Säkerhetsstandarder

För att skydda dina transaktioner mot obehörig åtkomst av tredje part verkar SumUp enligt betalkortsbranschens högsta säkerhetsstandarder:

• PCI-DSS (betalkortsbranschens datasäkerhetsstandard) är den högsta datasäkerhetsstandarden som används i kreditkortsbranschen när det gäller dataöverföring och datalagring.
  • SSl (Secure Socket Layer) och TLS (Transport Layer Security) är ”krypteringsprotokoll” som skyddar data som överförs via internet. Vi använder en 256 bitars kryptering och erbjuder därmed den högsta möjliga nivån för närvarande.
  • PGP (Pretty Good Privacy) är en internationell standard för säker lagring av personuppgifter.

Insamlad information

När du skapar ett SumUp-konto behöver vi följande information:

• För- och efternamn
  • Adress/plats
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Företagsinformation
  • Bankkontouppgifter
  • Annan relaterad information beroende på företagstyp.

För att kunna utföra nödvändiga verifieringsprocesser längre fram kan vi begära ytterligare personuppgifter från dig eller från tredjepartsverifieringstjänster vi ingått avtal med.
När du tar emot kortbetalningar med SumUp samlar vi in information om transaktionen och platsen. Vi kan också komma att registrera din kommunikation med vår kundtjänst.
Men SumUp delar aldrig denna information med tredje part, såvida det inte är nödvändigt för att hantera transaktioner.

Ytterligare information

Din och dina kunders ekonomiska säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Därför kan vi ibland be dig om ytterligare information om specifika kortbetalningar som du hanterar med hjälp av SumUp-tjänsterna. Dessa förfrågningar är mycket sällsynta och görs för att skydda ditt konto och de kortinnehavare du gör affärer med.

I dessa fall kan SumUp begära ytterligare information om de varor och/eller tjänster du tillhandahåller, fakturor för specifika transaktioner och kundens kontaktuppgifter (i förekommande fall) så att vi kan verifiera betalningen.

Nätverkssäkerhet och teknik

Eftersom SumUp-enheten krypterar all information den läser på kortet, lagras inga okrypterade data på varken kortläsaren, din smartphone eller surfplatta under transaktionsprocessen någonsin.

Vårt team arbetar hårt för din säkerhet och därför uppdaterar vi regelbundet alla system för att se till att vi tillhandahåller lämpliga skyddsnivåer. Dessutom vidtar vi de förebyggande åtgärder som behövs för att hålla systemet säkert och kundernas data säkra. För det ändamålet har vi kvalificerade interna och externa team som regelbundet testar säkerhetssystemen och känsliga data kontrolleras noggrant hela tiden.

Mobila enheter och säkra betalningar

SumUp-betalningar hanteras enligt branschens högsta säkerhetsstandarder. Vår transaktionsprocess ser till att all data krypteras och överförs till vår säkra betalningsserver.

Dessutom lagrar SumUp aldrig känsliga data på mobila enheter som din smartphone, surfplatta eller kortläsare.