Hva trenger jeg å vite før jeg registrerer meg?

Med SumUp kan selgere akseptere kort som viser logoer med Visa, V Pay, Mastercard, Maestro og American Express.
Hvis du ønsker å vite mer om vår kortlesere og tjeneste, kan du finne alle svarene på de oftest stilte spørsmålene som blir stilt før registrering her:

Hvilke kostnader må jeg dekke?

☉ Hvor mye må jeg betale for kortleseren? Må jeg betale moms?

SumUp Air kortleser koster 799 NOK og SumUp 3G Card Reader koster 999 NOK. Disse prisene inkluderer ikke mva, men SumUp dekker fraktkostnadene.
Besøk hjemmesiden vår for å se nåværende tilbud.

☉ Hva er transaksjonsgebyrene? Får jeg faktura?

Det er ingen månedlige gebyrer, og du betaler kun 0,95 % for debetkort og 2,75 % for kredittkort per transaksjon for alle aksepterte kort og NFC-betalinger. Betal når du får betalt. Det er ingen forskjeller mellom de forskjellige kortsystemene og NFC-betalinger når det gjelder gebyrer.
Merk: Transaksjonsgebyret for hver Virtuell Terminal transaksjon er 2,95% + NOK2,00.

Sammen med hver månedlige utbetalingsrapport sender vi deg også en faktura som viser de totale transaksjonsgebyrene for den gjeldende perioden.

☉ Er det ulike gebyrer for ulike betalingsmåter?

Det er ingen forskjeller mellom de forskjellige kortordningene når det gjelder avgifter.
Som nevnt er transaksjonsgebyrene for den Virtuelle Terminalen forskjellig fra standardgebyrene til SumUp kortleseren.

☉ Må jeg betale MVA på utbetalingene jeg mottar?

Nei, det er ikke MVA på våre transaksjonsgebyrer.

☉ Er det noen skjulte kostnader?

Ingen. Det er ingen månedlige kostnader eller faste kontrakter, du betaler rett og slett bare per transaksjon.

Hvilke tekniske krav er det til å bruke SumUp?

☉ Trenger jeg en SumUp kortleser?

Ja, for å kunne utføre transaksjoner med SumUp, må du ha kortleseren vår. Ønsker du flere kortlesere for dine ansatte? Ikke noe problem. Administrer disse leserne under samme SumUp-konto for bedriften din.
Nysgjerrig på forskjellene mellom kortleserne våre? Les gjennom Hvilken SumUp-kortleser passer virksomheten min? for en oversikt og for å se hvilken som passer best for din bedrift.

☉ Må jeg ha en telefon eller et nettbrett?

For å bruke SumUp Air må du enten bruke en smarttelefon eller et nettbrett for å behandle betalinger. Finn ut om enheten din er kompatibel med SumUp Air her.
SumUp 3G er en frittstående enhet og trenger ingen annen enhet, som en smarttelefon eller et nettbrett, for å fungere.

☉ Trenger jeg tilgang til internett?

For å kunne gjennomføre transaksjoner med SumUp, må du ha tilgang til internett via WiFi eller mobildata(minimum 3G-hastighet).

☉ Må jeg ha en ladestasjon?

Du kan trygt lade opp kortleseren din via den medfølgende USB-kabelen koblet til en datamaskin eller en annen strømkilde. Men mange av våre forhandlere elsker ladestasjonen som er tilgjengelig i butikken vår, som ikke bare lader, men som holder leseren elegant på plass mens den hviler på en flat overflate.

☉ Trenger jeg en skriver?

En skriver er ikke nødvendig. Send kundene kvitteringene deres via SMS eller e-post.
For å tilby kundene dine fysiske kvitteringer, kan du koble Air-kortleseren til en kompatibel skriver eller sky-utskriftstjenester.

Hvilken informasjon trenger SumUp for å opprette en konto?

☉ Må jeg ha en forretnings-bankkonto?

Selv om enkeltpersonforetak og frilansere kan bruke sine personlige bankkontoer, må alle andre virksomheter ha en bedriftskonto som er registrert i bedriftens navn.
Det er også viktig at bankkontoen bruker samme valuta som landet der bedriftens SumUp-konto er registrert.

Klikk her for å lære mer om kravene til bankkonto som må oppfylles for å registrere virksomheten din med SumUp.

☉ Hvilken juridiske form skal jeg velge for min SumUp-konto?

Når du registrerer deg hos SumUp, vil du bli bedt om å identifisere virksomhetens juridiske type, som enkeltpersonforetak, aksjeselskap, partnerskap, klubb eller forening, osv.

☉ Hvilken forretningsinformasjon trenger SumUp?

For at du skal kunne begynne å handle med SumUp trenger vi kun din e-postadresse, passord, leveringsadresse og betalingsinformasjon. Du kan fullføre kontoinformasjonen din senere og vil bli bedt om å oppgi:

• Juridisk form og virksomhetskategori
  • Navn på virksomhet og adresse
  • Navn på registrerte eiere
  • Kontaktopplysninger og kontaktadresse til autoriserte signatører
  • Personlig informasjon, som privat adresse, fødselsdato og mobiltelefonnummer
  • Bankkonto i landet der du driver virksomheten din

For en mer omfattende liste over hvilken informasjon SumUp krever fra bedrifter som bekreftelse, vennligst klikk her.

☉ Støtter SumUp alle forretningsmodeller?

