Vet du inte vilken kortläsare du har? Vi fixar det. Här är en guide till alla våra kortläsare.

I denna artikel:

Kortläsaren Air

Kortläsaren Air från SumUp är vår senaste och den perfekta partnern för ditt företag. Här är några fakta:

• Ansluter via Bluetooth.
  • Har stöd för chip, magnetremsa och kontaktlösa betalningar (NFC).
  • Kunden godkänner transaktionen genom att knappa in sin PIN-kod i kortläsaren eller via signatur i SumUp-appen.
  • Om kunden vill betala med chipkort ska kortet tryckas ner i den mindre springan överst på kortläsaren. Om kunden vill betala med magnetkort ska kortet dras genom den större springan överst på kortterminalen.
  • Laddas med hjälp av en USB-kabel som är ansluten till datorn eller en annan strömkälla.
  • Batteriet räcker till upp till 500 transaktioner.
  • Godkända kort: Mastercard, American Express, Maestro, V PAY, Visa.

Kortterminalen PIN+ (säljs inte längre)

PIN+ var vår första kortläsare där du fick ange din PIN-kod direkt på enheten. Den går inte att köpa längre. Här är några fakta:

• Ansluter antingen via Bluetooth eller kabel.
  • Har stöd för betalningar med chip och magnetremsa.
  • Kunden godkänner transaktionen genom att knappa in sin PIN-kod i kortläsaren eller via signatur i SumUp-appen.
  • Om kunden vill betala med chipkort ska kortet tryckas ner i den mindre springan till höger på kortläsaren. Om kunden vill betala med magnetkort ska kortet dras genom den större springan nära sockeln till höger på kortterminalen.
  • Batteridriven.
  • Godkända kort: Mastercard, American Express, Maestro, V PAY, Visa.

Chip- och signaturkortläsaren (säljs inte längre)

Chip- och signaturkortläsaren var vår allra första kortläsare. Den går inte att köpa längre. Här är några fakta:

• Ansluter direkt till din smartphone eller surfplatta via ljuduttaget.
  • Har stöd för chipkort.
  • Transaktionen godkänns genom kundens signatur på din smartphone eller surfplatta.
  • Chipkortet ska tryckas ner i springan (med chippet neråt och mot dig) nertill på kortläsaren.
  • Godkända kort: Mastercard, American Express, Maestro.

Allmän användning av kortläsaren

• Vi kan bara garantera att kortläsaren fungerar fullt ut vid temperaturer mellan -10° upp till +45° C. På grund av detta avråder vi dig från att lämna kortläsaren i bilen en längre tid på sommaren och vintern.

• Även om du inte använder kortläsaren rekommenderar vi att du laddar den en gång i månaden.

• Kortläsaren är utrustad med säkerhetssensorer som skyddar mot manipulation. Så hantera alltid kortläsaren varsamt. Utsätt inte enheten för slag eller stötar (tappa eller vält den inte). Det kan aktivera ett automatiskt säkerhetslås. När detta är utlöst låser sig kortläsaren permanent och kan inte användas längre.

• Se till att du aldrig använder kortläsaren på metalliska eller magnetiska ytor. Enheten har en säkerhetsfunktion som förhindrar obehörig läsning av magnetremsor på kredit- och betalkort. Om enheten placeras på eller nära en metallyta kan det medföra att kortläsaren automatiskt avvisar betalningen.