Vilka krav finns det för bankkonton för att kunna öppna ett SumUp-konto?

När du registrerar ett bankkonto med ditt SumUp-konto, ber vi dig observera följande punkter:

• Ditt bankkonto måste vara i samma valuta som används i det land där ditt SumUp-konto är registrerat
    • NBSP
    • SumUp accepterar majoriteten av bankkonton med IBAN-nummer. Vänligen var uppmärksam på transaktionsgränserna för ditt kort och/eller bankkonto.
    • Du kan endast registrera ett bankkonto per SumUp-konto.
Företagsmodell Bankkontot måste vara
Enskild firma i samma namn som ägaren av företaget.
Notera: Personliga bankkonton accepteras, men rekommenderas inte.
Företag i företagets namn.*
Övriga
(delägarskap, välgörenhet, sällskap, icke-vinstdrivande organisationer, skolor, högskola eller universitet)
i företagets namn.*

*Företagsnamnet registrerat med SumUp måste vara samma som anges på bankkontot. Alla företag måste ha ett företagsbankkonto för att undvika betalningsproblem. (Detta innebär att personliga bankkonton inte godkänns.)

Om du önskar ändra dina bankuppgifter, klicka här.
Vårt Support-team finns alltid på plats för att svara på eventuella frågor eller funderingar du har.

Varför kräver SumUp att ett företag som registrerar sig hos oss har ett eget bankkonto, som inte är kopplat till ett personligt bankkonto?

Med hjälp av detta krav minskar SumUp möjligheten till skatteflykt och säkerställer att våra användare kan vara framgångsrikt verksamma, samt i linje med EU:s fjärde direktiv om penningtvätt. Därmed upprätthåller SumUp den internationella standarden inom näringslivet.

Att ha ett separat bankkonto för ditt företag hjälper dig att se till att banken överför dina pengar utan att du behöver oroa dig, för att det då finns en mycket tydligare förståelse för var företagets medel kommer från och hålls.

Dessutom är det i praktiken mycket svårare att handla och att hantera ett företag utan ett separat företagskonto. Ta till exempel bokföring av företagets intäkter och kostnader. Det är svårt att få en exakt bild över dessa (vilket behövs för att bibehålla din företagsfinans), när de är blandade med dina personliga transaktioner och kostnader. Du kan minska ditt juridiska ansvar genom att se till att ditt företag har ett separat bankkonto.