Subkonta to funkcja umożliwiająca tworzenie osobnych kont dla poszczególnych pracowników.

Korzyść: możliwość sprawdzania i analizowania transakcji sprzedaży dla każdego z pracowników z osobna.

Różne konta, jeden rachunek bankowy: środki z transakcji zrealizowanych za pośrednictwem subkont będą przelewane na rachunek bankowy, który jest przypisany do konta głównego.

Każdy z pracowników może logować się przy użyciu osobnego adresu e-mail i hasła. Może również przyjmować płatności kartą, a także sprawdzać swoją historię transakcji w Aplikacji SumUp oraz w Panelu Użytkownika.

Tworzenie subkont

Tworzenie subkont jest niezwykle proste. Wystarczy wykonać poniższe kroki:

  1. Zaloguj się do Panelu Użytkownika na stronie sumup.me lub do Aplikacji SumUp.
  2. Z menu wybierz pozycję „Subkonto”.
  3. Kliknij „Dodaj pracownika”.
  4. Wprowadź adres e-mail i hasło. Będą to dane logowania danego pracownika.
  5. Możesz wybrać dodatkowe uprawnienia dla danego subkonta:
  • możliwość wyświetlania wszystkich transakcji na koncie lub
  • możliwość zwracania środków w ramach transakcji widocznych na danym koncie.
  • Potwierdź ustawienia, klikając opcję „Dodaj subkonto”.
  • W dowolnym momencie można włączać i wyłączać subkonta, zarządzać przyznanymi uprawnieniami oraz tworzyć nowe hasła w Panelu Użytkownika lub w Aplikacji SumUp.

    Sprawdzanie transakcji na poszczególnych subkontach
    1. Zaloguj się do Panelu Użytkownika na stronie sumup.me.
    2. Wybierz zakładkę „Transakcje” z menu po lewej stronie.
    3. Kliknij pozycję „Subkonta” na górnym pasku nawigacyjnym.
    4. Wprowadź adres e-mail pracownika i kliknij "Zastosuj".

    Aby zawęzić wyszukiwanie, możesz również wybrać datę i godzinę, metodę płatności i status transakcji.

    Pracownicy nie będą mieli możliwości logowania się do Konta SumUp, wyświetlania danych konta lub wprowadzania zmian. Nie będą mogli również dodawać osobnych rachunków bankowych — wszystkie transakcje będą wypłacane na rachunek bankowy przypisany do konta głównego.

    Uwaga: ustawienia Katalogu produktów są dostosowywane do ustawień konta głównego. Oznacza to, że pracownicy nie mogą go włączać ani wyłączać, dodawać produkty lub kategorie.

    Czy ten artykuł był pomocny?

    Nie udało Ci się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie?

    Skontaktuj się z nami

    Artykuły w tej sekcji