Innan du ansluter

Kontrollera att din enhet är kompatibel, se till att både kortläsaren och den mobila enheten är fulladdade och att du har den senaste versionen av appen.

Återställ Bluetooth på kortläsaren

Om din mobil är kompatibel och kortläsaren är laddad men anslutningen ändå inte fungerar ska du prova att återställa Bluetooth.

1. Stäng av Bluetooth på din mobil eller surfplatta.

2. Stäng SumUp-appen.

3. Kontrollera att kortläsaren inte är på laddning. Håll inne kortläsarens startknapp i cirka tre sekunder, tills terminalen stängs av.

4. Håll inne av/på-knappen igen tills det står ”Release for BT” på skärmen och du hör en ljudsignal.

5. Släpp knappen. När du hör ett andra pip vet du att kortläsaren är återställd.

Återanslut kortläsaren

När du har återställt Bluetooth kan du försöka att ansluta din kortläsare manuellt igen.

Vidare felsökning

Om Bluetooth-anslutningen ändå inte fungerar ska du starta om både kortläsaren och mobilen eller surfplattan du försöker ansluta till.

Du kan också försöka med att rensa cachen i Bluetooth-appen i mobilen eller surfplattans inställningar.

Går det ändå inte?

Din kortläsare kan vara trasig eller spärrad. Läs mer om vad du kan göra åt en kortläsare som inte fungerar.