Vi är glada att kunna meddela att vi lägger till fler kortnätverk till vårt portfolio!

Du kan nu acceptera betalningar med Discover, Diners och China Union Pay-kort utan extra kostnad.

I denna artikel:

Godkända kort

Du kan ta emot alla betal- och kreditkort med loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro eller American Express på. Transaktionsavgiten på 1,75% per transaktion gäller alla transaktioner som görs via SumUp-kontot, oavsett om det är ett Visa-, VPay-, MasterCard-, Maestro- eller American Express-kort.

För att ta emot en kortbetalning med chip måste du insätta kortet (med kortets framsida vänd mot dig) i öppningen på toppen av kortterminalen.

Med kortläsaren Air kan du också ta emot kontaktlösa betalningar via Google och Apple Pay. För att ta emot en kontaktlös betalning måste kortet duttas i 1-2 sekunder platt mot kortläsarens display.

Nu behöver din kund bara godkänna betalningen genom PIN-kod eller signatur.

Internationella kort

Du kan också ta emot kort som utfärdats utanför Sverige. Se bara till att kortet har loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro eller American Express.

Viktigt

Om du genomför en betalning med ett internationellt kort måste kortinnehavaren betala banken en avgift för valutaomvandlingen. Avgiften debiteras om valutan i landet där kortet utfärdades inte matchar valutan i landet där du har registrerat ditt företag med SumUp. Om kunden till exempel har ett amerikanskt bankkonto och ditt företag ligger i Sverige debiteras transaktionen i SEK men debiteras från kundens konto i USD.