Vad behöver jag veta innan jag registrerar mig?

Med SumUp kan du ta emot betalningar från kort med Visa, V Pay, MasterCard, Maestro eller American Express-logga.

Här kan du hitta alla svar på vanliga frågor innan registrering:

Vad kostar det?

Vad kostar kortläsaren? Behöver jag betala moms?

SumUp Air kortläsaren kostar 799 kr. Priset är exklusive moms, men SumUp står för fraktkostnaden!

Vänligen se vår hemsida för aktuella erbjudanden. I artikeln Prissättning och avgifter  kan du läsa . mer om transaktionsavgifterna kopplat till SumUp.

☉ Vad är transaktionsavgiften? Får jag en faktura?

Du betalar 1.75% per transaktion, oavsett korttyp. Inga månatliga kostnader tillkommer.

*OBS: Transaktionsavgiften för transaktioner genomförda via Virtuella Terminalen är 2.95% + 2.30 SEK.

Vilka kort kan jag acceptera med SumUp? Klicka här. Om du vill läsa mer om SumUps Virtuella Terminal, klicka här.

☉ Behöver jag betala moms på utbetalningarna jag får?

Nej, transaktionsavgiften är momsfri. Läs igenom vår artikel om Utbetalningsrapporter för mer information.

Är det olika avgifter för olika betalningsmetoder?

Det finns inga skillnader mellan de olika korttyperna (MasterCard, Visa, American Express) vad gäller avgifter.

Som nämnts skiljer sig transaktionsavgiften för betalningar genomförda via den Virtuella Terminalen från standardavgiften för transaktioner genomförda med kortläsaren.

Finns det några dolda avgifter?

Nej. Inga månatliga kostnader eller bindande kontrakt. Du betalar helt enkelt per transaktion. Det är allt!

Vilka tekniska krav behöver jag uppfylla för att kunna använda SumUp?

Behöver jag en kortläsare?

Ja, för att kunna genomföra transaktioner med SumUp behöver du vår kortläsare. Du kan också förse anställda med ytterligare kortläsare som du kan hantera under ett och samma SumUp-konto.

Vill du veta skillnaderna mellan våra olika kortläsare? Läs igenom Kortläsare från SumUp för en översikt av våra kortläsare.

Behöver jag en telefon eller en surfplatta?

Du behöver en smartphone eller surfplatta för att parkoppla med SumUP Air-kortläsaren.

Om du undrar om din enhet kan ansluta till en SumUp-kortläsare, se artikeln om Kompatibilitet.

Behöver jag en internetanslutning?

För att kunna hantera transaktioner med SumUp behöver du en internetanslutning via WiFi eller mobildata (minimum 3G-hastighet).

Behöver jag en laddningsstation?

En laddningsstation är inte nödvändig eftersom du kan ladda din kortläsare via den medföljande USB-kabeln ansluten till en dator eller annan strömkälla. SumUp har dock en laddningsstation tillgänglig som inte bara laddar men håller läsaren på plats då den ligger på en platt yta.

Behöver jag en skrivare?

Ingen skrivare är nödvändig eftersom du kan skicka kvitton till dina kunder via SMS eller e-post.

* Observera att du kan skriva ut kvitton om du kopplar kortläsaren till en kompatibel skrivare eller skriva ut och / eller dela via molntjänster. För mer information, klicka här.

Vilken information behöver SumUp vid registreringen av ett konto?

Behöver jag ett företagsbankkonto?

Om SumUp-kontot öppnades i företagets namn måste bankkontot vara i företagets namn och inte i en chef eller anställds namn. Bankkontot måste också vara i samma valuta som används i det land där ditt SumUp-konto är registrerat.

Om du är egenföretagare kan du använda ditt personliga bankkonto.

Klickahär för att lära dig mer om kraven för bankkonto.

Vilken bolagsform ska jag välja för mitt SumUp-konto?

Användare kommer att bli ombedda att ange verksamhetens bolagsform, som enskild näringsidkare, aktiebolag, ekonomisk förening, ideell förening etc.

Vilken företagsinformation behöver SumUp?

För att börja ta emot betalningar med SumUp behöver vi bara din e-postadress, lösenord, leveransadress och betalningsuppgifter. Du kan slutföra din kontoregistrering senare och kommer då att bli ombedd att tillhandahålla:

• Bolagsform och företagskategori
  • Företagsnamn och adress
  • Namn på företagsägare
  • Kontaktuppgifter till den primära kontakten registrerad på ert SumUp-konto
  • Personliga detaljer som adress, födelsedatum och mobilnummer
  • Bankkonto i det land där din verksamhet är baserad

För en mer omfattande lista över vilken information SumUp behöver från företag för verifiering, vänligen klicka här.

Stöder SumUp varje affärsmodell?

