Hva trenger jeg å vite før jeg registrerer meg?

Med SumUp kan forhandlere ta kort som har logo fra Visa, V Pay, MasterCard, Maestro eller American Express.

Hvis du ønsker å vite mer om vår kortlesere og tjeneste, kan du finne alle svarene på de oftest stilte spørsmålene som blir stilt før registrering her:

Hvilke kostnader må jeg dekke?

Hvor mye må jeg betale for kortleseren? Må jeg betale VAT?

SumUp Air kortleser koster 799,- Denne prisen inkluderer ikke MVA, men SumUp vil dekke fraktkostnadene!

Vennligst se på nettstedet for gjeldende kampanjer og se vår artikkel om Priser og Gebyrer for en analyse av gebyrene som er knyttet til SumUp.

☉ Hva er transaksjonsgebyrene? Får jeg faktura?

Det er ingen månedlige gebyrer, og du betaler kun 2,75 % per transaksjon for alle aksepterte kort.

*Merk: Gebyr på hver transaksjon på den Virtuelle Terminalen er 2,95 % + 2,00 NOK.

Lurer du på hvilke kort du kan akseptere med SumUp? Klikkher. Og hvis du ønsker å lære mer om SumUp Virtuelle Terminal, klikk her.

☉ Må jeg betale MVA på utbetalingene jeg mottar?

Nei, det er ikke MVA på våre transaksjonsgebyrer. Les igjennom vår artikkel om Utbetalingsrapport for mer informasjon.

Er det forskjellige gebyrer for forskjellige betalingsmetoder?

Det er ingen forskjeller mellom de forskjellige kortsystemene (MasterCard, Visa, American Express) når det gjelder gebyrer.

Som nevnt er transaksjonsgebyrene for den Virtuelle Terminalen forskjellig fra standardgebyrene til SumUp kortleseren.

Er det noen skjulte kostnader?

Nei. Det er ingen månedlige kostnader eller faste kontrakter, du betaler rett og slett bare per transaksjon. Det er alt!

Hvilke tekniske krav er det til å bruke SumUp?

Trenger jeg en SumUp kortleser?

Ja, for å kunne utføre transaksjoner med SumUp, må du ha kortleseren vår. Du kan også levere ut tilleggs-kortlesere til ansatte, og disse kan du administrere under en og samme SumUp-konto.

Vil du vite forskjellene mellom våre kortlesere? Les igjennom SumUp Kortlesere for en oversikt over kortleserne våre.

Må jeg ha en telefon eller et nettbrett?

Du trenger bare en smarttelefon eller et nettbrett for å pare med SumUp Air-kortleseren.

Hvis du lurer på hvordan enheten din håndterer å koble seg til en SumUp Kortleser, har vi skapt en praktisk side om Kompatibilitet til deg.

Trenger jeg tilgang til internett?

For å kunne gjennomføre transaksjoner med SumUp, må du ha tilgang til internett via WiFi eller datadekning (minimum 3G-hastighet).

Må jeg ha en ladestasjon?

Selv om det ikke er nødvendig med en ladestasjon, siden du kan lade kortleseren din via den medfølgende USB-ledningen tilkoblet en PC eller en annen strømkilde, har SumUp en ladestasjon som ikke bare lader, men også holder leseren på plass når den står på et flatt underlag.

Trenger jeg en skriver?

Det er ikke nødvendig å ha en skriver så lenge du sender kundenes kvitteringer til dem på SMS eller e-post.

*Merk at du vil kunne skrive ut kvitteringer om du kobler kortleseren til en kompatibel skriver, eller du kan skrive ut og/eller dele via skyutskriftstjenester. For mer informasjon, klikk her.

Hvilken informasjon trenger SumUp for å opprette en konto?

Må jeg ha en forretnings-bankkonto?

Hvis SumUp-kontoen åpnes i navnet til et selskap, må bankkontoen være i firmaets navn, og ikke i navnet på sjefen eller lederen. Bankkontoen må også være i samme valuta som landet der selskapets SumUp-konto er registrert.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan du bruke din personlige bankkonto.

Klikk her for å lære mer om bankkonto-kravene som trengs for å registrere virksomheten din med SumUp.

Hvilken juridiske form skal jeg velge for min SumUp-konto?

Forhandlere vil bli bedt om å identifisere sin virksomhets juridiske form som enkeltpersonsforetak, aksjeselskap, partnerskap, klubb eller organisasjon osv.

Hvilken forretningsinformasjon trenger SumUp?

For at du skal kunne begynne å handle med SumUp trenger vi kun din e-postadresse, passord, leveringsadresse og betalingsinformasjon. Du kan fullføre kontoinformasjonen din senere og vil bli bedt om å oppgi:

• Juridisk form og virksomhetskategori
  • Navn på virksomhet og adresse
  • Navn på registrerte eiere
  • Kontaktopplysninger og kontaktadresse til autoriserte signatører
  • Personlig informasjon, som privat adresse, fødselsdato og mobiltelefonnummer
  • Bankkonto i landet der du driver virksomheten din

For en mer omfattende liste over hvilken informasjon SumUp krever fra bedrifter som bekreftelse, vennligst klikk her.

Støtter SumUp alle forretningsmodeller?

Vi elsker å støtte små bedrifter, drømmere og kreative forretningsmodeller. Vær oppmerksom på at vi, som en regulert enhet, opererer under strenge krav fra finansregulatoren, kort-programmene (Visa, Mastercard og American Express) og den banken som fungerer som gateway til korttjenestene. Dette betyr at vår lisens ikke er ubegrenset, og at vi derfor ikke kan støtte alle forretningsmodeller. Men vær klar over at vi støtter tusenvis av forskjellige forretninger.

