Med kvitton håller kunden reda på sina betalningar på enklaste möjliga sätt. Med SumUp kan du antingen skicka kvitton via SMS eller e-post eller skriva ut ett papperskvitto för kunden.

Om du skickar kvitton minskar du också risken för en chargeback. Klicka här om du vill ha mer information om kortreklamationer.

I denna artikel:

Skicka kvitton

När du har gjort en transaktion kan du skicka ett kvitto via e-post eller SMS. Skärmen som visas nedan visas automatiskt. Lägg bara till kundens e-postadress eller mobilnummer och tryck på knappen ”Skicka kvitto”.

Skicka om kvitton

Du kan enkelt skicka om ett kvitto med SumUp-appen senare. Det är bara att följa de här enkla stegen:

1. Logga in i SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta med dina kontouppgifter.

2. Gå till området ”Konto” (iOS) eller klicka på menysymbolen (Android) och välj alternativet ”Försäljningshistorik”.

3. Bläddra i försäljningshistoriken och hitta den transaktion du vill skicka ett kvitto på.

4. Tryck på den transaktion du vill skicka ett kvitto på.

5. Klicka på de tre punkterna i det högra hörnet av transaktionsfältet och välj ”Skicka kvitto”.

6. Du kan nu ange en e-postadress eller ett telefonnummer. Tryck på ”Skicka kvitto” så får kunden sitt kvitto.

Receipts_Sales_History.jpg  Receipts_Infobox.jpg  Receipts_3_dots.jpg

Skriva ut kvitton

Du kan också ge kunderna papperskvitton. För närvarande stöder vi följande utskriftsenheter:

• Nätverksskrivaren Star Micronics TSP100 (LAN)
  • Nätverksskrivaren Star Micronics TSP143 (LAN)
  • Nätverksskrivaren Star Micronics TSP650 (LAN)
  • Nätverksskrivaren Star Micronics TSP650ii (Bluetooth, inte USB-versionen!)
  • Den mobila Bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Den mobila Bluetooth-skrivaren Star Micronics SM-L200

Du hittar alternativet ”Skrivare” i fliken ”Konto” (iOS) eller ”Meny” (Android) i SumUp-appen.

När du har anslutit skrivaren till telefonen eller surfplattan hittar du fler funktioner, som möjligheten att skriva ut ett andra kvitto till dig själv och att koppla skrivaren till en kompatibel kassalåda.

Vill du veta mer om hur du använder skrivare med SumUp? Klicka här.