På ditt SumUp-konto på sumup.me får du användbara data och grafik samt en bra grund för din redovisning med en detaljerad lista över de transaktioner du har gjort via SumUp i försäljningshistoriken. Du kan också hantera medarbetarekonton, värva en vän och mer.

I denna artikel:

Kontodetaljer

Du hittar kontosektionen i rullgardinsmenyn längst upp till vänster på ditt SumUp-konto. Där kan du välja mellan tre olika alternativ:Account_Details_EN.png

Konto visar dina företagsuppgifter (inklusive ditt användar-ID) och personuppgifter. Både dina företagsuppgifter och dina personuppgifter bör alltid vara aktuella eftersom de används för att verifiera din identitet. Om du vill ändra något ber vi dig att skicka ett meddelande till vårt Supportteam.
Du kan också ändra dina bankuppgifter på egen hand.
⇨ En detaljerad guide hittar du i den här artikeln.

SumUp kan be dig att tillhandahålla vissa dokument för att verifiera ditt konto. Under dokumentfliken kan du ladda upp alla begärda dokument för verifiering.
⇨ Om du vill ha mer information om dokumenten kan du se den här artikeln för Storbritannien eller den här artikeln för Irland och Malta.

Viktigt

Varje fil får inte vara större än 10 MB. Om filen är större än 10 MB ber vi dig att skicka den till vårt Supportteam via e-post.

Utvecklare är en speciell sida skapad för våra integrationspartners som använder vår programvara inom sina system.

Via Logga ut loggar du ut från ditt Dashboard.

Översikt

Din översikt ger dig en användbar analys av alla dina transaktioner. Du kan ställa in en tidsram längst upp till höger och SumUp börjar då automatiskt analysera din försäljning för de angivna datumen.

• Totala försäljningsintäkter och utveckling jämför din försäljning med föregående period. Du kan välja vilken räkneenhet som ska visas – totalt belopp eller antal transaktioner.
  • Grafisk återgivning av antingen dina dagliga eller veckovisa transaktioner under den inställda tidsramen. Grafen justerar om du väljer "Summa" eller "Antal". Om du håller markören över staplarna ser du en fördelning av alla transaktioner för den specifika veckan eller dagen, beroende på vad du valde.
  • Fördelningen av transaktioner delas upp i kreditkort, betalkort och kontantbetalningar i ett cirkeldiagram.
  • Högsta/lägsta försäljningsintäkter (dag eller vecka, beroende på ditt val).
  • Senaste utbetalningen till ditt bankkonto.

Transaktioner

Under fliken Transaktioner hittar du en lista över alla dina transaktioner som du någonsin har gjort via SumUp.
Här är en guide till din försäljningshistorik för både ditt SumUp-konto och din SumUp-app.

Vi erbjuder också en mängd olika affärs- och skatterelaterade rapporter som du kan ladda ner.
⇨ För mer information om hur du gör detta, klicka här.

Dessutom kan du återbetala transaktioner under fliken ”Transaktioner". ⇨ Om du behöver hjälp med det, klicka här.

Butik

Vår integrerade butik gör det enkelt att köpa ytterligare en kortläsare eller en accessoar utan krångel. Klicka på "Butik" i menyraden till vänster och välj efterfrågad kortläsare eller accessoar. Ange därefter en leveransadress, välj en betalningsmetod och bekräfta din order.

Medarbetare

Det är viktigt att tänka på att bara en användare kan komma åt kontot vid en given tidpunkt och att det därför inte går att ta emot betalningar samtidigt. Du kan enkelt lösa problemet genom att skapa Medarbetarkonton så att var och en av dina anställda kan ta emot betalningar samtidigt genom sina egna konton.

Flera konton, ett bankkonto: Alla transaktioner som genomförs av dina anställda betalas ut till det bankkonto som registrerats på ditt huvudkonto.
⇨ Om du vill veta mer om Medarbetarkonton, klicka här.

Värva en vän

Bjud in dina vänner till SumUp och få en belöning. Du är inte den enda som tjänar på det—dina vänner kommer få rabatt på sina kortläsare.

Skicka bara ett mejl direkt från ditt Dashboard på sumup.me, dela din länk från ditt Dashboard till Facebook eller Twitter eller kopiera och klistra in din personliga länk var du vill.
⇨ För mer information, kika på den här artikeln.

Support

Du kan skicka oss direktmeddelanden via vår kontaktsida som du hittar under fliken "Kundtjänst". En supportförfrågan gjord direkt via ditt SumUp-konto gör att vi kan samla information enklare och på så sätt hjälpa dig snabbare.

Inställningar

• Under Inställningar  kan du välja vilken utbetalningsfrekvens du önskar ha: dagliga, veckovisa eller månatliga utbetalningar. Mer information finns i artikeln Utbetalningar.
  • E-postmeddelandena innehållandes dina utbetalningsrapporter  hjälper dig att hålla reda på din totala försäljning. Här kan du inaktivera en av eller båda e-postmeddelandena (dagliga och månatliga) beroende på dina behov.
  • UnderSekretessinställningar  kan du ändra ditt samtycke till behandlingen och delningen av dina personuppgifter. Kom ihåg att samtycke till detta är ett krav vid användningen av SumUps tjänster och beskrivs i de Allmänna Villkoren och Integritetspolicyen.
  • Under Byt lösenord  kan du ändra ditt lösenord om du önskar. Du behöver bara ange ditt nuvarande lösenord såväl som ditt nya lösenord. Spara ändringarna genom att klicka på ”Byt lösenord”. Du kommer nu att kunna logga in på ditt SumUp-konto med dina nya inloggningsuppgifter.