Hur fungerar det? Guide - steg för steg

Vilka tjänster tillhandahåller SumUp?

SumUp ger dig möjligheten att acceptera kredit- och betalkort överallt med våra intuitiva och kostnadseffektiva kortläsare. Med SumUp kan du ta emot betalningar från kort med Visa, V Pay, MasterCard, Maestro eller American Express-logga.

Läs mer om bakgrunden till vårt företag här.

Hur kommer jag igång?

Klicka på "Kom igång"-knappen på sumup.se. Du kommer då att guidas genom en registreringsprocess i två steg som inkluderar skapandet av ditt konto och beställning av kortläsare.

Är du nyfiken på våra krav för att öppna ett konto? Klicka här  för informationen som SumUp behöver från dig och här  för att lära dig mer om våra krav för bankkonto. Undrar du fortfarande om SumUp kan stödja din verksamhet? Se vår lista över Affärsmodeller som inte stöds.

Vad är nästa steg?

Ladda ner SumUp-appen till din telefon eller surfplatta. Så fort din kortläsare anländer kan du börja ta emot kortbetalningar.

1. Konfigurera din kortläsare

Att konfigurera din kortläsare är enkelt:

När du har loggat in i SumUp-appen anger du ett belopp (minimum 10 kr) och trycker på "Ta Betalt". Din enhet kommer att söka efter kortläsaren och när den är hittad kommer läsaren att slås på automatiskt.

Du måste nu du bekräfta parkopplingen genom att ange de sista 3 siffrorna i kortläsarens serienummer och sedan trycka på "Anslut".

Bekräfta parkopplingen genom att trycka på det gröna knappen på din kortläsare. Du är nu ansluten!

För instruktionsälskare har vi även en artikel om Konfiguration av kortläsare  . Och klicka här  för att se de tekniska kraven som behövs för att använda SumUp.

2. Genomför din första transaktion!

Efter parkopplingen kommer din skärm att återgå till startsidan. Ange ett belopp och tryck på ”Ta Betalt”. Välj betalningstyp och låt kunden genomföra transaktionen. När transaktionen är gjord ska du se en grön bock som indikerar en lyckad transaktion. Slutligen har du möjlighet att skicka ett kvitto till kunden.

Klicka här  för att läsa mer om att ta emot kortbetalningar och här  för att läsa om kvitton.

3. Få din utbetalning inom några dagar!

SumUp behandlar din transaktion (inom 3-5 arbetsdagar) och överför beloppet direkt till ditt bankkonto efter att transaktionsavgiften har dragits.

Klicka här  för att se vilka minimala kostnader det innebär för dig att vara en SumUp-användare och klicka här  för att lära dig mer om utbetalningar.

Vad kommer härnäst?