Avansert modus lar deg lage produktbibliotek og hyller slik at du har hele produktadministrasjonen på ett sted og gjør salget enda raskere.

Aktiver avansert modus

Avansert modus lar deg lage et produktbibliotek som inneholder alle de forskjellige produktene du selger. Du kan aktivere og deaktivere avansert modus i SumUp-appen. Når den er slått på, gjør avansert modus at du kan sette opp forskjellige hyller som inneholder produktene i alle varianter, samt forskjellige avgiftssatser.

Her er en trinnvis veiledning for hvordan du slår på avansert modus:

1. Åpne SumUp-appen på enheten din og logg inn med påloggingsinformasjonen.
  2. Klikk på «Konto»-fanen (iOS) eller menysymbolet (Android) øverst til venstre.
  3. Slå på «Avansert modus»-bryteren.
  4. Ferdig! Du er nå klar til å konfigurere produktadministrasjon.

Motta betalinger i avansert modus

Etter at du har opprettet produkthyllene og noen produkter, kan du begynne å bruke dem i ditt daglige salg for å gjøre virksomheten enda mer effektiv.

La oss se på prosessen med å motta betalinger i avansert modus:

1. Logg deg på SumUp-appen ved hjelp av kontoinformasjonen din.
  2. Hvis Avansert modus er slått på, åpner appen automatisk din første hylle. Velg et produkt du vil selge. Hvis produktet du ønsker å selge er i en annen hylle, kan du enkelt bevege deg gjennom hyllene ved å sveipe enten til venstre eller høyre.
  3. Klikk på produktet. Hvis du har lagret mer enn en versjon, kan du nå velge hvilken versjon av produktet du vil selge.
  4. Produktet er nå lagret i handlekurven, som du finner i øverste høyre hjørne (iOS) eller nederst (Android). Hvis du vil legge til flere produkter i salget, gjenta trinn 3. Hvis du er klar til å ta betaling, klikker du på handlekurven din øverst til høyre.
  5. En side åpnes med et sammendrag av salget. Har du glemt å legge til et produkt? Ikke noe problem, trykk på «Tilbake» og du går tilbake til hyllen. Hvis du trykker på «Fjern» (iOS) eller søppeldunk-symbolet (Android) øverst til høyre, blir alt fjernet fra handlekurven, og du kan starte på nytt med et helt nytt salg.
    Ser alt bra ut? Trykk på «Belast» -knappen under, og du kan nå velge en betalingsmetode.
  6. Kunden din kan betale via kort eller med kontanter, hvis du har aktivert kontantbetalinger.
  7. Hvis du velger «Kortbetalinger», kan du trykke, sveipe eller sette inn et kort og be kunden godkjenne betalingen. Du kan til og med sende dem en kvittering.
  8. Gratulerer! Du har nettopp utført ditt første salg i avansert modus.

Administrer produkter

Opprett produkt

I avansert modus kan du sette opp og administrere produktene dine. For å gjøre det, åpner du kontoområdet i appen (iOS: «Konto»-fanen, Android: menysymbolet øverst til venstre). Kontroller at «Avansert modus» er slått på og trykk «Administrer produkter».

Å sette opp administrasjon av produktene kan virke komplisert, men vi skal nå gå gjennom det trinnvis.

1. Hvis du klikker på «Administrer produkter» åpnes hyllen automatisk, og du har nå muligheten til å opprette et nytt produkt. Trykk på «Nytt produkt».
  2. Et vindu åpnes, og du blir bedt om ytterligere produktinformasjon. For å skrive inn et produktnavn, trykk på «Produktnavn» og skriv inn navnet på produktet.
  3. Deretter kan du enten legge inn en pris i det tilhørende feltet, eller du kan legge inn flere versjoner av produktnavnet, for eksempel små, mellomstore eller store, med en pris for hver versjon.
  4. Du kan også velge en MVA-sats for produktet.
  5. Hvis du er en iOS-bruker, er standardproduktikonet den første bokstaven i produktnavnet. Hvis du vil endre ikonet, klikker du bare på ikonet, og du får nå muligheten til å velge en annen farge for den store bokstaven. Velg en farge og trykk «Ferdig» for å lagre endringene.
    Du kan også erstatte ikonet med et bilde som allerede er lagret i enhetens bibliotek eller ta et bilde av produktet ditt ved hjelp av enhetens kamera. Klikk på «Foto», og du kan nå enten ta et bilde eller velge et eksisterende. Trykk på «Ferdig» for å lagre endringene dine.
    Hvis du bruker en Android-smarttelefon/nettbrett, og du vil endre ikonet, trykk på produktet. Du er et stort kamerasymbol øverst til høyre. Ved å trykke på kamerasymbolet kan du endre fargen på den store bokstaven, ta et bilde med enhetens kamera eller laste opp et bilde fra enhetens bibliotek.
  6. Hvis du er fornøyd med alle produktopplysninger, kan du nå klikke på «Lagre».
  7. Flott! Du kan nå gå tilbake til startskjermen, og produktet er klart for salg.

