I den här guiden får du lära dig om hur du återbetalar korttransaktioner som genomförts med SumUp, antingen genom ditt Dashboard på SumUp, i SumUp-appen eller med din 3G-kortläsare.

Återbetalningar genom ditt Dashboard hos SumUp

Du kan återbetala alla transaktioner genom ditt Dashboard på sumup.me. Nedan följer en enkel guide:

1. Klicka på "Transaktioner" i menyn till vänster i ditt SumUp-konto för att komma till försäljningshistoriken.
  2. Där kan du välja vilken transaktion du vill återbetala.
  3. Ett fönster med alla uppgifter om transaktionen öppnas till höger om försäljningshistoriken. Klicka på "Återbetalning".
  4. För att bekräfta återbetalningen måste du ange lösenordet för ditt SumUp-konto. Klicka på "Återbetalning".

Klart. Nu är pengarna på väg till kunden.

Återbetalningar genom SumUp-appen

Du kan återbetala alla transaktioner i SumUp-appen. Nedan följer en enkel guide:

1. Klicka på försäljningshistoriksymbolenDefault.png i menyn längst ner i SumUp-appen.
  2. Gå igenom din försäljningshistorik för att hitta den transaktion du vill betala tillbaka.
  3. Klicka på de tre punkterna i högra hörnet på transaktionsfältet och sedan på "återbetala transaktion".
  4. För att bekräfta återbetalningen måste du ange lösenordet för ditt SumUp-konto. Klicka på "Återbetala transaktion".

Klart. Nu är pengarna på väg till kunden.

Återbetalningar med SumUp 3G

Du kan alltid återbetala en transaktion med din SumUp 3G. Nedan följer en enkel guide:

1. Öppna din "Försäljningshistorik".
  2. Leta upp och klicka på den transaktion du vill återbetala.
  3. Gå ner till "Återbetala transaktion" (under "Skicka kvitto")
  4. Välj "Full återbetalning" eller "Delåterbetalning".
  5. Ange ditt lösenord för att bekräfta återbetalningen.

Klart. Nu är pengarna på väg till kunden.

Du kan utfärda fulla återbetalningar och delåterbetalningar (t.ex om du vill återbetala en produkt i varukorgen). Allt du behöver göra är att ange det belopp du vill återbetala.

Medarbetarkonton är inte automatiskt konfigurerade för att utfärda återbetalningar. Om du vill att dina medarbetare ska kunna utfärda återbetalningar kan du ändra deras behörigheter.

Återbetalningar efter utbetalningar

Transaktioner som redan har betalats ut kan bara återbetalas om du har tillräckligt med saldo (utestående utbetalningar) från vilket vi kan dra av det transaktionsbelopp som ska återbetalas.

Observera att när en transaktion har utbetalats kommer du att behöva betala transaktionsavgiften, eftersom transaktionen har ägt rum.