Godkända kort

Med en simpel avgift per transaktion är det enkelt att ta emot betalningar med SumUp. Avgiften per transaktion gäller alla betalningar som görs via ditt SumUp-konto, oavsett vilket kort som används.

SumUp Air SumUp 3G Virtuella terminalen

Accepted_cards__all.png Med kortläsaren Air kan du ta emot alla större kredit- och betalkort med Visa-, V PAY-, Mastercard-, Maestro-, American Express-, Discover-, Diners Club- eller Union Pay-logotyp, samt NFC-betalningar med Google Pay och Apple Pay.

Internationella kort

Du kan ta emot betalningar från kort som utfärdats utanför det land din verksamhet är registrerad i, om det har någon av de ovanstående logotyperna.

Internationella valutaavgifter

En kund som betalar med ett internationellt kort kan komma att behöva betala en avgift till sin bank enligt bankens internationella valutaregler. Avgiften tas bara ut när valutan i det land där kortet utfärdades inte är densamma som valutan i det land där ditt företag är registrerat hos oss.

Om din kund till exempel har ett amerikanskt bankkonto och ditt företag är registrerat i Sverige kommer transaktionen att debiteras i SEK. Eftersom kundens konto är i USD kommer kundens bank eventuellt att ta ut en valutaomväxlingsavgift.

Viktigt

Notera att internationella kortbetalningar kan ta upp till 2–3 dagar längre att bearbeta.

Så tar du emot kortbetalningar

Klicka på din kortläsare för att läsa om hur du tar emot kortbetalningar: SumUp 3G och SumUp Air