Hvis du har problemer med å koble kortleseren til smarttelefonen/nettbrettet, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen veiledes du gjennom feilsøking av kortleseren, slik at du kan fortsette med transaksjoner så raskt som mulig.

Innholdsfortegnelse:

Manuell tilkobling av kortleseren

Normalt kobles kortleseren din til smarttelefonen/nettbrettet. Men du må ikke bekymre deg, her er en hurtigveiledning til hvordan du gjør det selv:

1. Åpne SumUp-appen og logg inn med e-postadressen og passordet du registrerte deg med.
  2. Trykk på «Konto»-fanen (iOS) eller menysymbolet (Android) øverst til venstre.
  3. Vennligst åpne «Betalingsmåter»/«Velg kortleser» og velg «Air» som kortleseren for å iverksette oppsettet.

NB

Følgende to trinn er bare nødvendige for SumUp-kortlesere med et serienummer lavere enn 100017050828.

1. Hvis du eier en SumUp Air, bekreft paringsforespørselen på smarttelefonen din ved å sammenligne de tre siste sifrene som vises på skjermen med de siste 3 sifrene i kortleserens serienummer. Trykk på "Koble til" .
  2. Forbindelsen ble opprettet! Kortleseres forbereder nå den første transaksjonen. Denne prosessen tar ca. 2 minutter.

Generell feilsøking

Kan du fortsatt ikke koble til kortleseren din? Ikke bekymre deg, vi har en løsning på det. Her er noen forslag til å løse problemene dine.

Vennligst les denne artikkelen først for å se om enheten din er kompatibel med SumUp Air kortleser.

Oppdater SumUp App

Vennligst sjekk om du har den nyeste versjonen av SumUp-appen.

For IOS-brukere

1. Gå til App Store.
  2. Klikk på «Oppdateringer» nederst i høyre hjørne.
  3. Hvis du ser SumUp App på listen, klikker du på «Oppdater»-knappen rett ved siden av. Hvis du ikke ser SumUp App på listen, er appen din allerede oppdatert.
  4. Prøv å ta en kortbetaling igjen for å se om kortleseren din kobler til enheten.

For Android-brukere

1. Gå til Google Play Butikk.
  2. Skriv inn «SumUp» i søkefeltet ovenfor og søk etter appen.
  3. Klikk på SumUp App.
  4. Vises en «Oppdater»-knapp? Hvis ja, trykk «Oppdater» og appen din oppdateres til den nyeste versjonen. Hvis ikke, har du allerede den nyeste appversjonen på enheten din.
  5. Prøv å ta en kortbetaling igjen for å se om kortleseren din kobler til enheten.

Start smarttelefonen/nettbrettet på nytt

Prøv å starte smarttelefonen/nettbrettet på nytt. Ved å gjøre det, vil Bluetooth-brikken i enheten starte på nytt. Det kan løse tilkoblingsproblemet.

Installer SumUp-appen på nytt

Hvis det ikke hjalp å oppdatere appen, må du kanskje slette SumUp-appen og installere den på nytt.

For IOS-brukere

1. Gå til startskjermbildet og trykk raskt på SumUp App-ikonet til det begynner å danse og en «X» vises i øverste venstre hjørne av appen.
  2. Klikk «X» og bekreft slettingen ved å klikke på «Slett».
  3. Gå til App Store og klikk på «Søk» i menylinjen nederst.
  4. Skriv inn «SumUp» i søkefeltet og trykk «Søk».
  5. Enheten din bør vise SumUp-appen som den første oppføringen. Klikk på «Hent»-knappen ved siden av ikonet, og appen vil lastes ned på din iPhone/iPad.
  6. Åpne SumUp-appen som vanlig, og logg inn med e-postadressen og passordet.
  7. Prøv å utføre en kortbetaling igjen for å se om kortleseren din kobler til enheten.

For Android-brukere

1. Gå til Google Play Store.
  2. Skriv inn «SumUp» i søkefeltet ovenfor og søk etter appen.
  3. Klikk på SumUp App.
  4. Trykk på «Avinstaller»-knappen, og installer deretter appen på nytt.
  5. Åpne nå SumUp-appen som vanlig, og logg inn med e-postadressen og passordet.
  6. Prøv å utføre en kortbetaling igjen for å se om kortleseren din kobler til enheten.

Feilsøking av Air Card Reader

Batterinivå

Et lavt batterinivå kan forårsake problemer med tilkoblingen, og derfor anbefaler vi at du lader kortleseren. Du kan lade din SumUp Air kortleser med Micro USB-ledningen som følger med i pakken. Bare koble den til en strømforsyning eller en datamaskin.

Batterinivået vises på skjermen til kortleseren, og med de blå lysdiodene nederst på leseren. For å vise batterinivået, trykk på strømknappen og slipp den raskt. Antall lysdioder som lyser er avhengig av kortleserens batterinivå. Hver lysdiode er omtrent 25%.

Start Air Reader på nytt

Hvis ingen av de ovennevnte instruksjonene løste tilkoblingsproblemet, kan du også starte kortleseren på nytt. Dette alternativet bør bare brukes med forsiktighet. Hold strømknappen på kortleseren nede i ca. 10 sekunder, inntil du ser ”Release for BT” på kortleserkjermen, og slipp opp. På den måten starter Bluetooth-brikken i kortleseren på nytt.

NB

Du må aldri starte SumUp Air Card Reader mens den lader, da dette kan skade kortleseren.

Blokkert enhet

Kortleseren er sikret mot misbruk, med tekniske sikkerhetsmekanismer. Husk å håndtere kortleseren med forsiktighet. Unngå eksterne støt eller harde slag (for eksempel at den faller i gulvet) for ikke å utløse sikkerhetsmekanismen. Når den er utløst, blir enheten permanent deaktivert og kan ikke lenger brukes.

Skulle dette skje, vises meldingen «INVALID BPK» (Air) på kortleserens skjerm. I dette tilfellet må enheten erstattes. Ta kontakt med vår brukerstøtte på support@sumup.no.