Så kommer du igång med SumUp Air för första gången:

1. Öppna SumUp-appen och logga in med din e-postadress och ditt lösenord.
  2. Skriv in 10 kr med hjälp av knappsatsen och tryck på "Ta betalt". Kortläsaren slås nu på.
  3. Bekräfta upptäcken av din kortläsare i SumUp-appen genom att klicka på "Anslut" och kontrollera därefter att de tre siffrorna som visas i appen överensstämmer med det tresiffriga serienumret på undersidan av kortläsaren.
  4. Nu är det klart. Kortläsaren kommer nu att synkronisera dina kontouppgifter vilket tar omkring 2 minuter.

Så börjar du ta emot betalningar:

1. Nu när du har konfigurerat kortläsaren kan du börja ta emot betalningar. Börja med att antingen hålla kundens kort mot kortläsaren, eller genom att sätta i kortet.
  2. Kunden kommer ombes att auktorisera transaktionen genom att ange sin PIN-kod eller signatur.
  3. Om betalningen lyckas får du ett meddelande i SumUp-appen. Utbetalningar görs till ditt bankkonto inom 3-5 arbetsdagar.

Nu kan du antingen skicka, dela eller skriva ut ett kvitto.

Obs!

Mer information om betalningar och utbetalningar hittar du i denna artikel.
Det finns också tips om hur du använder SumUp Air i SumUp Air: Manual.

Har du redan använt någon annan av våra kortläsare men inte SumUp Air? Läs då informationen nedan:

Så ansluter du din SumUp Air manuellt:

1. Öppna SumUp-appen och logga in med din e-postadress och ditt lösenord.
  2. Tryck på "Inställningar" längst ner på skärmen.
  3. Öppna "Betalningsmetoder" och tryck på "SumUp Air" för att påbörja parkopplingen.
  4. Bekräfta upptäcken av din kortläsare i SumUp-appen genom att klicka på "Anslut" och kontrollera därefter att de tre siffrorna som visas i appen överensstämmer med det tresiffriga serienumret på undersidan av kortläsaren.
  5. Nu är det klart. Kortläsaren kommer nu att synkronisera dina kontouppgifter vilket tar omkring 2 minuter.

Upplever du problem?

Om du inte lyckas ansluta din kortläsare kan du läsa vår steg-för-steg-guide om felsökning här.