Kan du inte ansluta till din mobil eller surfplatta? Vi hjälper dig att felsöka din Air-kortläsare så att du snabbt kan återgå till din försäljning.

Är min enhet kompatibel?
I den här artikeln hittar du en lista över kompatibla smartphones och surfplattor.

Är kortläsaren laddad?
Om kortläsaren har för låg batterinivå kan det uppstå problem med anslutningen. Vi rekommenderar dig därför att du laddar den. Läs mer i SumUp Air: Manual.

Hur gör jag en felsökning på min kortläsare?

Steg 1: Återställ kortläsaren

Följ dessa steg för att återställa Bluetooth-chippet i din kortläsare:

1. Stäng av Bluetooth på din mobil eller surfplatta.
  2. Stäng SumUp-appen på din enhet.
  3. Kontrollera att kortläsaren inte är på laddning.
  4. Stäng av kortläsaren.
  5. Tryck ned och håll inne på-/av-knappen på kortläsaren tills det står "Release for BT" på skärmen.
  6. Släpp på-/av-knappen när du hör ett pip.

Nu är kortläsarens Bluetooth-chip återställt. Vänta en stund innan du ansluter kortläsaren till mobilen igen.

Steg 2: Anslut kortläsaren igen

Återanslut SumUp Air för att börja ta emot kortbetalningar igen:

1. Aktivera Bluetooth på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på inställningssymbolenDefault.png i SumUp-appen. Gå till "Betalningssätt" och tryck på "SumUp Air".
  3. Kontrollera att de tre sista siffrorna som visas på din skärm är desamma som de tre sista siffrorna i din kortläsares serienummer.
  4. Bekräfta anslutningen på din smartphone eller surfplatta genom att trycka på "Anslut". Du kan också behöva bekräfta anslutningen genom att trycka på den gröna bocken på kortläsaren.

Om du fortfarande har anslutningsproblem, testa att starta om din mobil eller surfplatta. När du har loggat in på SumUp-appen igen kan du försöka att genomföra en kortbetalning för att se om kortläsaren ansluts till enheten.
Kontakta gärna vårt supportteam om du fortfarande har problem.