Ta betalt med kort

1. Tryck på ”Kassa” längst ner på skärmen i SumUp-appen.

2. Tryck på ”Belopp” för att ange ett eget belopp (minst 10 kr) eller ”Produkter” för att sälja något ur din produktkatalog.

3. Tryck på ”Ta betalt” och sedan på ”Kortläsare”.

4. Du kan också låta kunden lägga till dricks.

5. Be kunden att blippa eller sätta i kortet. Kunden kan behöva verifiera köpet med sin kod.

När en betalning har genomförts får du en bekräftelse på transaktionen. Om transaktionen inte går igenom kan du läsa mer om transaktionsproblem.

När får jag mina pengar?

Du får dina pengar som utbetalningar från oss. Läs om utbetalningar och hur och när du får dina pengar.

Utfärda kvitton

1. När skärmen visar att transaktionen har genomförts kan du välja att skicka kvittot som e-post eller sms.

2. Ange kundens kontaktuppgifter och bekräfta att du vill skicka kvittot.

Kvitton är viktiga för att skydda dig mot kortreklamationer, så se till att alltid utfärda kvitton om du kan. Du kan också när som helst utfärda kvitton för redan genomförda köp.

Hur fungerar det med återbetalning?

Läs om hur du gör en återbetalning om någon kund vill ha pengarna tillbaka.