Även om du nu har vad som krävs för att ta emot moderna betalningar kan det hända att folk då och då vill betala dig med kontanter. Du kan hålla reda på kontantbetalningar i SumUp-appen. På så sätt redovisas all försäljning på samma ställe.
Obs: Vi tar så klart inte ut några avgifter för kontantbetalningar.

Så här gör du för att ta emot kontantbetalningar med SumUp-appen:

Aktivera kontantbetalningar
  1. Öppna SumUp-appen på din smartphone och logga in med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.
  2. Tryck på fliken "Inställningar" och gå vidare till "Betalningsmetoder" för att aktivera kontantbetalningar.
  3. Slå på "Kontantbetalning" genom att svepa knappen åt höger och gå tillbaka till startskärmen.

Ta emot kortbetalningar

1. Öppna SumUp-appen på din smartphone och logga in med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.
  2. Skriv in ett belopp på samma sätt som du skulle göra vid kortbetalning eller välj en produkt ur din Produktkatalog. När du klickar på "Ta Betalt" kommer du att komma till en skärm där du får välja betalningsmetod. Klicka på "Kontant".
  3. SumUpp-appen visar dig nu det exakta beloppet att betala, och du anger bara vilken summa du mottagit. Appen räknar automatiskt ut hur mycket växel du ska ge tillbaka.
  4. Tryck på "Ta Betalt" så är det klart!

Du har nu möjlighet att skicka ett kvitto till din kund via SMS eller e-post.
Om du vill ge din kund ett papperskvitto kan du också skriva ut det med en av våra kompatibla skrivare eller genom AirPrint/Google Cloud Print. Läs mer om detta i denna artikel.