Kortläsaren säkras från manipulation av tekniska säkerhetsmekanismer. Hantera kortläsaren varsamt. Utsätt inte enheten för slag eller stötar (tappa eller vält den inte). Det kan aktivera ett automatiskt säkerhetslås. När detta är utlöst inaktiveras enheten permanent och kan inte längre användas. Om detta skulle hända visas meddelandet ”OGILTIG BPK” (Air) eller ”Enheten är blockerad” (PIN+) på kortläsarens skärm. I så fall måste enheten bytas ut. Kontakta kundtjänst på support@sumup.se.