Din försäljningshistorik innehåller en grundläggande uppdelning av alla transaktioner du någonsin gjort med SumUp-appen. Den ger dig också möjlighet att snabbt bekräfta om en transaktion har genomförts.

I denna artikel:

Försäljningshistorik på sumup.me

Om du vill titta på din försäljningshistorik på SumUp-kontot på sumup.me loggar du in här med dina kontouppgifter. Välj ”Transaktioner” i menyn till vänster på SumUp-kontot.
Nu visas en kronologisk lista över de transaktioner du har gjort med SumUp det senaste halvåret.
Alla transaktioner anges med en kort redogörelse för försäljningen.

Det första du ser är transaktionsdatumet. Under det hittar du de transaktioner som gjordes den aktuella dagen. Så här skulle en transaktion kunna se ut i din försäljningshistorik:

Vi går igenom det steg för steg:

• Det första som visas är transaktionens tidsstämpel.

• Bakom tidsstämpeln hittar du statusen för transaktionen. Filtren på höger sida av försäljningshistoriken kan hjälpa dig att urskilja symbolerna. För dig som inte vet vad symbolerna innebär följer här är en liten guide:

Om du ser en bock – som denna – genomfördes transaktionen och kommer att betalas ut till ditt bankkonto.
    Om du ser ett rött kryss – som detta – misslyckades transaktionen bl.a. på grund av ett avvisat kort, dålig Bluetooth-anslutning eller en tidsgräns.
    Obs!:
    Av säkerhetsskäl avbryter SumUp transaktioner som inte slutförs inom en viss tidsram (tidsgräns).
    En pil som pekar åt vänster innebär att transaktionen har återbetalats. Klicka här om du vill veta mer om hur du gör återbetalningar.
    Ett rött utropstecken symboliserar en kortreklamation. Klicka här om du vill ha mer information om kortreklamationer och hur de kan undvikas.
    n grön banksymbol samt ett datum visar att pengarna minus 1,9 % överfördes till ditt bankkonto den aktuella dagen.

Obs!

Utbetalningsdagen avser inte den dag ditt bankkonto krediteras. Beroende på bankens rutiner kan det ta mellan tre till fem arbetsdagar från transaktionsdagen tills pengarna syns på bankkontot. Tänk också på att banken bara kan överföra pengar på vardagar.

• På fältets högra sida hittar du det debiterade beloppet och betalningsformen.

Om kunden betalade med kort visas även kortsystemet (Mastercard, Visa, Amex osv.).
    Om kunden betalade med kontanter hittar du en sedelsymbol bakom det debiterade beloppet.

Du hittar också en mer detaljerad beskrivning av din försäljning genom att klicka på transaktionen. Ett nytt fönster öppnas på höger sida av försäljningshistoriken.

Följande visas:

• Miniatyrkarta som anger var transaktionen ägde rum öppnas baserat på GPS/datakoordinater som registrerats vid tidpunkten för transaktionen.
  • Transaktionskod.
  • Kortinformation med kortnumrets fyra sista siffror.
  • Om ditt bankkonto redan har krediterats, datum för krediteringen och krediterat belopp.
  • Transaktionsdatum, tid samt transaktionsstatus.

Du kan också återbetala en betalning direkt från SumUp-kontot på sumup.me. Mer information och instruktioner finns i den här artikeln.

Om du klickar på ”Kvitto” kan du titta på kvittot som kunden fick.

I avancerat läge kan du också visa en detaljerad beskrivning av din transaktion genom att klicka på transaktionen som öppnar ”Detaljer”-sidan. Klicka här om du vill ha mer information om avancerat läge.

Om du vill organisera och sortera vissa transaktioner kan du filtrera för dessa via filtren till höger om försäljningshistoriken. Här får du en snabb förklaring till vad filtren gör:

• Med betalningssätt kan du välja mellan kort- och kontantbetalningar.
  • Med typ kan du välja om du bara vill visa genomförda betalningar, misslyckade betalningar, återbetalade betalningar eller kortreklamationer.
  • Med period kan du välja en tidsram. Du kan antingen välja en tidsram från standardinställningarna (”Förra veckan”, ”Förra månaden”, ”Sex månader”) eller ange dina egna datum i de två motsvarande fälten manuellt.
  • Med medarbetare kan du, om du tidigare skapat medarbetskonton, sortera din försäljningshistorik efter medarbetskonton. Klicka här om du vill ha mer information om medarbetskonton.

När du har valt filtren klickar du på ”Utför” så visas omedelbart alla transaktioner som matchar dina filtreringsinställningar.

Om du klickar på ”Exportera transaktioner” ingår bara de som visas med ditt filter i CSV- eller XLS-filen. Klicka här och gå till ”Skicka en utbetalningsrapport igen” om du vill ha mer information om hur du skickar utbetalningsrapporter till dig själv.

Försäljningshistorik i SumUp-appen

Om du vill titta på din försäljningshistorik i SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta loggar du in i appen med dina SumUp-kontouppgifter.

Klicka på fliken ”Konto” (iOS) eller menysymbolen (Android) i det övre vänstra hörnet och välj ”Försäljningshistorik”.
Nu visas en kronologisk lista över de transaktioner du har gjort med SumUp det senaste halvåret.

Alla transaktioner anges med en kort redogörelse för försäljningen.

Det är samma lista som på SumUp-kontot på sumup.me, så kolla in den lilla guiden ovan om du vill ha en detaljerad beskrivning av vad symbolerna innebär.

När du klickar på en transaktion får du en mer detaljerad beskrivning av försäljningen med den ovan angivna transaktionskoden och kortinformationen.
Beroende på vilken typ av betalning som har mottagits och om ditt bankkonto redan har krediterats, finner du rutor med information om de olika försäljningsstegen.

Info_Transaction_with_Settlement.jpg  Successful_Transaction_Open_Info_Box.jpg

Detta är ett exempel på en kortbetalning som redan har krediterats ditt bankkonto. När du klickar på transaktionsrutan kan du skicka om ett kvitto, visa var transaktionen ägde rum på en karta eller återbetala transaktionen. Klicka här om du vill ha mer information om hur du skickar om ett kvitto. Här hittar du också en stegvis guide till hur du återbetalar transaktioner.

Successful_Cash_Transaction_Details_iOS.jpg  Infobox_Cash_Payment_incl._VAT.jpg

Detta är ett exempel på en kontantbetalning som gjorts i avancerat läge. Du får en detaljerad beskrivning av vad som ingick i försäljningen och hur mycket moms som lagts på. Du kan också skicka om ett kvitto, visa var transaktionen ägde rum på en karta eller återbetala transaktionen. Klicka här om du vill ha mer information om hur du skickar om ett kvitto. Här hittar du också en stegvis guide till hur du återbetalar transaktioner.