Ofte stilte spørsmål før registrering

Har du ikke registrert deg for SumUp ennå, men vil vite mer om kortleseren og tjenestene vi tilbyr? Da har du kommet til rett sted. Her finner du alle svarene på de vanligste spørsmålene før registrering.

Innholdsfortegnelse:

Hva koster det?

SumUp Air Card Reader koster vanligvis 799 kr (ekskl. MVA, inkl. levering). Vennligst se nettsidene for eventuelle tilbud. Du betaler kun en transaksjonsavgift på 0,95% for debetkort, 2,75% for kredittkort

per transaksjon for alle debet- og kredittkort som systemet aksepterer. Det påløper ingen ytterligere omkostninger for deg.

Ingen månedlige avgifter, ingen faste omkostninger og ingen minimumsavgift.

Hvilke kort kan jeg akseptere?

Du kan akseptere kreditt- eller debetkort som har logo fra Visa, V PAY, Mastercard eller Maestro.

Hvordan registrerer jeg meg?

Du kan registrere deg på sumup.no ved å klikke på den grønne «Kom i gang nå»-knappen. Du veiledes gjennom en 2-trinns registreringsprosess som omfatter å lage en brukerkonto og bestille kortleseren.

Er det noten typer forretninger som dere ikke støtter?

Ja, som en  forretning underlagt offentlige forordninger opererer vi under strenge krav fra finansielle tilsynsmyndigheter, betalingssystemer (Visa og Mastercard ) og bankforbindelser. Lisensen vår er ikke ubegrenset, og derfor støttes ikke alle forretningsmodeller. Du finner en liste over alle typer virksomheter som er underlagt særskilte krav her.

Hva slags utstyr trenger jeg?

For å bruke SumUp trenger du bare har smarttelefon eller nettbrett med internettforbindelse. Hvis du bruker en Android-enhet, skal den ha Bluetooth-versjon 4.0 og minst Android 4.4 som operativsystem. For iOS trenger du de samme Bluetooth-kravene som for Android og minst iOS-versjon 8.0.0. Du kan sjekke om enheten din er kompatibel her.

Hvor snart kan jeg begynne hvis jeg registrerer meg nå?

Hvis du registrerer deg og bestiller en kortleser i dag, blir enheten sendt umiddelbart etter at vi mottar betalingen. Leveringstid etter betaling er 3-5 virkedager.

Etter at den er levert, trenger du bare å konfigurere kortleseren og gjøre en testtransaksjon, så er du klar.

Mottar kunden kvittering for betalingen?

Etter at du har utført en betaling, har du muligheten til å sende kvittering til kunden via e-post eller tekstmelding. Denne tekstmeldingen og e-posten kommer fra SumUp, slik at du ikke trenger å betale noe.

Du kan også velge å koble til en kvitteringsskriver. For mer informasjon om kvitteringsskrivere, klikk her.

Hvor lang tid tar det før jeg mottar utbetalingene?

Oppgjørsprosedyren tar normalt 3-5 virkedager fra transaksjonsdagen til den dagen pengene vises på bankkontoen din.

For hver utbetaling til bankkontoen din mottar du en utbetalingsrapport (PDF-format) via e-post. Den viser hver enkelt transaksjon som utbetalingen omfatter.

I tillegg kan du også sjekke statusen på alle transaksjonene i din personlige SumUp-konto på sumup.me.

Tilbyr dere en transaksjonsoversikt til bruk for regnskapsføreren eller skatteetaten?

Ja, du vil motta en utbetalingsrapport som PDF-fil for alle beløp som overføres til bankkontoen din. Du vil også motta en månedlig oversikt over alle transaksjoner og utbetalinger, samt en egen PDF-fil med alle transaksjonsomkostningene. Du kan sende disse dokumentene direkte til regnskapsføreren eller skatteetaten. Husk å sjekke søppelposten i e-posten din.

Jeg reiser ofte til utlandet. Kan jeg bruke SumUp?

Det er mulig å aktivere SumUp i et annet land for en spesifikk tidsperiode. Vi kan bare aktivere land der vi allerede tilbyr våre tjenester. For en liste over alle land vi opererer i, kan du lese denne artikkelen.