Hur fungerar det att ta emot kortbetalningar?

SumUp ger dig möjligheten att acceptera kredit- och debetkort överallt med våra intuitiva och kostnadseffektiva kortläsare. Läs mer om bakgrunden till vårt företag här.

Hur kommer jag igång?

Klicka bara på den blå "Kom igång"-knappen på vår hemsida. Sedan kan du registrera dig i två enkla steg.

1. Skapa ett konto.
  2. Beställ en kortläsare.

Är du nyfiken på våra krav för att öppna ett konto? Klicka här  för informationen som SumUp behöver från dig och här  för att lära dig mer om våra krav för bankkonto. Undrar du fortfarande om SumUp kan stödja din verksamhet? Se vår lista över Affärsmodeller som inte stöds.

Vad är nästa steg?

Du kan börja använda din kortläsare så fort du får den.

1. Konfigurera din kortläsare

Att konfigurera din kortläsare är enkelt.

airicon.gif SumUp Air

När du har fått din kortläsare:

1. Ladda ned SumUp-appen på din mobil eller surfplatta och logga in.
  2. Genomför din första transaktion.
  3. Bekräfta Bluetooth-anslutningen genom att trycka på den gröna bocken på kortläsaren.

Klart. Nu är du redo att ta emot betalningar.

Läs mer i guiden SumUp Air: Konfiguration. Klicka här för att se vilka tekniska specifikationer SumUp kräver.

3gicon.gifSumUp 3G

För att komma igång med din SumUp 3G behöver du först kontrollera att du har slutfört registreringen av ditt SumUp-konto på sumup.me.
Slå sedan på enheten, välj önskat språk och logga in i läsaren med din e-post och ditt lösenord.

För hjälp med att konfigurera din 3G-läsare, gå till artikeln Konfiguration av SumUp 3G. Och klicka här för svar på vanliga frågor.

2. Genomföra transaktioner

För att genomföra transaktioner efter konfigurationen av SumUp Air, ange betalningsbeloppet i appen och tryck på "Ta betalt".

För SumUp 3G anger du betalningsbeloppet på läsaren och trycker sedan på den gröna bocken.

Oavsett vilken kortläsare du har är de sista stegen desamma:

1. Sätt i det godkända kortet eller håll det mot kortläsaren (svep det om du har en 3G-läsare).
  2. Be kunden bekräfta transaktionen.
  3. Efter en lyckad transaktion har du möjlighet att skicka ett kvitto till kunden via SMS eller e-post.

Klicka här  för att läsa mer om att ta emot kortbetalningar och här  för att läsa om kvitton.

3. Få utbetalningen inom några dagar!

SumUp behandlar din transaktion inom 3-5 arbetsdagar och överför beloppet direkt till ditt bankkonto när SumUps avgift har dragits.

Klicka här för att se de låga kostnaderna för SumUp-användare och här för att läsa mer om utbetalningar.

Vad gör jag nu?