Sikkerhetsstandarder

For å beskytte transaksjonene dine mot uautorisert tilgang fra tredjeparter, overholder SumUp de høyeste sikkerhetsstandardene for betalingskort:

• PCI-DSS (kredittkortselskapenes standard for datasikkerhet) er den høyeste datasikkerhetsstandarden som brukes i kredittkortbransjen for dataoverføring og datalagring.
  • SSl (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security) er "krypteringsprotokoller" som beskytter informasjon som overføres over internett. Vi bruker en 256-bit kryptering, det høyest mulige nivået for tiden.
  • PGP (Pretty Good Privacy) er en internasjonal standard for sikker datalagring.

Innsamlet informasjon

Når du oppretter en SumUp-konto, krever vi følgende informasjon:

• Fornavn og etternavn
  • Adresse/poststed
  • Telefonnummer
  • Epostadresse
  • Bedriftsopplysninger
  • Bankkontoinformasjon
  • Annen informasjon relatert til virksomhetstypen

For å utføre de nødvendige bekreftelsesprosessene på et senere tidspunkt, kan vi be om ytterligere personlig informasjon fra deg eller fra tredjeparts verifikasjonstjenester som vi har partnerforbindelser med.

NB

SumUp ber deg aldri om å sende oss dine innloggingsdetaljer på e-post. Det samme gjelder på telefon: SumUp kommer aldri til å ringe deg for å be om passordet ditt. Vennligst unngå å gi ut passordet ditt på telefon eller e-post. Om det er nødvendig kan SumUp be deg om din e-postadresse for å bekrefte din identitet, men aldri om passordet ditt.

Når du bruker SumUp til å motta kortbetalinger, samler vi inn informasjon om transaksjonen og plasseringen. Vi kan også samle inn informasjon knyttet til din kommunikasjon med brukerstøtte hos oss.

SumUp distribuerer imidlertid aldri denne informasjonen til tredjepart, unntatt der det er nødvendig for å behandle transaksjoner.

SumUp vil ikke selge eller leie ut dine personopplysninger til noen tredjepart. For å kunne behandle betalinger sikkert (f.eks. forebygge svindel) og å yte service, er det nødvendig at vi deler noe betalingsinformasjonen med partnere.

Tilleggsinformasjon

Vi prioriterer alltid din og dine kunders økonomiske trygghet. Derfor kan vi av og til be deg om å oppgi ytterligere informasjon om spesifikke kortbetalinger som du ufører ved hjelp av tjenestene fra SumUp. Disse forespørslene er svært sjeldne og utføres for å beskytte kontoen din og kortholderne du gjør forretninger med.

I slike tilfeller kan SumUp be om ytterligere informasjon om varene og/eller tjenestene du tilbyr, fakturaer for bestemte transaksjoner og kontaktinformasjonen (hvis det foreligger) til kunden din slik at vi kan bekrefte betalingen.

Nettverkssikkerhet og teknologi

På grunn av at SumUp-enheten krypterer all informasjon som den leser, blir det ikke lagret ukryptert informasjon på hverken kortleseren eller smarttelefonen/nettbrettet under transaksjonsprosessen.

Våre ansatte jobber hardt for sikkerheten din og som sådan oppdaterer vi hele tiden alle systemer for å sikre at vi tilbyr de rette beskyttelsesnivåene. Videre iverksetter vi forebyggende tiltak ved behov for å ivareta sikkerheten til systemet og våre kunders informasjon. Derfor har vi kvalifiserte interne og eksterne ansatte som tester våre sikkerhetssystemer regelmessig, og sensitiv informasjon er strengt kontrollert hele tiden.

Mobile enheter og sikre betalinger

SumUp behandler betalinger i samsvar med de høyeste sikkerhetsstandardene i bransjen. SumUps transaksjonsprosess sikrer at all informasjon er kryptert og overføres til vår sikrede betalingsserver.

I tillegg lagrer SumUp aldri sensitiv informasjon på mobile enheter, for eksempel smarttelefon, nettbrett eller kortlesere.