Vi älskar att stödja småföretag, drömmare och kreativa affärsmodeller. Vänligen observera att vi som en reglerad enhet lyder under stränga krav från finansiella tillsynsmyndigheten, kortsystemen (Visa, Mastercard och American Express) och vår inlösande bank. Detta innebär att vår licens inte är obegränsad och vi kan därför inte stödja varje affärsmodell. Men notera att vi faktiskt stöder tusentals olika företag.

Se vår lista med Affärsmodeller som inte stöds för en bättre uppfattning om de affärsmodeller som SumUp inte kan stödja.

Är jag skyldig att tillhandahålla min personliga information?

SumUp är auktoriserad som betalningsinstitut av Financial Conduct Authority (FCA) och måste följaktligen identifiera sina kunder i enlighet med reglerna för penningtvätt. Därför är vi skyldiga att verifiera att du är den person som är registrerad på SumUp-kontot och att du är huvudkontakten för ditt företag. För att kunna göra detta behöver vi dina personuppgifter.

Dessa krav är inte bara för att skydda SumUp som ett företag, utan även våra användare eftersom de är livsnerven i allt vi gör. Din integritet och säkerhet är viktigt för oss. Vårt team arbetar hårt för din säkerhet. Till exempel genom att ständigt uppdatera alla system för att säkerställa att vi tillhandahåller lämpliga skyddsnivåer när det gäller våra användares data.

Vänligen se vår artikel om Säkerhet för mer information om detta ämne.

Hur beställer jag från SumUp?

Hur beställer jag min SumUp-kortläsare?

I vår registreringsprocess i två steg: Registrera ditt SumUp-konto och beställ din kortläsare på sumup.se. För att slutföra din beställning måste du ange din föredragna betalningsmetod samt din leveransadress dit du vill att vi skickar din order.

* Obs! SumUp erbjuder möjligheten för dig att registrera en leveransadress utanför det land där du har registrerat ditt SumUp-konto.

Erbjuder SumUp tillbehör till kortläsaren?

Självklart gör vi det! Kolla in SumUp-butiken på ditt Dashboard för att hitta en mängd olika tillbehör till din kortläsare, till exempel laddningsstationer, skrivare etc.

Hur fungerar leveransen?

SumUp står för fraktkostnaden av kortläsaren. När en order är lagd tar det mellan 1-3 arbetsdagar för betalningen av ordern att nå vårt bankkonto. Direkt efter att SumUp har mottagit betalningen skickar vi ordern. Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar.

I denna artikel om Leverans  finns ytterligare information.

Hur spåras leveransen av min order?

En spårningslänk via sms och e-post skickas till dig den dag vi skickar din beställning.

Hur hjälper SumUp mig med min bokföring?

Kommer jag kunna ge mina kunder kvitton?

När du har genomfört en lyckad betalning kan du skicka ett kvitto till kunden via e-post eller kostnadsfritt SMS. Du kan också ansluta en kvittoskrivare om dina kunder föredrar fysiska kvitton.

Klicka här  för mer information om skrivare och här  för information om kvitton.

När mottar jag en utbetalning från en transaktion jag genomfört?

Det tar normalt 3-5 arbetsdagar från transaktionsdagen till den dag då pengarna visas på ditt bankkonto. Observera att användare kan välja utbetalningsfrekvens: daglig, veckovis eller månatlig.

Förvirrad? Ingen fara. Klicka här  för en bra artikel om utbetalningar.

Får jag en utbetalningsrapport och / eller underlag för min revisor?

För varje utbetalning som görs till ditt bankkonto får du en Utbetalningsrapport (PDF-format) via e-post med alla transaktioner som ingår i utbetalningen. På ditt SumUp-konto kan du ställa in vilka utbetalningsrapporter du önskar att motta: dagliga eller månatliga.

Du kommer att kunna komma åt och ladda ner dina utbetalningsrapporter via ditt SumUp-konto på sumup.me. Dessutom kan du se statusen för alla dina transaktioner.

Klicka på följande för att lära dig mer:

Kan jag använda SumUp utomlands?

Vilka länder är SumUp verksamma i?

SumUp är för närvarande verksamma i 31 länder runt om i världen. För en lista över dessa länder, klicka här.

Alla SumUp-användare kan ansöka om tillstånd att använda SumUp utanför sitt hemland, i ett land där SumUp är verksamma.

Kan jag acceptera internationella kort?

Om kortet som används har en MasterCard, Maestro, V PAY, Visa eller American Express-logo, kan betalning genomföras. Se vår artikel om Godkända kort  för mer information.

När du genomför en betalning med ett internationellt kort måste kortinnehavaren betala sin bank en valutaväxlingsavgift. Tiden det tar för utbetalning kan för dessa kort vara lite längre. Dessutom är alla transaktioner föremål för godkännande av kortutgivaren.

Låt dina kunder välja hur de vill betala. Oavsett om det är via chip och pin eller kontaktlöst, så behöver du aldrig neka en kund.