Utbetalingstidslinje

SumUp behandler transaksjonene og overfører midlene dine, minus SumUps transaksjonsavgifter på (0,95% for debetkort, 2,75% for kredittkort), til bankkontoen din så fort som mulig.

Hvis du ikke ønsker å motta daglige utbetalinger, kan du også velge mellom ukentlige og månedlige utbetalinger. Logg inn på sumup.me, klikk på menyen til venstre og velg "Innstillinger". Her kan du velge utbetalingsfrekvens.

NB

Avhengig av bankens oppgjørsprosedyrer kan det ta opptil 3-5 virkedager fra transaksjonsdagen til den dagen pengene vises på din bankkonto. Vær også oppmerksom på at bankene kun overfører penger på virkedager.
Transaksjoner som overføres med internasjonale bankkort (utenfor landet kontoen din hører hjemme i) kan ta lengre enn 3-5 virkedager for midlene å nå din bankkonto.

Sporing av utbetalinger

Så snart en utbetaling har nådd bankkontoen din, vil du motta en e-post som inneholder en fullstendig oversikt over alle transaksjoner som utbetalingen omfatter. Du kan også enkelt spore en gitt utbetaling gjennom SumUp-kontoen din på sumup.me, så vel som i SumUp-appen.

Etter at en transaksjon er fullført, kan du se den i salgshistorikken i Sumup-kontoen din på sumup.me og i SumUp-appen. Du kan se detaljert informasjon som tidspunktet for transaksjonen, transaksjons-ID, kortinformasjon og beløpet som ble belastet.
Når en utbetaling er blitt utbetalt til bankkontoen din, finner du også et grønt banksymbol med en utbetalingsdato bak transaksjonstidspunktet.

NB

Det grønne banksymbolet og utbetalingsdatoen viser datoen for SumUps utbetaling, altså den datoen vi overførte pengene til bankkontoen din. Avhengig av banken din kan det ta ytterligere 1-2 dager før du ser midlene i din nettbank eller på kontoutskrifter. Vær også oppmerksom på at bankene kun overfører penger på arbeidsdager.

Utbetalinger på kontoutskriften

Utbetalingene vil vises på kontoutskriftene dine slik som dette:

'SumUp Payments Limited - PID123-SUMUP'

PID-nummeret vises også på de daglige og månedlige utbetalingsrapportene som vi sender deg via e-post. PID-nummeret vises også i salgshistorikken i SumUp-appen og i SumUp-kontoen din på sumup.me.

Utbetaling på kundens kontoutskrift

Generelt bør beskrivelsen se slik ut:

'SumUp * Ditt virksomhetsnavn

Virksomhetsnavnet er virksomhetsnavnet som du, selgeren, oppga under registreringsprosessen.

NB

SumUp oppgir beskrivelsen ovenfor, men når du utfører en betaling kan kundens bank forkorte beskrivelsen når de skriver ut kundens kontoutskrift. Derfor kan hele beskrivelsen være: 'SumUp * Ditt virksomhetsnavn’, men kunden får bare se: 'Sumup * Ditt vir'.

Utbetalingsflyt

1. I SumUps app ser du om en transaksjon var vellykket. Merk at en transaksjon bare er vellykket hvis den ble autorisert av banken i sanntid. Så snart du ser det grønne krysset, vil pengene dine starte ferden til bankkontoen din.
  2. Hvis du utførte en transaksjon med kredittkort, blir kortinformasjonen først overført til det underliggende betalingssystemet (Mastercard, Visa, American Express) og derfra til kundens bank. Hvis du utførte en transaksjon med debetkort, sendes kortinformasjonen direkte til kundens bank. Derfor er slike oppgjør raskere enn transaksjoner med kredittkort. I tillegg kan kortholderens bank påvirke oppgjørshastigheten.
  3. SumUp mottar midlene, trekker transaksjonsgebyret og overfører umiddelbart det resterende beløpet. Samme kveld vil du motta en epost med utbetalingssrapport vedlagt i PDF-format. Dersom du ønsker, kan du når som helst gjensende rapporten til deg selv fra kontoen din på me.
  4. Du mottar midlene i din bankkonto. Referansen på kontoutskriften, så vel som i betalingsrapportene, har en individuell PID (Utbetalings- ID) som kan brukes til å organisere og fordele betalingene. Her er et eksempel på en utbetalings-ID som vises på utbetalingssrapportene:

NB

Din kundes bank samt de forskjellige betalingssystemene påvirker hastigheten på prosessen som beskrevet ovenfor. Derfor kan det for eksempel hende at transaksjoner som utføres samme dag utbetales til kontoen din på forskjellige dager.