I den här guiden får du lära dig hur du återbetalar korttransaktioner som hanteras med SumUp antingen via SumUp-kontot på sumup.me eller SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta.

I denna artikel:

Obs!

Transaktioner som redan har betalats ut kan endast återbetalas om du har tillräckligt med saldo (= obetald utbetalning) så att vi kan dra av transaktionsbeloppet som ska återbetalas.

Medarbetskonton kan inte återbetala transaktioner per automatik. Om du vill att dina anställda ska kunna hantera återbetalningar måste du aktivera detta via Dashboarden där du väljer behörigheterna.

Du kan nu återbetala antingen hela transaktionsbeloppet eller en del (om du t.ex. vill återbetala en vara i din varukorg). För att bearbeta återbetalningen måste ange beloppet du önskar återbetala och sedan klicka på "Nästa".

Återbetala transaktioner på SumUp-kontot

Du kan återbetala transaktioner på ditt personliga SumUp-konto på sumup.me. Nedan följer en snabbguide:

1. Logga in på SumUp-kontot på sumup.me med den e-postadress och det lösenord du registrerade dig med.

2. Gå till försäljningshistoriken genom att klicka på ”Transaktioner” i menyn till vänster på SumUp-kontot.

3. Du kan nu välja en transaktion som ska återbetalas.

4. Ett fönster med all information om transaktionen öppnas på höger sida av försäljningshistoriken. Klicka på ”Återbetala”.

5. Bekräfta återbetalningsprocessen genom att ange lösenordet för SumUp-kontot. Klicka på ”Återbetala”.

6. Klart! Pengarna är nu på väg till kunden.

Återbetala transaktioner i SumUp-appen

Du kan återbetala transaktioner i SumUp-appen. Nedan följer en snabbguide:

1. Öppna SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta och logga in med dina SumUp-kontouppgifter.

2. Klicka på fliken ”Konto” (iOS) eller menyn (Android) och öppna ”Försäljningshistorik”.

3. Bläddra i försäljningshistoriken och hitta den transaktion du vill återbetala.

SC_English_Refund_Transaction_Sales_History.jpg  SC_English_Refund_Transaction-_Infobox.jpg  SC_English_Refund_Transaction_3_Dots.jpg

4. Klicka på de tre punkterna i det högra hörnet av transaktionsfältet och välj ”Återbetala transaktion”.

5. Bekräfta återbetalningsprocessen genom att ange lösenordet för SumUp-kontot. Klicka på knappen ”Återbetala transaktion”.

SC_English_Refund_Transaction-_Confirmation_iOS.jpg  SC_English_Refund_Transaction-_Infoboxes_Finish.jpg
  6. Klart! Pengarna är nu på väg till kunden.