Godkända kort

Du kan ta emot alla betal- och kreditkort med loggan: Visa, V PAY, Mastercard, Maestro eller American Express på. Transaktionsavgiten på 1,9% per transaktion gäller alla transaktioner som görs via SumUp-kontot, oavsett om det är ett Visa-, VPay-, MasterCard-, Maestro- eller American Express-kort.

För att ta emot en kortbetalning med chip (med kortets framsida vänd mot dig) måste du insätta kortet i öppningen på toppen av kortterminalen. För att ta emot magnetremsabetalningar måste du dra kortet (med kortets baksida vänd mot dig) igenom springan på kortets baksida.

Med kortläsaren Air från SumUp kan du också ta emot kontaktlösa betalningar via Android och Apple Pay. För att ta emot en kontaktlös betalning måste kortet duttas i 1-2 sekunder platt mot kortterminalens display.

Din kund behöver endast godkänna betalningen genom PIN-kod eller signatur.

Internationella kort

Du kan också ta emot kort som utfärdats utanför Sverige. Se bara till att kortet har loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro eller American Express.

Obs!

Om du utför en betalning med ett internationellt kort måste kortinnehavaren betala banken en avgift för valutaomvandlingen. Avgiften debiteras om valutan i landet där kortet utfärdades inte matchar valutan i landet där du har registrerat ditt företag med SumUp. Om kunden till exempel har ett amerikanskt bankkonto och ditt företag ligger i Sverige debiteras transaktionen i SEK men debiteras från kundens konto i USD.