Vilka bankkontokrav finns det för att kunna öppna ett SumUp-konto?

När du registrerar ett bankkonto med ditt SumUp-konto, ber vi dig att observera följande punkter:

Ditt bankkonto måste vara i samma valuta som används i det land där ditt SumUp-konto är registrerat (t.ex. Om du har ett SumUp-konto som är registrerat i Sverige måste du ange ett svenskt bankkonto och driva handel i SEK, medan säljare registrerade i ett land vars valuta är Euro kan ange ett bankkonto från ett Euroland.)

SumUp accepterar alla typer av bankkonto med IBAN, men var uppmärksam på transaktionsgränserna för ditt kort och / eller bankkonto.

Företagsnamnet registrerat med SumUp måste vara samma som anges på bankkontot. Alla företag måste ha ett företagsbankkonto för att undvika betalningsproblem. (Detta innebär att personliga bankkonton inte godkänns.)

Endast ett bankkonto per SumUp-konto är tillåtet. Det är inte möjligt att länka två bankkonton till ditt SumUp-konto.

Varför kräver SumUp att ett företag som registrerar sig har ett eget bankkonto som inte är kopplat till ett personligt bankkonto?

Med detta krav undanröjer SumUp möjligheten till skatteflykt och säkerställer att dess handlare kan driva handel framgångsrikt i enlighet med EU:s fjärde penningtvättdirektiv.

Ett av sätten att förebygga skatteflykt från ett företag är att se till att det finns en tydlig förståelse för var företagets medel hålls. Ta till exempel resultaten i den senaste nationella riskbedömningen, där brittiska brottsbekämpande organ har noterat fall där kundkonton har använts för att tillhandahålla personliga bankfaciliteter till brottslingar. På dessa kundkontonsidor har brottslingarna kunnat flytta och lagra stora summor olagliga intäkter samtidigt som de döljer revisionsspåret för kriminalfonder.

Det är därför nödvändigt att det finns en tydlig separation av personliga - och företagsfonder. Denna åtskillnad kan endast ske när företaget, det vill säga ett företag, SRL, Srls, SNC eller SPA, har ett eget bankkonto som är inte knutet till ett personligt bankkonto. SumUp upprätthåller den internationella standarden inom näringslivet för att förebygga skatteflykt.

Det är dessutom i praktiken mycket svårare att handla - och hantera ett företag utan ett separat bolagskonto. Ta till exempel övervakning av företagets intäkter och kostnader. Det är svårt att ge en exakt bild av dessa saker (som behövs för att upprätthålla affärsfinansieringar) när de är förknippade med dina personliga transaktioner och utgifter.

Minska ditt juridiska ansvar genom att se till att ditt företag har ett separat bankkonto.

Om du önskar ändra dina bankkupgifter, klicka här.

Fler frågor? Vänligen kontakta vår kundtjänst.