SumUp har gjort det veldig enkelt å motta betalinger med kort. Målet med denne veiledningen er å gi deg all den informasjonen du trenger for å ta i bruk kortleseren uten problemer.

Motta kortbetalinger med SumUp Air Card Reader

Dette er en trinnvis veiledning til hvordan du mottar kortbetalinger med SumUp Air. Vi kan love deg at det faktisk er veldig lett:

1. Åpne SumUp-appen på smarttelefonen eller nettbrettet, og logg inn med e-postadressen og passordet du registrerte deg med.
  2. Skriv inn ønsket beløp. Du kan også skrive inn en beskrivelse i det tilsvarende feltet under. Når du er ferdig, trykker du på «Belast».
  3. Kortleseren slår seg automatisk på og kobles til enheten.
  4. Kunden kan velge å betale med et NFC-kort (nærfeltskommunikasjon), eller chip.
    1. Hvis kunden ønsker å betale med kontaktløs betaling via et NFC-aktivert kort, er det bare å holde kortet over kortleseren. Siden NFC-antennen er plassert øverst på kortleseren, bør kortet legges flatt på den øvre halvdelen av kortleseren. Kortleseren avgir et pip når den har lest av kortet, og 4 lysdioder lyser for å bekrefte at betalingen ble gjennomført. Kunden må nå godkjenne betalingen, enten via PIN eller signatur.

NB

Kunden trenger bare å autorisere NFC-transaksjoner over 200 NOK.

1. Hvis kunden ønsker å betale med mikrobrikke, er det bare å sette kortet inn i sporet på toppen av leseren (mikrobrikken først og forsiden av kortet vendt opp). Deretter må kunden godkjenne betalingen enten via PIN eller signatur.
  2. For å godkjenne betalingen, taster kunden inn enten en 4-sifret PIN-kode på kortleseren og velger deretter det grønne merket, eller godkjenner betalingen via signatur på skjermen på smarttelefonen/nettbrettet. Deretter bekreftes betalingen ved å tykke på «Enter»-knappen. Kortleseren indikerer hvorvidt PIN-kode eller signatur er påkrevd.

NB

Hvorvidt autorisasjonen skjer med PIN eller signatur, er avhengig av innstillingene som er lagret på mikrobrikken i kundens kort. Hverken du eller kunden kan påvirke det, uansett om PIN eller signatur er påkrevd.

SumUp sender automatisk en forespørsel til kortutstederen for å sikre at kunden din har nok penger på kontoen og for å sjekke om betalingen er innenfor kundens angitte grenser.

1. Kortleseren og appen varsler for å bekrefte at transaksjonen var vellykket.
  2. Hvis du vil, kan du sende kvittering til kunden din ved å skrive inn e-postadressen eller mobilnummeret i det tilhørende feltet. Du kan også velge å skrive ut en kvittering.
  3. Gratulerer! Du har nettopp gjort en vellykket betaling med SumUp Air. Er det ikke enkelt?

Godta Apple Pay og Android Pay

Du kan også akseptere kontaktløse betalinger via Apple Pay og Android Pay med SumUp Air Card Reader. Bare legg mobilenheten flatt over den øvre halvdelen av kortleseren, som du ville gjort for et NFC-kort.

NB

Kunder som bruker Apple Pay eller Android Pay fordi tjenesten allerede tilbys i vedkommendes hjemland kan betale med begge løsningene, uansett om Apple Pay eller Android Pay tilbys i ditt hjemland.

Transaksjonsbegrensninger

Minimumsbeløpet for en kortbetaling er 9 NOK.

Maksimumsbeløpet for kortbetaling avgjøres av følgende faktorer:

• Kortutstederen til kundene dine, dvs. banken, kan begrense beløpet kunden kan betale for med kortet.
  • For å beskytte både deg og kundene har SumUp iverksatt begrensninger hvis et korts magnetfelt brukes til å utføre betaling. Disse begrensningene står i forhold til din bedriftstype, slik at de samsvarer med det typiske beløpet som vanligvis belastes i din kategori. Begrensningen bør ikke være en forstyrrelse i din daglige virksomhet. Hvis du har spørsmål angående denne begrensningen, vennligst kontakt brukerstøtte.
  • Av sikkerhetsmessige grunner må vi bekrefte kontoen din. Derfor blir kontoen din først begrenset til et visst beløp, og du vil motta all informasjon i en separat e-post. SumUp er autorisert som betalingsinstitusjon av Financial Conduct Authority (FCA), derfor må vi verifisere deg som registrert bruker og som kontaktperson for virksomheten din.

Bruk i utlandet

SumUp kan bare brukes i landet du valgte da du registrerte deg. Under visse omstendigheter kan vi imidlertid tillate deg å utføre transaksjoner i et annet land der SumUp tilbyr betalingstjenester. Hvis du har en SumUp-konto og vil bruke den utenfor hjemlandet, kan du kontakte brukerstøtte. Vennligst bekreft hvilket land du vil handle i, hvorfor du vil besøke det gjeldende ladet og de eksakte datoene for en eventuell transaksjonsperiode i det landet.

SumUp tilbyr betalingstjenester i følgende land
  • Belgia
  • Bulgaria
  • Brasil
  • Chile
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Hellas
  • Irland
  • Italia
  • Kypros
  • Larvia
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Nederland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Storbritannia
  • Sveits
  • Sverige
  • Tsjekkia
  • Tyskland
  • Ungarn
  • USA
  • Østerrike

Motta betaling med utenlandske kort

Vår tommelfingerregel er at så lenge kortet som brukes har logo fra enten Mastercard, Maestro, V PAY eller Visa, kan vi behandle betalingen.

NB

Når du utfører betalinger med internasjonale kort, er det alltid viktig å merke seg at kortinnehaveren kan bli belastet et ekstra valutapåslag. Som vanlig er alle transaksjoner underlagt godkjenning fra kortutstederen.