SumUp Air: Felsökning – steg för steg

Om du har problem med att ansluta kortläsaren till din smartphone eller surfplatta har du kommit rätt. I den här artikeln hjälper vi dig att felsöka din Air-kortläsare så att du snabbt kan återgå till din försäljning.

Börja med att läsa den här artikeln för att se att din enhet är kompatibel med SumUp Air-kortläsaren.

Notera: Se till att regelbundet kontrollera att du har den senaste versionen av SumUp-appen.

Uppdatera SumUp-appen
För dig som har iOS För dig som har Android
  1. Gå till App Store.
  2. Tryck på "Uppdateringar" längst ner till höger.
  3. Leta upp SumUp-appen i listan och tryck på "Uppdatera" bredvid den. Om du inte kan hitta SumUp-appen i listan är din app redan uppdaterad.

Steg för steg

Innan du börjar felsöka bör du stänga SumUp-appen på enheten. Se också till att kortläsaren inte är på laddning.

Steg 1: Återställ din Air-kortläsare

1. Stäng av kortläsaren.
  2. Håll in på-/av-knappen på kortläsaren i ungefär 10 sekunder. På skärmen står det "Hold for BT". Därefter dyker meddelandet "Release for BT" upp.
  3. Släpp på-/av-knappen när du hör ett pip. Nu är kortläsarens Bluetooth-chip återställt.

Steg 2: Stäng av Bluetooth på din smartphone/surfplatta

1. Gå till inställningarna för din smartphone/surfplatta.
  2. Tryck på enhetsanslutning eller Bluetooth-anslutning.
  3. Kolla om kortläsaren syns i Bluetooth-listan.
    • Om kortläsaren syns där tar du bort den från listan.
    • Om det inte finns någon SumUp-enhet i listan stänger du av Bluetooth på din smartphone eller surfplatta. Låt Bluetooth-anslutningen vara avstängd i minst 10 sekunder för att vara säker på att alla anslutningar inaktiveras. Sätt sedan på den igen.

Steg 3: Anslut din Air-kortläsare manuellt

1. Öppna SumUp-appen och logga in.
  2. Tryck på symbolen för inställningarDefault.png.
  3. Öppna "Betalningssätt" och välj Kortläsare Air.
  4. Godkänn begäran om parkoppling på din smartphone eller surfplatta och se till att de tre sista siffrorna som visas på skärmen stämmer överens med de tre sista siffrorna i kortläsarens serienummer. Tryck på "Anslut".
  5. Du kan behöva bekräfta anslutningen genom att trycka på den gröna bocken på Air-kortläsaren.
  6. Klart!

*Upprepa steg 3 om du mot förmodan inte lyckas ansluta din kortläsare.

Vid det här laget bör din enhet vara ansluten, men om du fortfarande har problem med anslutningen kan du gå igenom de här stegen:

Endast för Android: Rensa Bluetooth-data
  1. Gå till inställningarna för din smartphone/surfplatta.
  2. Sök efter "appar", "applikationer", "appar och aviseringar" eller "apphanteraren".
  3. Tryck på alternativ och välj "Visa systemappar" eller något liknande. I vissa fall kan du först behöva trycka på "Visa alla appar" eller "Appinfo".
  4. Leta reda på appen "Bluetooth" eller "Bluetooth release" och tryck på den.
  5. Öppna "Lagring" eller "Minne" och klicka sedan på "Rensa data".
Steg 4: Radera SumUp-appen
För dig som har iOS För dig som har Android
  1. Tryck på SumUpp-appens ikon på startskärmen och håll in den tills den börjar skaka och det dyker upp ett kryss vid ikonens övre vänstra hörn.
  2. Tryck på krysset och bekräfta genom att trycka på "Radera".
Steg 5: Stäng av din smartphone/surfplatta
Stäng av din smartphone/surfplatta. Bluetooth-chippet i enheten kommer då automatiskt att startas om när du sätter på din smartphone/surfplatta igen, vilket kan lösa problemet med anslutningen.
Steg 6: Installera om SumUp-appen
För dig som har iOS För dig som har Android
  1. Gå till App Store och tryck på "Sök" i menyn längst ner.
  2. Skriv "SumUp" i sökfältet och tryck på "Sök".
  3. Tryck på "Hämta" bredvid ikonen så laddar din iPhone/iPad ner SumUp-appen.

Öppna SumUp-appen som vanligt och logga in med din e-postadress och ditt lösenord. Pröva att ta emot en kortbetalning igen för att se om kortläsaren ansluter till din enhet.

Batterinivå

Om kortläsaren har för låg batterinivå kan det uppstå problem med anslutningen. Vi rekommenderar dig därför att ladda kortläsaren. Du kan ladda SumUp Air-kortläsaren med micro-USB-kabeln som ingår i kortläsarens originalförpackning. Det är bara att koppla den till en strömkälla eller en dator.

Batterinivån visas både på kortläsarens skärm och med de blå lysdioderna längst ner på kortläsaren. Tryck in på-/av-knappen och släpp den snabbt för att se batterinivån. Beroende på vilken batterinivå kortläsaren har kommer lysdioderna att börja lysa. En lysdiod motsvarar ungefär 25% laddning.