Flytte produkter

Hvis du vil flytte et produkt fra en hylle til en annen, velger du bare «Administrer produkter» i menyen. Du kan enten se etter produktet i sin respektive hylle eller sveipe helt til venstre der du finner en liste over alle produktene i alfabetisk rekkefølge. Du kan også søke etter et bestemt produkt i denne listen.

Hvis du vil flytte et produkt, og du er en iOS-bruker, klikker du på produktet. Produktopplysningene åpnes. Over MVA-satsene finner du et «Velg hylle»-felt. Trykk på knappen og velg hyllen du vil flytte produktet til.

Hvis du er en Android-bruker, trykk lett på produktikonet, og du vil se en beskjed som sier merket «Flytt produkt til ...». Du kan nå velge hyllen du vil flytte produktet til.

Ferdig! Du kan nå finne produktet i den nye hylleplasseringen.

Slette produkter

Hvis du vil slette et produkt, velger du «Administrer produkter» på menyen igjen. Klikk på produktet du vil slette, og produktsiden åpnes.

Hvis du bruker en iOS-enhet, vises en knapp som sier «Slett produkt» uthevet i rødt nederst på siden. Hvis du bruker en Android-enhet, trykker du på «Slett» øverst til høyre på siden.

Hyller

Standardhyllen er «Min hylle», men du kan sette opp flere hyller (f.eks. drikkehylle, kakehylle, smørbrødhylle osv.) og flytte produkter fra en hylle til en annen.

Mens du selger, kan du raskt bytte mellom hyller med en sveipebevegelse.

Opprett produkthylle

For å opprette en ny hylle, velg «Administrer produkter» i menyen. Hvis du er en iOS-bruker, trykker du på «Rediger hyller»-knappen under «Min hylle». En rullegardinmeny vises som gjør at du kan opprette en ny hylle ved å skrive inn det nye hyllenavnet i feltet «navngi hylle». For eksempel kan du legge til en hylle som heter «Mat», slik at du kan lagre alle dine forskjellige matvarer på ett sted. Lagre den nye hyllen ved å trykke på «Ferdig».

Hvis du er en Android-bruker, trykker du på de tre prikkene øverst til høyre og en meny med alternativet «Ny hylle» vises. Nå trenger du bare å skrive inn et navn på hyllen din og trykke «OK», så er du ferdig!

Gi nytt navn til eller slett produkthylle

Velg «Administrer produkter» i appen, og gå til «Rediger hyller»-knappen som finnes øverst på skjermen.

Hvis du bruker en iOS-enhet, vises en rullegardinmeny. Trykk på «rediger» øverst til venstre. Du kan slette en hylle ved å klikke på den røde knappen ved siden av hyllenavnet, og du kan gi nytt navn til en hylle ved å klikke på selve hyllenavnet.

Hvis du bruker en Android-enhet, går du til hyllen du vil redigere ved å sveipe gjennom hyllevalget. Hvis du klikker på søppelkasseionet øverst til høyre, har du muligheten til å slette den valgte hyllen. Hvis du klikker på penselikonet øverst i høyre hjørne, kan du gi nytt navn til den valgte hyllen.

MVA.

Området «MVA», som du finner under «Administrer produkter», lar deg administrere alle avgifter. Når du åpner «MVA» for første gang, vil standardverdien for ditt land vises. Vær oppmerksom på at denne listen kanskje ikke er uttømmende, og du må sørge for at du tar riktig merverdiavgift for produktklassen du selger.

Du kan enkelt legge til eller endre MVA-kategorier. Hvis du er en iOS-bruker, trykk «Rediger» øverst til høyre og du kan nå legge til eller redigere eksisterende MVA-satser. Bare skriv inn en ny MVA-sats og klikk «OK» etterpå for å bekrefte. Hvis du vil redigere en MVA-sats, klikker du bare på feltet du vil redigere. Hvis du vil slette en MVA-sats, klikker du på det røde ikonet til venstre.
Hvis du er en Android-bruker, trykk på feltet du vil redigere, og du får muligheten til å enten endre informasjon eller slette den ved å klikke på «X»-symbolet ved siden av avgiftsnavnet. Hvis du vil lagre endringene, klikker du enten på «Ferdig» eller lagringsikonet i øverste høyre hjørne.

Du kan velge om MVA. skal inkluderes i prisen. Hvis du ikke ønsker å inkludere MVA. i enhetsprisene, blir avgiften lagt til det totale beløpet etter at varene er lagt til i handlekurven (på samme måte som detaljhandelsprodukter selges i USA).
Hvis du er en iOS-bruker, endrer du bare bryteren på bunnen for å enten inkludere eller ekskludere avgift (MVA.), og hvis du er en Android-bruker, merker du av eller fjerner feltet «Inkluder MVA.».

Hvis du ikke er MVA-registrert, eller ønsker å fjerne standardavgiftssatsen, kan du bare redigere informasjonen om MVA., slik at den blir 0 %.