Krav för SumUp Air

• Bluetooth 4.0 – för att trådlöst koppla kortterminalen
    • Apple-enhet: operativsystem iOS 8.0.0 eller högre – för användning av SumUp-appen i din telefon
    • Android-enhet: operativsystem Android 4.4 eller högre – för användning av SumUp-appen i din telefon

Se om din enhet är kompatibel

Testade Apple iOS-enheter

Viktigt

Om du har svårigheter med att identifiera vilken iPhone du har kan du besöka denna sida. För iPad och iPod touch klicka här och här.

Det lättaste sättet att identifiera vilken modell du använder är att kolla modellnumret som står skrivet på baksidan av enheten ovanför regleringsmarkeringarna.

För att ta reda på vilken iOS-version du har installerad på din enhet, gå till “Inställningar" > “Allmänt” > “Om”. Numret som syns under raden: ”Version” är den installerade iOS-versionen på din enhet.

Om versionen som syns är lägre än 8.0.0, gå till “Inställningar” > “Allmänt” > “Programuppdatering” och klicka på ”Installera nu”.

Kompatibla Apple-enheter utan iOS-uppdatering
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPod Touch 6G
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Pro (12.9”)
  • iPad Pro (9.7”)
Kompatibla Apple-enheter om iOS är uppdaterad till iOS 8.0.0 eller högre
  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPod Touch 5G
  • iPad (3:e generationen)
  • iPad (4:e generationen)
  • iPad Mini

Dessa iOS-enheter är inte kompatibla med SumUp Air-terminalen
  • iPhone (1:a generationen)
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPod Touch 1G
  • iPod Touch 2G
  • iPod Touch 3G
  • iPod Touch 4G
  • iPad
  • iPad 2

Testade Android-enheter

Vi testar ständigt fler smartphones och surfplattor för att kunna ge dig ett tydligt svar huruvida din enhet är kompatibel med våra kortterminaler.

Viktigt

De flesta Android-enheter borde fungera med SumUp Air-terminalen. Den lägsta Android-programvaran (OS) som krävs är 4.4 tillsammans med Bluetooth 4.0.

Nedan finner du en lista av de mest använda Android-enheterna i Sverige. Om du har svårigheter att identifiera din enhet gå till “Inställningar” > “Om enheten” och leta efter “Modellnummer”.

Mest använda Android-enheter i Sverige:

Enhetsnamn Enhetens modell
Samsung Galaxy Tab 3 10.1 3G GT-P5210
Huawei Honor 7 PLK-L01
Sony Xperia Z5 E6653
Samsung Galaxy Tab 4 7.0 LTE SM-T235
Samsung Galaxy S6 SM-G920F
Samsung Galaxy J5 (2016) SM-J510FN
Samsung Galaxy Tab S SM-T805
Samsung Galaxy Tab 4 10.1 SM-T535
Samsung Galaxy Ace 4 Neo SM-G318H

Viktigt

Om din enhet inte är listad ovan, så innebär det inte att den inte är kompatibel. Listan visar endast de mest använda smartphones och surfplattor som används med vår kortterminal i Sverige.

Identifiera och uppdatera din Android-version

Krav för SumUp Air

• Bluetooth 4.0 – för att trådlöst kunna koppla ihop med terminalen
      • Apple-enheter: operativsystem iOS 8.0.0 eller högre – för användning av SumUp-appen i din telefon
      • Android-enheter: operativsystem Android 4.4 eller högre – för användning av SumUp-appen i din telefon

För att ta reda på vilken Android OS-version du har, gå till “Inställningar” > “Om enheten” > “Programinfo”. Vid “Android-version” kan du se vilken mjukvaruversion du har installerad (t.ex. 4.2.1).

Om versionen som syns är lägre än 4.4, gå till “Inställningar” > “Programvaruuppdatering” > och klicka på ”Installera nu” för att uppdatera till den senaste mjukvaran (stegen skiljer sig beroende på vilken Android-enhet du har).

Observera att varje Android-enhet inte kan uppdateras till OS 4.4 eller högre. För att kontrollera om om mjukvaran kan uppdateras, besök gsmarena.com. Ange din smartphones- eller surfplattas namn i sökfältet för att se en detaljerad beskrivning om din enhet. Sök efter ”Platform” och sedan ”OS”. Om din enhet kan uppdateras till 4.4 eller högre, så ser det bra ut.