SumUp Air: Feilsøking - En steg-for-steg-veiledning

Hvis du har problemer med å koble kortleseren til smarttelefonen/nettbrettet, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom feilsøking av din Air kortleser slik at du kan fortsette med transaksjoner så fort som mulig.

Vennligst sjekk denne artikkelen først for å se om enheten din er kompatibel med SumUp Air kortleser.

* Merk: Vennligst sjekk regelmessig om du har den siste versjonen av SumUp-appen.

Oppdater SumUp-appen
For IOS-brukere For Android-brukere
  1. Gå til App Store.
  2. Klikk på "Oppdateringer" nederst i høyre hjørne.
  3. Finn SumUp App på listen og klikk på "Oppdater"-knappen ved siden av den. Hvis du ikke finner SumUp-appen på listen, er appen din allerede oppdatert.

En steg-for-steg-veiledning

For å starte feilsøkingen, lukk SumUp-appen på enheten din. Og sørg for at kortleseren din ikke står til lading.

Steg 1: Tilbakestill din Air kortleser

1. Slå av kortleseren din.
  2. Hold nede strømknappen til kortleseren din i ca. 10 sekunder. På skjermen bør du se "Hold for BT". Deretter vil en annen melding dukke opp med "Release for BT".
  3. Slipp strømknappen når du hører et pip. Nå er Bluetooth-brikken i kortleseren din tilbakestilt.

Steg 2: Slå av Bluetooth på smarttelefonen/nettbrettet

1. Åpne innstillingene til smarttelefonen din / nettbrettet ditt.
  2. Klikk på enhetsforbindelse eller Bluetooth-tilkobling.
  3. Sjekk her om kortleseren vises på Bluetooth-listen.
    • Hvis ja, vennligst fjern leseren fra denne listen.
    • Hvis det ikke vises noen SumUp-enhet her, må du slå av Bluetooth-enheten til smarttelefonen eller nettbrettet. Hold Bluetooth-tilkoblingen deaktivert i minst 10 sekunder for å sikre at alle tilkoblinger er deaktivert. Slå den deretter på igjen.

Steg 3: Koble Air kortleseren til manuelt

1. Åpne SumUp-appen og logg inn med SumUp e-post og passord.
  2. Trykk på innstillingssymbolet i nederste høyre hjørne (iOS) eller menysymbolet øverst til venstre (Android).
  3. Vennligst åpne "Betalingsmetoder"/"Velg kortleser" og velg kortleser du har for å starte installasjonsprosessen.
  4. Hvis du har en SumUp Air, må du bekrefte tilkoblingsforespørselen på smarttelefonen din / nettbrettet ditt og sørge for at de 3 siste sifrene som vises på skjermen, stemmer overens med de siste 3 sifrene i kortleserens serienummer. Trykk på "Koble til".
  5. Det kan hende du må bekrefte forbindelsen ved å trykke på det grønne krysset på Air leseren.
  6. Forbindelse vellykket!

* Merk: I de sjeldne tilfeller du ikke kan koble til kortleseren din, må du gjenta Steg 3.

Din enhet skal nå være koblet til for det meste, men hvis du fortsatt opplever tilkoblingsproblemer, får du her noen flere steg som vil hjelpe deg:

Steg kun for Android: Slett Bluetooth cache
  1. Åpne innstillingene for smarttelefonen eller nettbrettet.
  2. Søk etter "Apper" / "Applikasjon" / "Apper & meldinger" / "App-administrasjon".
  3. Velg "List alle Apper" / "Vis alle Apper" / "App-info".
  4. Trykk på alternativer (angitt med poeng/striper/mer/girhjul) og velg "Vis systemapper" eller noe lignende.
  5. Finn appen "Bluetooth" / "Slipp Bluetooth" og klikk på den.
  6. Trykk på "Slett data" eller åpne "Lagring" / "Minne", og klikk deretter "Slett data" / "Tøm data".
Steg 4: Slett SumUp-appen
For IOS-brukere For Android-brukere
  1. Trykk på ikonet på SumUp Appikonet på startskjermbildet til det begynner å vri på seg, og en "X" vises i øverste venstre hjørne av appen.
  2. Klikk nå på "X" og bekreft slette prosessen ved å klikke på "Slett".
Steg 5: Slå av smarttelefonen/nettbrettet

Slå av smarttelefonen din / nettbrettet ditt. Ved å gjøre det, vil Bluetooth-brikken i enheten automatisk starte på nytt når du slår på smarttelefonen/nettbrettet, noe som kan fikse tilkoblingsproblemet du opplever.

Steg 6: Reinstallering av SumUp-appen
For IOS-brukere For Android-brukere
  1. Gå til App Store og klikk på "Søk" i menylinjen nederst.
  2. Skriv inn "SumUp" i søkefeltet og trykk "Søk".
  3. Klikk på "Hent"-knappen ved siden av ikonet, og din iPhone/iPad vil laste ned SumUp-appen.

Åpne nå SumUp-appen som vanlig, og logg inn med e-postadressen din og passordet ditt. Prøv å ta en kortbetaling igjen for å se om kortleseren din kobler seg til enheten.

Batterinivå

Et lavt batterinivå kan forårsake problemer med tilkobling, og derfor anbefaler vi at du lader kortleseren din. Du kan lade SumUp Air kortleser med Micro USB-kabelen som følger med i pakken. Bare koble den til en strømforsyning eller en datamaskin.

Batterinivået vises på displayet til kortleseren, samt ved de blå LED lysene nederst på leseren. For å vise batterinivået, trykk på strømknappen og slipp den raskt igjen. Avhengig av kortleserens batterinivå lyser LED lysene. Et LED lys er omtrent 25 % batteriladning.