Vad behöver jag veta innan jag registrerar mig?

Om du vill veta mer om våra kortläsare och tjänster kommer här svaren på de vanligaste frågorna innan registrering:

Prissättning och avgifter

Vad kostar kortläsaren?
Kortläsare Air: 799 SEK (excl. moms)
Kortläsare 3G: 999 SEK (excl. moms)

⇨ Vet du inte vilken kortläsare som skulle passa dig bäst? Kolla in vår jämförelse.

Vad är transaktionsavgiften?
Du betalar 1,75% per transaktion, oavsett korttyp. Inga månatliga kostnader tillkommer. För virtuella transaktioner är transaktionsavgiften 2,95% + 2,30 SEK.
⇨ Mer information finns i den här artikeln.
Finns det några dolda avgifter?
Nej. Ingen månadsavgift, inget abonnemang, ingen installationskostnad.

Accept card payments

Vilka kort kan jag ta emot?
Med SumUp kan du ta emot alla de vanligaste märkena för kortacceptans. ⇨ Läs mer i artikeln "Godkända kort".
Kan jag börja använda SumUp med en gång?
Ja, du kan genast börja ta emot kortbetalningar. Notera att du måste verifiera ditt konto när du uppnått verifieringsgränsen 50 000 SEK.
⇨ Läs mer här.
Finns det någon transaktionsgräns på SumUp-kontot?
Det finns ingen transaktionsgräns för transaktioner med kortet på plats på ditt SumUp-konto. Med andra ord kan du genomföra transaktioner för vilket belopp som helst med våra kortläsare. ⇨ Läs mer om transaktions- och verifieringsgränser här.
Kan jag använda SumUp utomlands?
SumUp finns för närvarande i 28 europeiska länder.
⇨ Klicka här om du vill se en lista över dessa länder.

Tekniska krav

Behöver jag en kortläsare?
Ja, för att kunna genomföra transaktioner med SumUp behöver du en av våra kortläsare.
Behöver jag en telefon eller en surfplatta?
Kortläsare Air: du behöver en smartphone eller surfplatta med mobil data eller Wi-Fi för att genomföra betalningar.
Här kan du se om din enhet är kompatibel.
Kortläsare 3G: en fristående enhet som inte behöver någon annan enhet som en smartphone eller surfplatta för att fungera.
Behöver jag en skrivare?
Det behövs ingen skrivare. Du kan enkelt skicka kvitton till kunder via SMS, via e-post eller i SumUp-appen.
Om du vill ge dina kunder papperskvitton kan du ansluta SumUp-appen eller kortläsaren till en kompatibel mobil skrivare eller molnskrivare. ⇨ Se artikeln “Skrivare” för mer information.

Kontouppgifter

Behöver jag ett företagsbankkonto?
Vi rekommenderar att du använder ett företagskonto för att hålla dina företagsintäkter skilda från din personliga ekonomi.
⇨ Läs mer om våra krav för bankkonton här.
Stöder SumUp varje affärsmodell?
Vänligen notera att vi är en reglerad enhet som lyder under stränga krav från finansiella tillsynsmyndigheter, kortsystemen samt vår inlösande bank.
Även om vi stöder en mängd olika typer av firmor så har vi inte möjlighet att stödja varje möjlig företagsmodell. Vi ber dig därför att se över vår lista på affärsmodeller som inte stöds.
Är jag skyldig att tillhandahålla min personliga information?
Ja, vi behöver dina personuppgifter eftersom vi enligt lag måste kontrollera att du är den person registrerad på SumUp-kontot och att du är huvudkontakten för ditt företag. Vi använder alla nödvändiga säkerhetsdeviser för att skydda din information.
⇨ Läs mer i artikeln "Säkerhet" för mer information om ämnet.

Utbetalning och rapporter

När mottar jag en utbetalning från en transaktion jag genomfört?
Det tar normalt 3-5 arbetsdagar från transaktionsdagen till den dag då pengarna visas på ditt bankkonto.
Vilka rapporter får jag till min skattedeklaration?
  • En Omsättningsrapport (pdf) som du kan skicka till de relevanta skattemyndigheterna.
  • En Utbetalningsrapport (pdf) med en lista över alla transaktioner som ingår i varje utbetalning (daglig eller månatlig).
  • En månatlig faktura med de totala transaktionsavgifterna för samma period.

Alla rapporter kan laddas ner från ditt Dashboard.
⇨ Mer information om rapporter och hur du laddar ner dem hittar du i artikeln "Rapporter i Dashboard".

Behöver jag betala moms på utbetalningarna jag får?
Nej, transaktionsavgiften är momsfri.