Håll reda på dina kontantbetalningar med SumUp-appen så att hela din försäljning finns på ett ställe. Med SumUp-appen kan du också skicka kvitton för kontantbetalningar till dina kunder.
Naturligtvis betalar du inga avgifter för kontantbetalningar.

Här får du en steg-för-steg guide till hur du tar emot kontantbetalningar med SumUp-appen:

1. Öppna SumUp-appen på din smartphone och logga in med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.

2. Ta emot kontantbetalningar genom att trycka på fliken ”Konto” (iOS) eller menysymbolen (Android) i det övre vänstra hörnet och gå till ”Betalningsmetoder”.

3. Aktivera ”Kontantbetalning” och gå tillbaka till startskärmen.

Image_uploaded_from_iOS.jpg  Image_uploaded_from_iOS__1_.jpg  Image_uploaded_from_iOS__2_.jpg

4. Ange ett belopp som du brukar göra för en kortbetalning. När du trycker på ”Ta betalt” öppnas en ny skärm där du kan välja betalningsmetod. Klicka på ”Kontant betalning”.

5. SumUp-appen visar dig nu det exakta beloppet som krävs och du behöver bara ange hur mycket pengar du har fått. Appen talar automatiskt om hur mycket växel du ska ge tillbaka.

Image_uploaded_from_iOS__3_.jpg  Image_uploaded_from_iOS__4_.jpg

6. Tryck på returtangenten så är du klar! Du kan nu skicka ett kvitto till kunden via SMS eller e-post. Om du vill ge kunden ett fysiskt kvitto kan du också skriva ut ett kvitto med en av våra kompatibla skrivare. Mer information finns i den här artikeln.