Det enklaste sättet för din kund att hålla reda på sina betalningar är genom kvitton. Med SumUp kan du antingen skicka ett kvitto via SMS, e-post eller skriva ut en fysisk kopia.

Att skicka kvitton minskar också risken för kortreklamationer. För mer information om kortreklamationer, klicka här.

Image_uploaded_from_iOS__5_.jpgSkicka kvitton

Efter en lyckad transaktion kan du skicka ett kvitto till kunden via e-post eller SMS.
Skärmen som visas till vänster kommer automatiskt att dyka upp. Ange din kunds e-postadress eller mobilnummer och tryck på "Skicka kvitto".

Skicka ett kvitto igen

Du kan enkelt skicka om ett kvitto med SumUp-appen. Följ bara stegen nedan:

1. Logga in i SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta med dina kontouppgifter.

2. För iOS: Tryck på symbolen för Försäljningshistorik (andra symbolen från vänster).
    För Android: Tryck på menysymbolen längst upp till vänster och gå till "Försäljningshistorik".

3. Bläddra i din försäljningshistorik och leta reda på den transaktion som du vill skicka ett kvitto för.

4. Tryck på transaktionen.

5. Klicka på de tre punkterna i det högra hörnet av transaktionsfältet och välj ”Skicka kvitto”.

6. Du kan nu ange en e-postadress eller ett telefonnummer. Tryck på ”Skicka kvitto” så får kunden sitt kvitto.

Android-app

Receipts_Sales_History.jpg Receipts_Infobox.jpg Receipts_3_dots.jpg Receipts_Resend.jpg

iOS-app

Skriv ut kvitton

Du kan också ge kunderna papperskvitton. För närvarande stöder vi följande skrivare:

• Den mobila bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R210iK/BEGE
  • Den mobila bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Den mobila bluetooth-skrivaren Star Micronics SM-L200

Du hittar alternativet ”Skrivare” under symbolen för Inställningar längst ner till höger (iOS) eller under menysymbol längst upp till vänster (Android) i SumUp-appen.

När du har anslutit skrivaren till telefonen eller surfplattan hittar du fler funktioner, som möjligheten att skriva ut ett andra kvitto till dig själv och att koppla skrivaren till en kompatibel kassalåda.

Vill du veta mer om hur du använder skrivare med SumUp? Klicka här.