Godkända kort

Du kan ta emot alla kort som har loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club eller China Union Pay. Transaktionsavgiten på 1,75% gäller alla transaktioner som gjorts genom ditt SumUp-konto, oavsett om de gjorts med ett Visa-, V PAY-, Mastercard-, Maestro-, American Express-, Discover-, Diners Club- eller China Union Pay-kort.

Om kunden vill betala med chip och pin ska kortet sättas in i läsaren med chippet mot dig. Du kan också ta emot NFC-betalningar via Google och Apple Pay. För att ta emot en kontaktlös betalning måste kortet duttas i 1–2 sekunder platt mot kortläsarens display.

Nu behöver din kund bara godkänna betalningen genom PIN-kod eller signatur.

Internationella kort

Du kan också ta emot kort som utfärdats utanför det land ditt företag ligger i. Se bara till att kortet har loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club eller China Union Pay.

Viktigt

Om du genomför en betalning med ett internationellt kort måste kortinnehavaren betala banken en avgift för valutaomvandlingen. Avgiften debiteras om valutan i landet där kortet utfärdades inte är samma som valutan i landet där du har registrerat ditt företag med SumUp. Om kunden till exempel har ett amerikanskt bankkonto och ditt företag ligger i Sverige debiteras transaktionen i SEK men debiteras från kundens konto i USD.