I den här artikeln får du lära dig hur du konfigurerar kortläsaren för första gången och hur du ansluter den manuellt om en Bluetooth-anslutning inte upprättas automatiskt mellan kortläsaren och din enhet.
Om du är en ny kund ska du konfigurera kortläsaren först innan du försöker ansluta den manuellt.

I denna artikel:

Konfiguration av kortläsaren Air

Innan du kan börja ta emot betalningar med kortläsaren från SumUp måste du konfigurera den. Det är både snabbt och enkelt – följ bara dessa instruktioner:

1. Logga in i SumUp-appen med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.

2. Ange ett belopp (minst 10 kronor) och tryck sedan på ”Debitera”. Enheten söker nu efter kortläsaren. När läsaren hittas aktiveras den automatiskt.

Obs!

The following two steps are only necessary for SumUp Air Card Readers with a serial number lower than 100017050828.

3. Bekräfta parkopplingsförfrågan på din smartphone eller surfplatta genom att jämföra de sista tre siffrorna som visas på skärmen med de sista tre siffrorna i kortläsarens serienummer. Tryck på ”Anslut”.

4. Bekräfta Bluetooth-anslutningen genom att klicka på ”Anslut” i appen och genom att trycka på den gröna bocken på kortläsaren.

Obs!

På vissa smartphones eller surfplattor med en äldre Bluetooth-version måste kopplingskoden anges.

5. Anslutningen upprättades! Kortläsaren förbereder sig nu för sin första transaktion. Det tar cirka två minuter.

Obs!

Om du har problem med konfigurationen kan du försöka följa guiden nedanför. I den får du hjälp steg för steg att ansluta kortläsaren till enheten manuellt.

Anslut kortläsaren Air

Obs!

Om du använder SumUp för första gången ska du följa guiden ovan om hur du konfigurerar kortläsaren innan du gör din första transaktion.

Normalt ansluter kortläsaren till din smartphone eller surfplatta på egen hand. Men oroa dig inte, här får du en snabbguide till hur du gör det själv:

1. Öppna SumUp och logga in med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.

2. Tryck på fliken ”Konto” (iOS) eller menysymbolen (Android) i det övre vänstra hörnet.

3. Börja med konfigurationen genom att öppna ”Betalningsmetoder”/”Välj kortläsare” och välja ”Air” som kortläsare.

Viktigt

Följande steg är endast nödvändiga för SumUp Air-terminaler med serienumret lägre än 100017050828.

4. Bekräfta parkopplingsförfrågan på din smartphone eller surfplatta genom att jämföra de sista tre siffrorna som visas på skärmen med de sista tre siffrorna i kortläsarens serienummer. Tryck på ”Anslut”.

5. Bekräfta Bluetooth-anslutningen genom att klicka på ”Anslutr” i appen och genom att trycka på den gröna bocken på kortläsaren.

6. Anslutningen upprättades! Kortläsaren förbereder sig nu för sin första transaktion. Det tar cirka två minuter.

Du kan nu fortsätta som vanligt och ta emot kortbetalningar.

Ladda kortläsaren Air

Du kan ladda kortläsaren Air från SumUp med mikro-USB-kabeln som ingår i förpackningen. Anslut den till strömförsörjning eller dator. Du kan till och med göra transaktioner medan den laddas. När den är fulladdad räcker den till cirka 500 transaktioner.

Batterinivån visas på kortläsarens skärm och med de blå lysdioderna längst ner på läsaren. En lysdiod motsvarar cirka 25 %.

Lysdioder på kortläsaren Air

Det finns fyra blå lampor på undersidan av kortläsaren Air. De signalerar olika saker i vänteläge och när du tar emot betalningar.

• Så fort du startar kortterminalen tänds lysdioderna omedelbart. Sedan blinkar den första lysdioden var fjärde sekund för att visa att läsaren är påslagen.

• De fyra lysdioderna blinkar också när en säker Bluetooth-anslutning har upprättats mellan kortläsaren och enheten.

• Om du vill ta emot en kontaktlös betalning lyser den första lysdioden kontinuerligt. Så fort kortet hålls framför kortläsaren och dataöverföringen lyckas blinkar alla fyra lysdioder.

• Lysdioderna kan också visa kortläsarens batterinivå. Tryck bara snabbt på strömbrytaren. Lysdioder visar kortläsarens batterinivå: fyra lysdioder visar att batteriet är fulladdat, tre lysdioder innebär en batterinivå på 75 % osv. – om bara en lysdiod tänds ska du ladda kortläsaren.

Air-kortterminalens komponenter

Viktigt

Om du vill lära dig mer om allmänt bruk med våra kortterminaler, klicka här. För felsökningstips och en snabbguide om hur du tar emot kortbetalningar, klicka här och här respectively.