaat aan een printer in de buurt.
Werknemers Voeg medewerkers toe, zodat ze uw pinapparaat kunnen gebruiken.
Betaling op afstand Accepteer betalingen op afstand.*
Productcatalogus Schakel de wisselschakelaar in om uw productvoorraad te maken.
Belasting Pas de btw-tarieven voor uw producten en diensten aan.
Klantenservice Detecteer uw pinapparaat om het te koppelen aan uw mobiele apparaat en om onze klantenservice te bezoeken of een e-mail te sturen.
Livechat Chat direct met ons Support Team voor hulp.

* Deze functie is niet direct beschikbaar na registratie. Neem contact op met het klantenserviceteam om toegang te krijgen.

myaccounticon.png  Mijn account

Uw Klant-ID is te vinden in de linkerbovenhoek van het dashboard op sumup.me, onder uw accountnaam.

refund.png  Terugbetalingen uitvoeren

Verwerk terugbetalingen vanuit de SumUp-app. Wilt u meer weten? Lees ons artikel Transacties terugbetalen voor meer informatie.

powerofficon.png  Standby-modus vs. Uitschakelen

Uw pinapparaat schakelt over naar de stand-bymodus als u het een tijdje niet hebt gebruikt. Geen zorgen: deze blijft verbinding houden met uw telefoon. U kunt uw pinapparaat ook uitschakelen door de aan-uitknop circa 3 seconden ingedrukt te houden.