Denne artikkelen veileder deg gjennom det å bruke kortleseren for første gang. Du vises også hvordan du kobler den til manuelt hvis en Bluetooth-forbindelse ikke automatisk opprettes mellom kortleseren og enheten.
Hvis du er en ny kunde, må du først konfigurere kortleseren før du prøver å koble til manuelt.

Innholdsfortegnelse:

• Innstilling av Air Card Reader
  • Koble til Air Card Reader
  • Lading av Air Card Reader
  • Lysdiodene på Air Card Reader
  • Oppbygning av Air Card Reader

Før du kan begynne å ta betalinger med din nye SumUps Air, må du først konfigurere kortleseren. Prosessen er veldig rask og enkel – bare følg disse instruksjonene:

1. Logg inn på SumUp App med e-postadressen og passordet som du registrerte deg med.
  2. Skriv inn et beløp (minimum 9 kr) og trykk deretter "«Belast». Enheten vil nå skanne etter kortleseren din. Når den er funnet, slås leseren på automatisk.

NB

Følgende to trinn er bare nødvendige for SumUp-kortlesere med et serienummer lavere enn 100017050828.

1. Vennligst bekreft paringsanmodningen på smarttelefonen/nettbrettet ditt ved å sammenligne de tre siste sifrene som vises på skjermen med de siste 3 sifrene i kortleserens serienummer. Trykk på «Koble til».
  2. Bekreft Bluetooth-tilkoblingen ved å klikke på «Par» i appen, og ved å trykke på det grønne merket på kortleseren.

NB

Noen smarttelefoner/nettbrett med en eldre Bluetooth-versjon krever at du skriver inn paringskoden.

1. Forbindelsen ble opprettet! Kortleseren forbereder nå den første transaksjonen. Denne prosessen tar ca. 2 minutter.

NB

Hvis du har problemer med oppsettet, kan du prøve å følge veiledningen nedenfor. Den gir deg en trinnvis veiledning om hvordan du kobler kortleseren til enheten manuelt.

Koble til Air Card Reader

Hvis du bruker SumUp for første gang, bør du først følge veiledningen ovenfor om hvordan du konfigurerer kortleseren før den første transaksjonen.

Normalt kobles kortleseren automatisk til smarttelefonen/nettbrettet. Men du trenger ikke bekymre deg, for her er en hurtigveiledning til hvordan du gjør det manuelt:

1. Åpne SumUp-appen og logg inn med e-postadressen og passordet du registrerte deg med.
  2. Trykk på «Konto»-fanen (iOS) eller menysymbolet (Android) øverst til venstre.
  3. Vennligst åpne «Betalingsmetoder»/«Velg kortleser» og velg «Air» som kortleseren for å iverksette oppsettet.

NB

Følgende to trinn er bare nødvendige for SumUp-kortlesere med et serienummer lavere enn 100017050828.

1. Bekreft paringsanmodningen på smarttelefonen/nettbrettet ditt ved å sammenligne de tre siste sifrene som vises på skjermen med de siste 3 sifrene i kortleserens serienummer. Trykk på «Koble til».
  2. Bekreft Bluetooth-tilkoblingen ved å klikke på «Par» i appen din, og ved å trykke på det grønne merket på kortleseren.
  3. Forbindelse ble opprettet! Kortleseren forbereder nå den første transaksjonen. Denne prosessen tar ca. 2 minutter.

Du kan nå fortsette med å utføre kortbetalinger om vanlig.

Lading av Air Card Reader

Du kan lade SumUp Air Card Reader med Micro USB-kabelen som følger med i pakken. Det er bare å koble den til en strømforsyning eller en datamaskin. Selv når du lader, kan du fortsette å utføre transaksjoner. Etter at den er fulladet, holder den i rundt 500 transaksjoner.

Batterinivået vises på kortleserens skjerm, samt gjennom de blå lysene nederst på leseren. Hvert lys representerer omtrent 25 % av batteriet.

Lysdiodene på Air Card Reader

Det er 4 blå lys på bunnen av Air-kortleseren. De signaliserer forskjellige ting når de er i standby-modus og mens du mottar betalinger.

• Så snart du slår på kortleseren, lyser lysdiodene et raskt øyeblikk. Deretter blinker den første lysdioden hvert fjerde sekund for å vise at leseren er slått på.
  • De 4 lysdiodene blinker også når en sikker Bluetooth-tilkobling er etablert mellom kortleseren og enheten.
  • Hvis du vil ta kontaktløs betaling, lyser den første lysdioden kontinuerlig. Så snart kortet har blitt holdt foran kortleseren, og dataoverføringen ble vellykket, blinker alle 4 lysdiodene.
  • Lysdiodene kan også fortelle deg kortleserens batterinivå. Bare trykk på strømknappen og slipp den raskt igjen. Lysdiodene lyser som følger, avhengig av kortleserens batterinivå: Fire lysdioder viser at batteriet er 100%, tre lysdioder viser at batterinivået er på 75%, osv. Hvis bare én lysdiode lyser, må du lade kortleseren.

NB

Hvis du vil lese mer om den generelle bruken av kortleserne våre, kan du klikke her. For feilsøkingstips og en rask veiledning til hvordan du aksepterer betaling, klikk henholdsvis her og her.