Vi skickar ut utbetalningsrapporter till dig varje gång vi gör en utbetalning till ditt bankkonto. De hjälper dig att hålla reda på hela din försäljning och förenklar bokföringen.

I denna artikel:

Information om utbetalningsrapport

Försök att se din dagliga utbetalningsrapport som en blomma och din månatliga utbetalningsrapport som en blombukett.

Daglig utbetalningsrapport

En daglig utbetalningsrapport omfattar de transaktioner som ingår i utbetalningen som betalades in på ditt bankkonto tidigare samma dag. Observera att detta inte innebär att pengarna kommer att finnas på ditt bankkonto omedelbart. Beroende på din bank och veckodag kan det ta upp till tre arbetsdagar för pengarna att nå ditt bankkonto.

Varje daglig utbetalning har ett utbetalnings-ID (PID) som ser ut så här: Payout_Reports_PID.png

Om du inte hittar utbetalningsrapporten i inkorgen kan du söka efter rubriken för e-postmeddelandet (ange ”Daglig utbetalningsrapport” eller ”Månatlig utbetalningsrapport”). Se till att de inte hamnar i skräppostmappen.

Månatlig utbetalningsrapport

En månatlig utbetalningsrapport omfattar de dagliga utbetalningar som överfördes till ditt bankkonto under föregående månad. Din månadsrapport är en sammanfattning av dina utbetalningar.
Den visar exakt hur mycket pengar som överfördes till ditt bankkonto under föregående månad.

Du kan använda rapporten för redovisning eftersom den också har en översikt över de transaktioner som ingick i de dagliga utbetalningarna under föregående månad.

Observera att endast avräkningar som betalades ut under föregående månad ingår i utbetalningsrapporten. Detta är inte en översikt över hela din försäljning.

Det kan till exempel vara så att du gör en betalning den 29 maj. Denna transaktion betalas inte ut i maj utan i juni. Således kommer den inte att ingå i din månatliga utbetalning för maj månad.
Gå till ditt SumUp-konto på sumup.me om du vill ha en översikt över hela din försäljning.

Du får en månatlig utbetalningsrapport i början av följande månad.

Faktura

Utöver de månatliga utbetalningsrapporterna får du också en faktura där de totala transaktionsavgifterna för perioden framgår.

Skicka en utbetalningsrapport igen

Du kan skicka om dagliga och månatliga utbetalningsrapporter till dig själv via SumUp-kontot. Nedan följer en snabbguide:

1. Logga in med dina kontouppgifter på sumup.me.

2. Klicka på ”Transaktioner” i menyn på vänster sida av SumUp-kontot.

3. Under den gröna knappen ”Åtgärder” hittar du en liten ikon som ser ut som ett pappersflygplan med texten ”Skicka en utbetalningsrapport igen” på. Klicka på den.

4. Ett fönster öppnas där du kan välja rapporttyp.

5. Om du vill skicka om en daglig utbetalningsrapport klickar du på ”Daglig” och väljer en dag.

Obs!

Du måste välja datumet för utbetalningen och inte datumet då transaktionen utfördes eller datumet då pengarna kom in på ditt bankkonto. Du hittar datumet för utbetalningen i din försäljningshistorik. Det som visas i grönt tillsammans med en banksymbol är ett utbetalningsdatum.

6. Om du vill skicka om en månatlig utbetalningsrapport klickar du på ”Månatlig” och väljer en månad och ett år.

Obs!

Tänk på att du inte kan skapa rapporter för aktuellt datum eller nuvarande månad.