Vi elsker å støtte små bedrifter, gründere og kreative forretningsmodeller. Vær oppmerksom på at vi, som en regulert enhet, opererer under strenge krav fra kredittinstitusjonene, kort-programmene (Visa, Mastercard og American Express) og den banken som fungerer som gateway til korttjenestene.
Dette betyr at vår lisens ikke er ubegrenset, og selv om vi støtter et utvalg av forretninger, kan vi ikke støtte hver forretningsmodell.

Vennligst se vår liste over begrensede virksomheter.

☉ Vil jeg bli pålagt å oppgi min personlige informasjon?

Ja, vi trenger dine personopplysninger fordi vi er lovpålagt å sikre at du faktisk er personen som er registrert hos SumUp og hovedkontakt for virksomheten din.
Vær trygg på at ditt personvern og din sikkerhet er viktig for oss, og vi implementerer alle nødvendige sikkerhetsnivåer for å holde opplysningene dine trygge.

Vennligst se vår artikkel om Sikkerhetfor mer informasjon om dette emnet.

Hvordan bestiller jeg fra SumUp?

☉ Hvordan kan jeg bestille en SumUp Kortleser?

Bare 2 trinn er involvert for å få kortleseren:

1. Registrer SumUp-kontoen din og bestill kortleseren på sumup.no
  2. Oppgi din foretrukne betalingsform og leveringsadresse* som du vil at vi skal sende kortleseren din til, og vi sender den rett til deg.

*SumUp gir deg mulighet til å oppgi leveringsadresse utenfor landet der du har registrert SumUp-kontoen din.

☉ Hvordan fungerer fraktprosessen?

SumUp dekker alle fraktkostnader.
Når du bestiller kortleseren, tar det vanligvis 1-3 virkedager før betalingen når vår bankkonto. Når vi har mottatt betalingen, sender vi bestillingen din, og du bør motta den innen 3-5 virkedager.
Hvis du leter etter ytterligere informasjon, kan du sjekke denne artikkelen om Levering.

☉ Hvordan sporer jeg forsendelsen?

Enkelt. En sporingslenke vil bli sendt til deg via sms og e-post den dagen vi sender bestillingen din.

Hvordan hjelper SumUp meg med regnskapet mitt?

☉ Vil jeg kunne gi kundene mine kvitteringer?

Absolutt. Etter en vellykket transaksjon kan du sende kvitteringen til kunden via e-post eller SMS uten ekstra kostnader. Våre Air-kortlesere kan kobles til kvitteringsskriver eller sky-utskriftstjeneste hvis du ønsker å tilby fysiske kvitteringer.

Klikk her for mer informasjon om skrivere og her for kvitteringer.

☉ Når mottar jeg utbetalingen min fra en transaksjon?

Det tar vanligvis 3-5 virkedager fra transaksjonsdagen til den dagen pengene vises på bankkontoen din. Merk at du kan velge utbetalingsfrekvensen: daglig, ukentlig eller månedlig.

Utbetalinger–hvordan fungerer det? gir ekstra informasjon om utbetalinger.

☉ Får jeg en utbetalingsrapport og/eller en oversikt for regnskapsføreren min?

For hver utbetaling til din bankkonto, mottar du en Utbetalingsrapport (PDF-format) tilsendt via e-post, som viser hver enkelt transaksjon som er inkludert i utbetalingen. Inne på SumUp-kontoen din vil du kunne velge hvilken frekvens du ønsker for å motta disse rapportene: daglig eller månedlig.

SumUp lar deg også laste ned rapporten som en PDF og sende den til alle relevante finansielle myndigheter. Denne rapporten gir deg full oversikt over alle varer eller tjenester du har solgt over en gitt tidsperiode.

I tillegg sender vi deg også en faktura som oppgir de totale transaksjonsgebyrene for den gjeldende perioden.

Du vil ha tilgang til og kan laste ned utbetalingsrapporter via SumUp-kontoen din på sumup.me. Her kan du sjekke status på alle transaksjonene dine.

Klikk på de følgende for å lære mer om:

Kan jeg bruke SumUp i utlandet?

☉ Hvilke land støtter SumUp?

SumUp støtter for tiden 31 land over hele verden. For en liste over disse landene, klikk her.
Du kan be om tillatelse til å bruke SumUp utenfor hjemlandet i et annet land som støttes av SumUp.

☉ Kan jeg godta internasjonale kort?

Vår generelle tommelfingerregel er at hvis kortet som blir brukt har logoen til Mastercard, Maestro, V PAY, Visa, American Express, Diners Club, Discover eller Union Pay, kan vi behandle betalingen. Se vår artikkel om Godkjente kort for videre informasjon.
Når du behandler betalinger med internasjonale kort, er det viktig å merke seg at kortinnehavere kan bli belastet et ekstra valutaomregningsgebyr, og at utbetalingstiden for disse kortene kan være lengre. I tillegg er alle transaksjoner gjenstand for godkjenning av kortutstederen. Når du behandler betalinger med internasjonale kort, er det viktig å merke seg at kortinnehavere kan bli belastet et ekstra valutaomregningsgebyr, og at utbetalingstiden for disse kortene kan være lengre. I tillegg er alle transaksjoner gjenstand for godkjenning av kortutstederen.

La kundene velge hvordan de vil betale. Enten det er via Chip og PIN, et trykk med kortet eller telefonen, vil du aldri bli nødt til å avvise en kunde.