Genomförda transaktioner

När du gör en betalning med SumUp får du en bekräftelse i realtid om huruvida betalningen genomförts. Kortläsaren visar texten ”Betalning godkänd” och SumUp-appen visar en grön bock på skärmen samt möjliggör att ge kunden ett kvitto.

Det bör påpekas att du alltid kan kontrollera om en betalning har genomförts eller inte via din försäljningshistorik på SumUp-kontot på sumup.me och i SumUp-appen.

Om du vill kontrollera försäljningshistoriken via SumUp-kontot loggar du bara in här med din inloggningsinformation. Under SumUp-loggan på vänster sida av SumUp-kontot hittar du en meny. Välj ”Transaktioner” så får du en fullständig översikt över hela din försäljning.

Om det visas en bock bakom transaktionens tidsstämpel vet du att transaktionen genomfördes. Om du vill ha mer ingående information om transaktionen klickar du bara på transaktionen så öppnas sidan ”Detaljer”.

Du kan också filtrera efter genomförd försäljning genom att välja ”Lyckad” under ”Typ” på höger sida av SumUp-kontot och sedan ”Utför”.

Visa försäljningshistoriken via SumUp-appen genom att klicka på fliken ”Konto” (iOS) eller menysymbolen (Android) i det övre vänstra hörnet.

Välj ”Försäljningshistorik” i menyn så får du en översikt över hela din försäljning. Här gäller samma sak som för SumUp-kontot på sumup.me. En bock bakom tidsstämpeln innebär att allt gått bra. Om du vill ha mer ingående information om transaktionen klickar du bara på transaktionen så öppnas sidan ”Detaljer”.

Misslyckad transaktion

Om en transaktion misslyckas på grund av ett avvisat kort, en tidsgräns eller dålig Bluetooth-anslutning kommer kortläsaren och SumUp-appen att meddela dig om detta i realtid.

Transaktionen kommer fortfarande att visas i försäljningshistoriken men med ett rött kryss bakom tidstämpeln.

Obs!

Av säkerhetsskäl avbryter SumUp transaktioner som inte slutförs inom en viss tidsram (tidsgräns).