Hur fungerar det att ta emot kortbetalningar?

Med hjälp av SumUp kan användare ta emot kredit- och betalkort var som helst.

Hur kommer man igång?

Klicka bara på den blå "Kom igång"-knappen på vår hemsida. Sedan kan du registrera dig i två enkla steg.

1. Skapa ett konto
  2. Beställ en kortläsare

Läs våra vanliga frågor och svar om du vill veta mer.

Vad är nästa steg?

Du kan börja använda din kortläsare så fort du får den.

1. Konfigurera din kortläsare

Att konfigurera din kortläsare är enkelt. Detaljerade instruktioner hittar du i våra konfigurationsguider:

SumUp Air: Konfiguration

SumUp 3G: Konfiguration

2. Ta emot betalningar snabbt och enkelt

För att genomföra en transaktion anger du betalningsbeloppet och trycker på "Ta betalt". Du kan också välja produkter ur din produktkatalog.

Oavsett vilken kortläsare du har är de sista stegen desamma: Sätt i det godkända kortet eller håll det mot kortläsaren och be kunden godkänna betalningen.

Efter en lyckad transaktion har du möjlighet att utfärda ett kvitto till kunden. ⇨ Läs om hur man utfärdar kvitton här.

⇨ Läs mer om att ta emot kort- och kontantbetalningar i det här avsnittet.

3. Få utbetalningen inom några dagar

SumUp behandlar din transaktion inom 3–5 arbetsdagar och överför sedan beloppet direkt till ditt bankkonto efter att avgiften till SumUp har dragits.

⇨ Läs mer om utbetalningar och rapporter här.

Vad gör jag nu?