Hur fungerar det? Guide - steg för steg

Vilka tjänster tillhandahåller SumUp?

SumUp ger dig möjligheten att acceptera kredit- och betalkort överallt med våra intuitiva och kostnadseffektiva kortläsare. Med SumUp kan du ta emot betalningar från kort med Visa, V Pay, MasterCard, Maestro eller American Express-logga.

Läs mer om bakgrunden till vårt företag här.

Hur kommer jag igång?

Klicka på "Kom igång"-knappen på sumup.se. Du kommer då att guidas genom en registreringsprocess i två steg som inkluderar skapandet av ditt konto och beställning av kortläsare.

Är du nyfiken på våra krav för att öppna ett konto? Klicka här  för informationen som SumUp behöver från dig och här  för att lära dig mer om våra krav för bankkonto. Undrar du fortfarande om SumUp kan stödja din verksamhet? Se vår lista över Affärsmodeller som inte stöds.

Vad är nästa steg?

Ladda ner SumUp-appen till din telefon eller surfplatta. Så fort din kortläsare anländer kan du börja ta emot kortbetalningar.

1. Konfigurera din kortläsare

Att konfigurera din kortläsare är enkelt.

airicon.gif SumUp Air

Kolla in videon nedan för en guide steg för steg:

När du har loggat in i SumUp-appen anger du ett belopp (minst 10 kr) och trycker på "Ta Betalt". Din enhet kommer att söka efter kortläsaren och när den är hittad kommer läsaren att slås på automatiskt.

Du måste nu bekräfta parkopplingen genom att ange de sista 3 siffrorna i kortläsarens serienummer. Tryck sedan på "Anslut". Bekräfta parkopplingen genom att trycka på det gröna bocken på din kortläsare. Du är nu ansluten!

För instruktionsälskare har vi även en artikel om Konfiguration av kortläsare  . Och klicka här för att se de tekniska kraven som behövs för att använda SumUp.

3gicon.gifSumUp 3G

För att komma igång med din SumUp 3G behöver du först kontrollera att du har slutfört registreringen av ditt SumUp-konto på sumup.me.

Slå sedan på enheten, välj önskat språk och logga in i läsaren med din e-post och ditt lösenord.

För hjälp med att konfigurera din 3G-läsare, gå till artikeln Konfiguration av SumUp 3G. Och klicka här för svar på vanliga frågor.

2. Genomför transaktioner

För att genomföra transaktioner efter konfigurationen av SumUp Air, ange beloppet du vill debitera din kund i appen och tryck på "Ta betalt".

För SumUp 3G anger du beloppet du vill debitera din kund på läsaren och trycker sedan på den gröna bocken.

De sista stegen är desamma oavsett kortläsare:

Sätt in, blippa (eller svep för 3G) kortet och låt kunden godkänna transaktionen. Efter en lyckad transaktion har du möjlighet att skicka ett kvitto till din kund.

Klicka här  för att läsa mer om att ta emot kortbetalningar och här  för att läsa om kvitton.

3. Få din utbetalning inom några dagar!

SumUp behandlar din transaktion (inom 3-5 arbetsdagar) och överför beloppet direkt till ditt bankkonto efter att transaktionsavgiften har dragits.

Klicka här  för att se vilka minimala kostnader det innebär för dig att vara en SumUp-användare och klicka här  för att lära dig mer om utbetalningar.

Vad kommer härnäst?