Du kan akseptere kreditt- eller debetkort som viser logo fra Visa, VPAY, MasterCard og Maestro. En avgift på 0,95% for debetkort og 2,75% for kredittkort gjelder for alle transaksjoner som utføres via SumUp-kontoen din, enten det er et Visa, VPAY, MasterCard eller Maestro-kort.

For å godta kort med chip, må du sette chipen inn (foran på kortet, med chipen vendt mot deg) i sporet øverst på kortleseren.

Du kan også akseptere NFC-betalinger via Android Pay og Apple Pay med SumUp Air kortleser. Hold kortet flatt i 1-2 sekunder over kortleserens skjerm for å godta en kontaktløs transaksjon.
Kunden trenger nå bare å godkjenne betalingen via PIN eller signatur.

Internasjonale kort
Du kan også godta kort som er utstedt utenfor Norge. Bare kontroller at kortet har logo fra Visa, VPAY, Mastercard eller Maestro.
Viktig
Om du utfører en betaling med et internasjonalt kort, kan det hende at kortinnehaveren må betale banken sin en valutaavgift. Denne avgiften belastes dersom valutaen i landet der kortet ble utstedt, ikke samsvarer med valutaen i landet du har registrert som virksomhetens hjemland i SumUp. For eksempel hvis kunden din har en amerikansk bankkonto, og bedriften din drives i Norge, blir transaksjonen belastet norske kroner, mens kundens konto blir belastet i amerikanske dollar.