Med en skrivare kan du ge kunderna ett papperskvitto. De kan antingen anslutas till din router via kabel eller via Bluetooth.

Skrivare som stöds

Vi stöder olika kvittoskrivare som du kan använda när du tar emot betalningar med SumUp. De bärbara skrivarna ansluts via Bluetooth till din enhet så att du kan ta med dem vart du än går.

Viktigt

Observera att följande skrivare endast är kompatibla med SumUp-appen.

Bärbara skrivare som stöds:

• Den mobila bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Den mobila bluetooth-skrivaren Bixolon SPP-R210iK/BEGE
  • Den mobila bluetooth-skrivaren Star Micronics SM-L200

Stegen nedan ger instruktioner om hur du ansluter din enhet till en av de bärbara skrivare som stöds:

För iOS-användare
  1. Slå på skrivaren.
  2. Gå till inställningar i din telefon eller surfplatta. Klicka på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth genom att svepa knappen till höger.
  3. Välj skrivaren som finns under "Mina enheter".
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och klickar sedan på symbolen för inställningar längst ned till höger på verktygsfältet.
  6. Välj sedan "Skrivare" och klicka på din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Du kan trycka på "Skriv ut en testsida" i appen för att göra ett testutskrift.

För Android-användare
  1. Se till att iOS-läget är inaktiverat på skrivaren (guide nedan) och slå på skrivaren.
  2. Öppna inställningarna på din enhet. Klicka på ”Inställningar” och sedan på ”Bluetooth” och aktivera Bluetooth.
  3. Välj skrivaren som finns under "Mina enheter".
  4. Om en PIN-kod efterfrågas anger du 0000 och trycker på ”Anslut”.
  5. När du anslutit loggar du in i SumUp-appen och klickar på menysymbolen längst upp till vänster.
  6. Välj "Skrivare" och välj din skrivare.
  7. Toppen! Skrivaren och SumUp-appen är nu anslutna. Du kan trycka på "Skriv ut en testsida" i appen för att göra ett testutskrift.

Så här inaktiverar du iOS-läget:

1. Slå på skrivaren.
  2. Öppna pappersmataren.
  3. Tryck först på på-/av-knappen och håll den intryckt. Samtidigt som du håller på-/av-knappen intryckt, tryck på knappen för pappersmataren tills skrivaren piper.
  4. Stäng pappersluckan. Ett kvitto med texten ”iOS-läget har inaktiverats! Starta om skrivaren” skrivs ut.
  5. När du har startat om skrivaren kan enheten användas med en Android-telefon eller surfplatta.
  6. Återställ läget till iOS genom att upprepa stegen ovan.