Att ha gällande och uppdaterade företagsuppgifter samt personuppgifter är inte bara nödvändigt för kundens kvitton utan dessutom ett lagkrav. Vi hjälper dig att se till att din företagsinformation stämmer.

Följande kontoändringar kan du sköta själv:

Ändra dina bankuppgifter

Du kan ändra dina bankuppgifter genom att följa stegen i den här guiden.

Anpassa företagsnamnet på dina kunders kontoutdrag

Din faktureringsbeskrivning är det företagsnamn som visas på dina kunders kontoutdrag. En faktureringsbeskrivning bör se ut ungefär så här:

'SumUp *Ditt företagsnamn*'.*

Du kan anpassa denna information så att kunderna lätt kan se att betalningen var till ditt företag. Följ dessa enkla steg:

1. Logga in på sumup.me.
  2. Klicka på "Konto" och sedan "Inställningar" i menyraden till vänster på skärmen.
  3. Nu kan du ändra beskrivningen.
  4. När du klickar på "Spara" tillämpas ändringarna omedelbart.

Viktigt

Vi skickar alltid hela faktureringsbeskrivningen när vi bearbetar en betalning, men det kan hända att kundens bank förkortar den på sina kontoutdrag.

*"Ditt företagsnamn" är det företagsnamn du som försäljare anger när du registrerar dig.

För följande ändringar behöver du kontakta vårt supportteam:

Notera

Kontakta oss alltid från din registrerade e-postadress.

Personuppgifter

Ändra personlig adress

Om du vill ändra din hemadress måste du skicka oss ett e-postmeddelande med ett dokument som visar din nya adress. Detta får inte vara äldre än sex månader. Giltiga dokument är till exempel en el- eller vattenräkning, ett brev från skatteverket, en telefonräkning eller ett brev från en officiell myndighet.

Obs: Det går bra att stryka över eller sudda ut innehållet i dokumentet om du inte vill dela med dig av personliga uppgifter. Så fort vi får beviset på din nya adress ändrar vi din adress i systemet och skickar dig en bekräftelse.

Ändra personuppgifter

Om du vill ändra dina personuppgifter skickar du oss ett e-postmeddelande med ett bra foto på din legitimation (fram- och baksida), ditt körkort (fram- och baksida) eller ditt pass.

Om du vill ändra ditt namn kan du också skicka oss en kopia på namnändringen eller ett vigselbevis. Vi ändrar dina uppgifter så snart vi får dokumentet och skickar dig en bekräftelse på ändringarna.

Ändra e-postadress

Om du vill göra det ska du skicka oss din nya e-postadress i ett e-postmeddelande från din nuvarande registrerade e-postadress till supportteamet Om du inte har tillgång till den gamla e-postadressen kan du skicka oss ett meddelande från  sumup.me. Vi bekräftar ändringen via e-post.

I den här artikeln kan du läsa om hur du ändrar ditt lösenord.

Ändra telefonnummer

För att göra det, vänligen skicka ditt aktuella telefonnummer och ditt nya telefonnummer till vårt supportteam via e-mail. Vi kontaktar dig när ändringen träder i kraft. Notera: Ditt telefonnummer behövs bara för att kontakta dig och påverkar inte dina transaktioner.

Företagsuppgifter

Ändra företagets namn och adress

Om du vill göra det skickar du ett e-postmeddelande som innehåller:

• Företag med en annan bolagsform än enskild firma: en kopia på din bolagsregistrering som visar det nya företagsnamnet eller adressen.
  • Enskild firma/frilans: en kopia på en leverantörsfaktura eller en länk till webbnärvaro som en webbplats, en juridisk notis eller en professionell Facebooksida.

Vi bekräftar ändringen när den är gjord.

Ändra kvittouppgifter

Kvitton som utfärdas med SumUp visar företagets kontaktuppgifter. Om du har enskild firma kan du ändra uppgifterna på kvittot om du inte vill att hela din hemadress visas. Kontakta vår support om du vill göra det.

Om du vill ha en företagslogotyp på kvittot ska du skicka oss en fil (jpeg, png eller bmp) på max 10 MB via e-post.

Om du av juridiska skäl måste visa ditt organisationsnummer på kvittot kan du helt enkelt skicka oss ditt organisationsnummer via e-post så lägger vi till det.

Byte av primär kontakt

För att byta primär kontakt för ett företags SumUp-konto, skicka oss ett e-postmeddelande med legitimation från en av företagets verkställande chefer, som anges i bolagsregistreringen, samt en fullmakt för den nya primära kontakten undertecknat av den ovannämnda chefen. När ändringen har genomförts får du en e-postbekräftelse.

Ändra bolagsform

Ändringar av bolagsform sker genom granskning från fall till fall. Skicka oss dina nya bolagsregistreringsdokument via e-post och uppge anledningen till ändringen. Vi bekräftar uppdateringen via e-post.

Notera: Observera att vi kan komma att be om ytterligare dokumentation.

Ändra eller lägga till moms

Vi lägger gärna till dina momsuppgifter om du skickar dem till vårt supportteam via e-post. Vi bekräftar uppdateringen via e-post.

Notera: Momsregistreringsnumret består av en landskod med två bokstäver plus 10 siffror.

Bra att veta

Avsluta kontot

Om du vill avsluta eller radera ditt SumUp-konto ska du skicka ett e-postmeddelande till vårt supportteam. Det är bara de som kan avsluta ett konto. Klargör tydligt om du vill avsluta eller radera ditt SumUp-konto.

Notera: När ditt konto har avslutats kan du inte längre ladda ned transaktions- och utbetalningsrapporter. Försäkra dig om att du har sparat all information som kan behövas innan du stänger ditt användarkonto.