W tym artykule:

Transakcje zakończone pomyślnie

Po przeprowadzonej transakcje za pośrednictwem SumUp, natychmiast otrzymasz potwierdzenie realizacji płatności. Na terminalu płatniczym wyświetli się komunikat „Płatność potwierdzona”a na ekranie Aplikacji SumUp pojawi się zielona parafka (✓) wraz z opcją wygenerowania potwierdzenia dla klienta.

Successful_Transaction_iOS.jpg

Warto wspomnieć, że zawsze możesz sprawdzić, czy płatność została zaakceptowana przeglądając historię transakcji na Twoim Koncie SumUp na stronie sumup.me a także w Aplikacji SumUp.

Aby sprawdzić historię transakcji na Twoim Koncie SumUp, wystarczy zalogować się tutaj podając Twoje dane logowania. Na Twoim Koncie Użytkownika, poniżej logo SumUp znajduje się menu. Wybierz „Transakcje”, aby zobaczyć szczegóły wszystkich Twoich transakcji.

Jeśli obok godziny przeprowadzenia transakcji znajduje się zielona parafka (✓), oznacza to, że Twoja transakcja przebiegła pomyślnie. Jeśli potrzebujesz bardziej szczegółowych informacji na temat transakcji, kliknij na wybraną transakcję, a otworzy się strona „Szczegóły”.

Screen_Shot_2017-04-18_at_15.56.27_copy.png

Możesz również filtrować wszystkie zrealizowane transakcje wybierając opcję „Potwierdzona” pod napisem „Rodzaj” po prawej stronie Twojego konta SumUp, a następnie klikając na przycisk „Zastosuj”. 

Filter_Overview_Sales_History_Desktop.png

Aby przeglądać historię transakcji w Aplikacji SumUp, kliknij zakładkę „Konto” (iOS) lub symbol menu (Android) w lewym górnym rogu. 

Wybierz „Historia transakcji” w menu, a zobaczysz szczegóły wszystkich transakcji. Proces przebiega identycznie jak w przypadku Twojego konta SumUp na stronie sumup.me. Zielona parafka (✓) umieszczona obok godziny przeprowadzonej transakcji oznacza pomyślną realizację płatności. Jeśli potrzebujesz bardziej szczegółowych informacji na temat transakcji, kliknij na wybraną transakcję, a otworzy się strona „Szczegóły”.

Transakcja zakończona niepowodzeniem

Jeśli transakcja zakończy się niepowodzeniem, czy to na skutek odrzucenia karty, upłynięcia limitu czasu lub błędu połączenia Bluetooth, Twój terminal i Aplikacja SumUp powiadomią Cię o tym w czasie rzeczywistym.

Transakcja w dalszym ciągu będzie wyszczególniona w historii transakcji, ale obok godziny przeprowadzenia transakcji pojawi się czerwony krzyżyk.

Failed_Payment_Sales_History_Desktop.png

Ważne

Aby zapewnić najwyższy poziom bezpieczeństwa, SumUp anuluje każdą transakcję, która nie została zrealizowana w określonym przedziale czasowym (limicie czasu).

Czy ten artykuł był pomocny?

Nie udało Ci się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie?

Skontaktuj się z nami

Artykuły w tej sekcji