Produktkatalogen lar deg legge in varer og varegrupper slik at du kan administrere hele varebeholdningen på ett sted, noe som gjør transaksjonene enda raskere.

Merk: Produktkatalogen er bare tilgjengelig i iOS SumUp App. Hvis du har Android, vennligst se denne artikkelen.

Produktkatalogen

I Produktkatalogen kan du opprette og administrere varer og varegrupper.

Aktivering av Produktkatalog

For å aktivere produktkatalog i SumUp-appen din, trykk på innstillingssymbolet Default.png i nedre menylinje og slå på bryteren ved siden av "Produktkatalog".

Hvordan ta betalinger med Produktkatalog på
  1. Logg deg på SumUp-appen ved hjelp av kontoinformasjonen din.
  2. Hvis Produktkatalogen er aktivert, åpnes appen automatisk med skjermbildet "Alle produkter" der du kan velge eller søke etter kategori og deretter velge produkt for rask, automatisk utfylling av pris og beskrivelse av det produktet du ønsker å bruke i en transaksjon.
  3. Trykk på produktet. Hvis du har mer enn en variant av dette produktet, velg versjonen av produktet du er i ferd med å selge.
  4. Produktet er nå lagret i handlekurven din, som du finner i nederst på skjermen. Du kan deretter legge til flere produkter til salget ved å gå tilbake til skjermbildet "Alle produkter" eller kassen ved å klikke på "Belast" knappen.
  5. Skjermbildet "Betalingsmåter" vises.
  6. La kunden betale med kort, kontaktløs eller kontanter hvis du har aktivert det. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du aktiverer og tar kontantbetalinger, klikker du her  eller om du tar kortbetalinger, klikk her.
  7. Ferdig! Du har lykkes med å gjøre transaksjon med produktkatalogen din.

Handlekurven

Handlekurven viser navnene, antall produkter, MVA (hvis aktivert) og er selve betalingsfunksjonen i appen.

For å få tilgang til handlekurven din
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre).
  2. Trykk på handlekurvsymbolet nederst på skjermen for å se produktene i handlekurven din.
For å redigere handlekurven din
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre).
  2. Trykk på handlekurvsymbolet nederst på skjermen for å se produktene i handlekurven din.
  3. Du kan legge til eller fjerne mengden av et produkt ved å velge det og øke eller redusere mengden ved å bruke symbolene "+" og "-".

Administrere dine produkter

Optimaliser produktkatalogen ved å legge til, fjerne og redigere produkter og sortimenter av produktene dine.

Opprett et nytt produkt

For å komme i gang med oppsettet av Produktkatalogen din,

1. Kontroller at du har aktivert produktkatalogen ved å følge trinnene ovenfor.
  2. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  3. Velg rediger-symbolet øverst til høyre og deretter kan du nederst til venstre velge alternativet "Nytt produkt".
  4. Et vindu vil dukke opp, slik at du kan legge inn produktnavnet, laste opp et bilde av produktet (valgfritt), tilordne en pris og etikett og legge til et utvalg hvis du har flere versjoner av samme produkt.
  5. Dersom du har flere versjoner av det samme produktet, og ønsker å skrive inn flere versjonsnavn samt priser for hver versjon, skriv dem individuelt i "Legg til utvalg".
  6. Du kan velge en MVA-sats for produktet. Hvis du vil redigere MVA-satsene, kan du se i håndboken Administrere din MVA nedenfor.
  7. Hvis du er fornøyd med alle produktdetaljer, trykker du på krysset øverst i høyre hjørne for å lagre produktet.
Flytte et produkt
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Deretter søker du etter produktet i den øverste søkefeltet eller i dets respektive kategori.
  3. Når det er funnet, trykker du på produktet og skjermbildet "Rediger produkt" vises.
  4. I det andre feltet kan du endre kategorien som produktet tilhører.
  5. For å bekrefte denne endringen, trykk på krysset i øverste høyre hjørne og produktet blir lagret i valgte kategori.
Rediger et produkt
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Deretter søker du etter produktet i den øverste søkefeltet eller i dets respektive kategori.
  3. Når det er funnet, trykker du på produktet og skjermbildet "Rediger produkt" vises. Herfra kan du redigere navn, kategori, bilde, etikett, pris og MVA-sats for produktet.
  4. Når du har gjort de ønskede endringene, trykker du på krysset øverst i høyre hjørne for å bekrefte endringen(e).
Laste opp / redigere et produktbilde
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Deretter søker du etter produktet i den øverste søkefeltet eller i dets respektive kategori.
  3. Når det er funnet, velg produktet og skjermbildet "Rediger produkt" vises.
  4. Trykk på bildet av produktet, og du får følgende alternativer:
  • Velg fra bibliotek: Dette lar deg velge et bilde fra din enhets
    fotobibliotek.
  • Ta bilde: Dette alternativet lar deg ta et bilde for produktet.
  • Fjern bilde: Dette sletter gjeldende bilde for produktet. Merk: Du kan fjerne bildet og fortsatt beholde produktet i beholdningen.
Slette et produkt
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Deretter søker du etter produktet i den øverste søkefeltet eller i dets respektive kategori.
  3. Når det er funnet, trykker du på produktet og skjermbildet "Rediger produkt" vises.
  4. Nederst på skjermen klikker du på "Fjern produkt" og produktet blir fjernet fra produktkatalogen.

