Det är otroligt enkelt att ta emot kortbetalningar med SumUp Air. I den här guiden förklarar vi hur det går till.

1. Öppna SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta och logga in med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.
  2. Ange transaktionsbeloppet (och skriv in en beskrivning av transaktionen i det avsedda fältet om du så önskar), eller välj en produkt ur Produktkatalogen. När du är klar trycker du bara på "Ta betalt".
    Din Air-kortläsare slås automatiskt på och ansluts till din enhet. Fungerar det inte som det ska? Klicka här.
  3. Nu kan kunden antingen:
      • Betala med ett kontaktlöst kort (NFC) genom att nudda det mot överdelen av kortläsaren. När kortet har nuddats vid kortläsaren hörs ett pip och de fyra LED-lamporna tänds. Det är signalen för en lyckad transaktion.
      • Eller betala med chip genom att sätta i kortet längst upp i kortläsaren (chippet först och framsidan av kortet uppåt).
  4. Sedan måste kunden godkänna transaktionen med PIN-kod.
    Din kortläsare och app kommer att visa ett meddelande som bekräftelse på att transaktionen har genomförts.
  5. Om du vill kan du nu skicka ett kvitto till kunden genom att ange dennes e-postadress eller mobilnummer i det avsedda fältet. Du har också möjlighet att skriva ut ett kvitto med en mobil skrivare, AirPrint eller Google Cloud Print.
    Då var det klart! Så enkelt är det att genomföra en betalning med SumUp Air.

Med SumUp-appen kan du hålla koll på kontantbetalningar – så här gör du det.
Klicka här om du vill lära dig mer om NFC-transaktioner med Apple Pay och Google Pay.
Visste du att du kan använda din SumUp-kortläsare utomlands? Läs mer om hur man gör det här.