Se vår liste over begrensede bedrifter for en bedre ide om forretningsmodellene som SumUp ikke kan støtte.

Vil jeg bli pålagt å oppgi min personlige informasjon?

SumUp er registrert som en Money Service Business hos FinCEN, og er pålagt å identifisere sine kunder i tråd med regler mot hvitvasking av penger. Derfor er vi forpliktet til å verifisere at du er den personen som er registrert på SumUp-kontoen, og at du er hovedkontakt for virksomheten din. For å gjøre dette, trenger vi dine personlige opplysninger.

Disse kravene er ikke bare for å beskytte SumUp som selskap, men også våre forhandlere, for de er livsnerven i alt vi gjør. Din personvern og sikkerhet er viktig for oss. Vit at vårt team jobber hardt for sikkerheten din, og derfor oppdaterer vi hele tiden alle systemer for å sikre at vi opprettholder de rette beskyttelsesnivåene for våre forhandleres informasjon.

Vennligst se vår artikkel om Sikkerhetfor mer informasjon om dette emnet.

Hvordan bestiller jeg fra SumUp?

Hvordan kan jeg bestille en SumUp Kortleser?

Registrer SumUp-kontoen din i vår to-trinns registreringsprosess og bestill kortleseren din på sumup.no. For å fullføre bestillingen må du angi ønsket betalingsmetode i tillegg til leveringsadressen som du vil at vi skal sende bestillingen din til.

*Merk: SumUp gir deg mulighet til å oppgi en leveringsadresse utenfor landet der du har registrert SumUp-kontoen din.

tilbyr SumUp ekstra tilbehør til kortleseren?

Selvfølgelig gjør vi det! Sjekk SumUp-butikken på dashbordet ditt for å se vårt utvalg av funksjonelle tilbehør til kortleseren din, som ladestasjoner, kvitteringsskrivere osv.

Hvordan fungerer fraktprosessen?

SumUp vil dekke kostnadene ved sending av kortleseren til den leveringsadressen som oppgis når en kortleser blir bestilt. Når det er lagt inn en bestilling for en kortleser, vil det ta mellom 1-3 virkedager innen betalingen for bestillingen når vår bankkonto. Straks etter at SumUp har mottatt betalingen, vil vi sende bestillingen, som vil ta mellom 3-5 virkedager.

Denne artikkelen om Levering gir ytterligere detaljer om denne prosessen.

Hvordan kan jeg spore forsendelsen?

En sporingslenke via sms og e-post vil bli sendt til deg den dagen vi sender bestillingen din.

Hvordan hjelper SumUp meg med regnskapet mitt?

Vil jeg kunne gi kundene mine kvitteringer?

Etter en vellykket transaksjon, har du muligheten til å sende kvittering til kunden via e-post eller SMS uten noen kostnad for deg. Du har også mulighet til å koble til en kvitteringsskriver hvis kundene foretrekker en fysisk kopi av kvitteringen.

Klikk her for mer informasjon om skrivere, og her for kvitteringer.

Når mottar jeg min utbetaling fra en transaksjon?

Det tar vanligvis 3-5 virkedager fra transaksjonsdatoen til den dagen pengene vises på bankkontoen din. Vær oppmerksom på at forhandlere er i stand til å velge frekvensen av utbetalingene sine: daglig, ukentlig eller månedlig.

Forvirret? Bekymre deg ikke, klikk her for en nyttig artikkel om utbetalinger.

Får jeg en utbetalingsrapport og/eller en oversikt til regnskapsføreren min?

For hver utbetaling til bankkontoen din mottar du en Utbetalingsrapport (PDF-format) sendt via e-post, som viser hver enkelt transaksjon som er inkludert i utbetalingen. Inne på SumUp-kontoen din vil du kunne velge hvilken frekvens du vil motta via utbetalingsrapporter på e-post: daglig eller månedlig.

Du vil kunne få tilgang til og laste ned utbetalingsrapporter via SumUp-kontoen din på sumup.me. I tillegg kan du også sjekke status på alle transaksjonene dine.

Klikk på følgende for å finne ut mer:

• SumUp sine Utbetalingsrapporter: en veiledning til rapportene om transaksjonene dine.
  • Skattemessig Overholdelse: en forklaring om overholdelse av skattereguleringer mellom SumUp og deres forhandlere.
  • Debitoor: En faktureringstjeneste som er en pålitelig partner av SumUp.
Kan jeg bruke SumUp i utlandet?

Hvilke land støtter SumUp?

SumUp støtter for tiden 31 land over hele verden. For en liste over disse landene, klikk her.

Alle SumUp-forhandlere kan be om tillatelse til å bruke SumUp utenfor hjemlandet i et annet land som støttes av SumUp.

Kan jeg godta internasjonale kort?

Vår generelle tommelfingerregel er at hvis kortet som blir brukt har logoen til MasterCard, Maestro, V PAY, Visa eller American Express, kan vi behandle betalingen. Se vår artikkel om Godkjente kort for videre informasjon.

Når du behandler betalinger med internasjonale kort, er det viktig å merke seg at kortinnehavere kan bli belastet et ekstra valutaomregningsgebyr, og at utbetalingstiden for disse kortene kan være lengre. I tillegg er alle transaksjoner gjenstand for godkjenning av kortutstederen.

La kundene velge hvordan de vil betale. Enten det er via Chip og PIN, et trykk med kortet eller telefonen, vil du aldri bli nødt til å avvise en kunde.