Administrere kategoriene dine

Produktkategori-delen gir deg mulighet til å organisere produktene dine ved å gruppere dem i kategorier etter eget ønske for enkelt valg i kassen.

Opprette en ny kategori
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Deretter trykker du på rediger-symbolet øverst til høyre og deretter kan du nederst til venstre velge alternativet "Ny kategori".
  3. Et vindu vil dukke opp og be deg om å navngi kategorien. Skriv inn navnet på kategorien og trykk "Ferdig".

Denne kategorien vil nå være et alternativ for deg når du flytter dine nåværende produkter eller for nye produkter.

Redigere et kategorinavn
  1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Velg kategorien du vil endre navn på.
  3. Et vindu vil dukke opp slik at du kan redigere kategorinavnet. Endre navnet som du ønsker.
  4. Velg "Ferdig" når du er ferdig, og det nye kategorinavnet blir lagret.
Fjerne en kategori

For å fjerne en kategori (og dermed alle produktene i den):

1. Trykk på salgssymboletDefault.png (lengst til venstre) for å åpne produktkatalogen din.
  2. Velg kategorien du ønsker å fjerne.
  3. Et vindu vil dukke opp slik at du kan redigere kategorinavnet. I vinduet har du også muligheten til å fjerne kategorien ved å velge ordet "Fjern".
  4. Når du velger "Fjern", fjernes kategorien og alle produktene i kategorien fra produktkatalogen.

Administrere din MVA

Seksjonen MVA gir deg mulighet til å administrere mva-satsene. Merk: For å aktivere og / eller redigere MVA, må du først ha produktkatalog aktivert. (Se ovenfor for veiledning om hvordan du gjør dette.)

Oppsett for MVA
  1. Trykk på innstillingssymboletDefault.png, pass på at produktkatalog-knappen er slått på og velg deretter "MVA".
  2. Som standard settes den lokale MVA-satsen automatisk i første linje. Skulle du ønske å redigere standard-MVA-satsen, trykker du på "Rediger" øverst til venstre og angir ønsket sats. Denne MVA blir valgt som standard for nye produkter eller manuelle elementer. Herfra kan du også opprette andre MVA-satser ved å angi prosentandelen til høyre og navnet på MVA-satsen til venstre.
  3. Trykk på "Ferdig" når du er ferdig med å angi de ønskede MVA-satsene.
Redigere MVA
  1. Trykk på innstillings-symboletDefault.png og velg "MVA".
  2. Velg salgs-satsen du vil redigere og endre prosentandelen eller navnet som ønsket.
Slette MVA
  1. Trykk på innstillings-symboletDefault.png og velg "MVA".
  2. Velg salgs-satsen du ønsker å slette.
  3. Bekreft valget ved å trykke på minus-symbolet, og MVA-satsen slettes.

Merk: Kontroller at den MVA du ønsker å slette ikke er koblet til noe produkt, eller at det ikke er standard-MVA, siden standard-MVA bare kan endres og ikke slettes.