Med en skrivare kan du ge kunderna ett papperskvitto. De kan antingen anslutas till din router via kabel eller via Bluetooth.

I denna artikel:

Skrivare som stöds

Vi stöder olika kvittoskrivare som du kan använda när du tar emot betalningar med SumUp. Det finns stationära skrivare som ansluts till routern eller Bluetooth via kabel samt bärbara skrivare som ansluts till enheten via Bluetooth som du kan bära med dig var som helst.

Dessa stationära skrivare stöds

Nätverksskrivaren Printer Star Micronics TSP100 (LAN)

Nätverksskrivaren Printer Star Micronics TSP143 (LAN)

Nätverksskrivaren Printer Star Micronics TSP650 (LAN)

Nätverksskrivaren Printer Star Micronics TSP650ii (Bluetooth, inte USB-versionen!)

Dessa bärbara skrivare stöds

Den mobila Bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R200lliK/BEGE

Den mobila Bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R210iK/BEGE

Den mobila Bluetooth-skrivaren Star Micronics SM-L200

Instruktioner för Bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R200lliK/BEGE

För iOS-användare
  1. Slå på skrivaren.
  2. Öppna inställningarna på din iPhone eller iPad. Klicka på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth genom att trycka på knappen.
  3. Välj skrivaren ”SPP-R200” som anges i ”Enheter”.
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och klickar sedan på ”Konto” i det övre vänstra hörnet.
  6. I ”Välj skrivare” väljer du din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Gör en testutskrift genom att trycka på ”Skriv ut testsida” i appen.

För Android-användare
  1. Se till att iOS-läget är inaktiverat på skrivaren (guide nedan) och slå på skrivaren.
  2. Öppna inställningarna på din smartphone eller surfplatta: klicka på ”Inställningar” och sedan på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth.
  3. Välj skrivaren ”SPP-R200”.
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och går till menyn.
  6. I ”Välj skrivare” väljer du din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Gör en testutskrift genom att trycka på ”Skriv ut testsida” i appen.

Så här inaktiverar du iOS-läget:

1. Öppna pappersmataren och slå på skrivaren.
  2. Tryck på strömbrytaren och knappen för pappersmatning samtidigt tills skrivaren piper.
  3. Stäng pappersluckan. Ett kvitto med texten ”iOS-läget har inaktiverats!! Starta om skrivaren” skrivs ut.
  4. När du har startat om skrivaren kan enheten användas med en Android-smarttelefon eller -surfplatta.
  5. Återställ läget till iOS genom att upprepa stegen ovan.

Instruktioner för Bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R210iK/BEGE

För iOS-användare
  1. Slå på skrivaren.
  2. Öppna inställningarna på din iPhone eller iPad. Klicka på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth genom att trycka på knappen.
  3. Välj skrivaren ”SPP-R210” som anges i ”Enheter”.
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och klickar sedan på ”Konto” längst upp till vänster.
  6. I ”Välj kvittoskrivare” väljer du din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Gör en testutskrift genom att trycka på ”Skriv ut testsida” i appen.

För Android-användare
  1. Se till att iOS-läget är inaktiverat på skrivaren (guide nedan) och slå på skrivaren.
  2. Öppna inställningarna på din smartphone eller surfplatta: klicka på ”Inställningar” och sedan på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth.
  3. Välj skrivaren ”SPP-R210”.
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och går till menyn.
  6. I ”Välj kvittoskrivare” väljer du din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Gör en testutskrift genom att trycka på ”Skriv ut testsida” i appen.

Så här inaktiverar du iOS-läget:

1. Öppna pappersmataren och slå på skrivaren.
  2. Tryck på strömbrytaren och knappen för pappersmatning samtidigt tills skrivaren piper.
  3. Stäng pappersluckan. Ett kvitto med texten ”iOS-läget har inaktiverats!! Starta om skrivaren” skrivs ut.
  4. När du har startat om skrivaren kan enheten användas med en Android-smarttelefon eller -surfplatta.
  5. Återställ läget till iOS genom att upprepa stegen ovan.