Lista över transaktioner

Din försäljningshistorik innehåller en kortfattad beskrivning av alla transaktioner som du har gjort med SumUp. Där kan du snabbt se huruvida en transaktion har gått igenom eller ej. Du hittar din försäljningshistorik här:

• på ditt Dashboard på sumup.me
  • i SumUp-appen
  • i din 3G-kortläsare.

⇨ På ditt Dashboard på sumup.me kan du gå in under "Transaktioner" och filtrera din försäljningshistorik efter datum, betalningssätt, status och den medarbetare som genomförde transaktionen.

Filtreringsalternativ:

Period
Du ser en lista över alla transaktioner som du har gjort med SumUp det senaste halvåret, med den senaste transaktionen överst.

Genom att klicka på knappen “Sex månader” kan du justera perioden eller det angivna intervallet efter datum.
Bekräfta ditt val genom att klicka på “Utför”. Det senaste datumet visas först. Under datumet ser du alla transaktioner som gjordes den dagen.
Betalningssätt
Du kan filtrera dina transaktioner efter kort- eller kontantbetalningar genom att klicka på “Betalningssätt”. Bekräfta ditt val genom att klicka på “Utför”.

Om din kund betalade med kort visas en kortsymbol i början av transaktionen. Om din kund betalade kontant visas en sedelsymbol.
Status
Din försäljningshistorik visar status för varje transaktion. Du kan filtrera transaktionerna efter status – lyckad, misslyckad, återbetalning eller kortreklamation – genom att klicka på “Status”. Bekräfta ditt val genom att klicka på “Utför”.
Utbetalda transaktioner markeras med en grön "Utbetald"-knapp. Misslyckade betalningar, återbetalningar och kortreklamationer markeras med en röd knapp.Läs mer om transaktionsstatus här.
Medarbetare
Om du har flera medarbetare registrerade på ditt SumUp-konto kan du filtrera transaktionerna efter medarbetare genom att klicka på "Medarbetare" och ange medarbetarens inloggningsuppgifter. Bekräfta ditt val genom att klicka på "Utför".

Läs mer om hur du skapar och hanterar medarbetarkonton här.
Exportera
För att underlätta din bokföring kan du ladda ner en csv- eller xls-fil med en lista över dina transaktioner, en omsättningsrapport i pdf-format eller skicka dina dagliga eller månatliga utbetalningsrapporter i pdf-format till din e-postadress.

Läs mer om hur du begär och skickar utbetalningsrapporter här.

Transaktionsdetaljer

Försäljningshistoriken som du hittar under "Transaktioner" visar detaljerad information om varje transaktion. Så här ser en lyckad kortbetalning ut i din försäljningshistorik på sumup.me:

⇨ På ditt Dashboard på sumup.me öppnas ett nytt fönster med ett digitalt kvitto på höger sida av försäljningshistoriken. Klicka på en transaktion för att se en detaljerad beskrivning.

⇨ I SumUp-appen klickar du på en transaktion för att se en detaljerad beskrivning.

Läs mer om transaktionsstatus här

Betalningsinformation på våra plattformar:

Information om Dashboard SumUp-appen 3G kortläsare
En transaktion  Id, datum/tid, summa, status och kortinformation
En utbetalning Datum, utbetalnings-id Datum, utbetalnings-id Status
En återbetalning Datum, summa Datum, summa Status
Försäljningen Produktbeskrivning/namn*, moms, totalbelopp/nettobelopp Ej tillgängligt

*Beroende på vad du har angett innehåller detta fält transaktionskoden, din produktbeskrivning eller "Flera produkter".

Försäljningsdetaljer

Du hittar detaljerade beskrivningar av dina försäljningar under "Transaktioner" på ditt Dashboard på sumup.me genom att välja en transaktion och klicka på "Försäljningsdetaljer". Du ser då en lista över alla sålda produkter, antal och moms.

Obs! Försäljningsdetaljerna kommer bara att synas om du säljer flera produkter vid en och samma transaktion.

Kvitto – på Dashboard

Se din försäljningshistorik

Ditt personliga Dashboard på sumup.me
  1. Logga in på ditt Dashboard på sumup.me med e-postadressen och lösenordet för ditt SumUp-konto.
  2. Klicka på "Transaktioner" i menyn till vänster. Där ser du en lista över alla transaktioner som du har gjort det senaste halvåret.
  3. För att söka fram en enskild transaktion kan du använda filtreringsalternativen eller ange transaktionskoden i sökrutan längst upp till höger.
  4. Klicka på transaktionen för att se en detaljerad beskrivning. Fönstret till höger visar transaktionens tidslinje, transaktionsuppgifterna samt försäljningsdetaljerna om mer än en produkt såldes vid transaktionen.
I SumUp-appen
  1. Logga in i SumUp-appen med din e-postadress och ditt lösenord.
  2. I iOS: klicka på försäljningssymbolenDefault.png.
    I Android: klicka på kontosymbolen längst upp till vänster och välj sedan "Transaktioner".
  3. Om du vill se en enskild transaktion bläddrar du igenom listan och klickar på den du vill se.
I din 3G-kortläsare
  1. Slå på din kortläsare.
  2. Tryck på pilarna (upp eller ner) för att komma till menyn.
  3. Använd pilarna för att gå till "Försäljningshistorik" och tryck på den gröna bocken.
  4. Du ser då dina transaktioner, med den senaste först.
  5. Välj en transaktion genom att bläddra fram till den och trycka på den gröna bocken. Kortläsaren visar då transaktionskoden och status på transaktionen.

Obs! Du ser bara en lista över de transaktioner som har gjorts med 3G-kortläsaren. Om du vill se en transaktion som har gjorts med en annan kortläsare från SumUp kan du kolla på ditt Dashboard på sumup.me eller i SumUp-appen.