På ditt SumUp-konto på sumup.me får du användbara data och grafik samt en bra grund för din redovisning med en detaljerad lista över de transaktioner du har gjort via SumUp i försäljningshistoriken. Du kan också hantera medarbetarekonton, värva en vän och mer.

I denna artikel:

Kontodetaljer

Du hittar sektionen "Konto" i rullgardinsmenyn längst upp till vänster på ditt SumUp-konto. Här kan du välja mellan tre olika alternativ:Account_Details_EN.png

Under Konto kan du hitta dina företagsuppgifter (inkl. Användar-ID) och dina personuppgifter. Dina företagsuppgifter samt dina personuppgifter bör alltid vara uppdaterade eftersom den här informationen används för att verifiera din identitet. Om du vill ändra något ber vi dig att skicka ett meddelande till vårt Supportteam.
Du kan också ändra dina bankuppgifter på egen hand. För en fördjupad guide, gå till denna artikel.
SumUp kan be dig att tillhandahålla vissa dokument för att verifiera ditt konto. Under fliken Dokument kan du ladda upp alla begärda dokument för verifikation.

Viktigt

Varje fil får inte vara större än 10 MB. Om filen är större än 10 MB ber vi dig att skicka den till vårt Supportteam via e-post.

Utvecklare är en speciell sida skapad för våra integrationspartners som använder vår programvara inom sina system.

Via Logga ut loggar du ut från ditt Dashboard.

Översikt

Din översikt ger dig en användbar analys av alla dina transaktioner. Du kan ställa in en tidsram längst upp till höger och SumUp börjar då automatiskt analysera din försäljning för de angivna datumen.

• Totala försäljningsintäkter och utveckling jämför din försäljning med föregående period. Du kan välja vilken räkneenhet som ska visas – totalt belopp eller antal transaktioner.
  • Grafisk återgivning av antingen dina dagliga eller veckovisa transaktioner under den inställda tidsramen. Grafen justerar om du väljer "Summa" eller "Antal". Om du håller markören över staplarna ser du en fördelning av alla transaktioner för den specifika veckan eller dagen, beroende på vad du valde.
  • Fördelningen av transaktioner delas upp i kreditkort, betalkort och kontantbetalningar i ett cirkeldiagram.
  • Högsta/lägsta försäljningsintäkter (dag eller vecka, beroende på ditt val).
  • Senaste utbetalningen till ditt bankkonto.

Transaktioner

Under fliken Transaktioner hittar du en lista över alla dina transaktioner som du någonsin har gjort via SumUp. Här är en guide till din försäljningshistorik för både ditt SumUp-konto och din SumUp-app.

Du kan också skicka om utbetalningsrapporter och hämta rapporter direkt (Excel- eller CSV-format). Klicka här och gå till ”Skicka en utbetalningsrapport igen” om du vill ha mer information om hur du gör detta.

Dessutom kan du återbetala transaktioner under fliken ”Transaktioner". Klicka här om du vill ha hjälp med det.

Butik

Vill du ha en kortläsare till? Inga problem. I vår integrerade butik kan du köpa flera kortläsare utan krångel. Klicka på ”Butik” i menyraden till vänster och välj hur många kortläsare du vill ha. Ange leveransadress, välj betalningsmetod och bekräfta din order.

Medarbetare

Det är viktigt att tänka på att bara en användare kan komma åt kontot vid en given tidpunkt och att det därför inte går att ta emot betalningar samtidigt. Du kan enkelt lösa problemet genom att skapa Medarbetarkonton så att var och en av dina anställda kan ta emot betalningar samtidigt genom sina egna konton.

Olika konton, ett bankkonto: Transaktionen som görs av medarbetarna betalas ut till bankkontot som du har registrerat.

Om du vill veta mer om Medarbetarkonton klickar du här.

Värva en vän

Bjud in dina vänner till SumUp och tjäna 100 kronor för varje beställd kortläsare. Dina vänner tjänar också på det då de får en rabattkod att använda vid beställningen av kortläsaren.

Skicka bara ett mejl direkt från ditt Dashboard på sumup.me, dela din länk från ditt Dashboard till Facebook eller Twitter eller kopiera och klistra in din personliga länk var du vill. För mer information, se den här artikeln.

Support

Du kan skicka oss direktmeddelanden via vår kontaktsida som du hittar under fliken "Kundtjänst". En supportförfrågan gjord direkt via ditt SumUp-konto gör att vi kan samla information enklare och på så sätt hjälpa dig snabbare. På den här sidan kan du också hitta våra kontaktuppgifter med en länk till vårt Supportcenter.

Inställningar

• Under Inställningar  kan du välja vilken utbetalningsfrekvens du önskar ha: dagliga, veckovisa eller månatliga utbetalningar. Mer information finns i artikeln Utbetalningar.
  • E-postmeddelandena innehållandes dina utbetalningsrapporter  hjälper dig att hålla reda på din totala försäljning. Här kan du inaktivera en av eller båda e-postmeddelandena (dagliga och månatliga) beroende på dina behov.
  • UnderSekretessinställningar  kan du ändra ditt samtycke till behandlingen och delningen av dina personuppgifter. Kom ihåg att samtycke till detta är ett krav vid användningen av SumUps tjänster och beskrivs i de Allmänna Villkoren och Integritetspolicyen.
  • Under Byt lösenord  kan du ändra ditt lösenord. Du behöver bara ange ditt nuvarande lösenord såväl som ditt nya lösenord. Klicka på "Byt lösenord" för att spara dina ändringar. Du kommer nu att kunna logga in på ditt SumUp-konto med dina nya inloggningsuppgifter.