Ta emot kortbetalningar – Så fungerar det

Vilka tjänster tillhandahåller SumUp?

SumUp ger dig möjligheten att acceptera kredit- och betalkort överallt med våra intuitiva och kostnadseffektiva kortläsare. Läs mer om bakgrunden till vårt företag här.

Hur kommer jag igång?

Klicka bara på den blå "kom igång"-knappen på webbplatsen. Du kommer då att guidas genom en registreringsprocess i två steg där du får skapa ett konto och beställa din kortläsare.

Är du nyfiken på våra krav för att öppna ett konto? Klicka här  för informationen som SumUp behöver från dig och här  för att lära dig mer om våra krav för bankkonto. Undrar du fortfarande om SumUp kan stödja din verksamhet? Se vår lista över Affärsmodeller som inte stöds.

Vad är nästa steg?

Du kan börja använda din kortläsare så fort du får den.

1. Konfigurera din kortläsare

Att konfigurera din kortläsare är enkelt.

airicon.gif SumUp Air

Check the video below to follow up on the step by step:

Nu är allt klart. Det är bara att ladda ner SumUp-appen på din mobil eller surfplatta. När du har loggat in i SumUp-appen anger du ett belopp (minst 10 kr) och trycker på "Ta Betalt". Din mobil kommer att söka efter kortläsaren och när den hittar den kommer kortläsaren att slås på automatiskt.

Bekräfta att du är ansluten till din Air-kortläsare genom att jämföra de tre sista siffrorna i kortläsarens serienummer med de siffror du ser på skärmen. Tryck sedan på "Anslut". Bekräfta parkopplingen genom att trycka på det gröna bocken på din kortläsare. Du är nu ansluten!

För instruktionsälskare har vi även en artikel om Konfiguration av kortläsare  . Och klicka här för att se de tekniska kraven som behövs för att använda SumUp.

3gicon.gifSumUp 3G

För att komma igång med din SumUp 3G behöver du först kontrollera att du har slutfört registreringen av ditt SumUp-konto på sumup.me.
Slå sedan på enheten, välj önskat språk och logga in i läsaren med din e-post och ditt lösenord.

För hjälp med att konfigurera din 3G-läsare, gå till artikeln Konfiguration av SumUp 3G. Och klicka här för svar på vanliga frågor.

2. Genomföra transaktioner

För att genomföra transaktioner efter konfigurationen av SumUp Air, ange betalningsbeloppet i appen och tryck på "Ta betalt".

För SumUp 3G anger du betalningsbeloppet på läsaren och trycker sedan på den gröna bocken.

Det sista steget är samma för båda kortläsarna:
Sätt i, blippa eller svep (för 3G) det godkända kortet och låt kunden godkänna transaktionen. Efter en lyckad transaktion har du möjlighet att skicka ett kvitto till din kund.

Klicka här  för att läsa mer om att ta emot kortbetalningar och här  för att läsa om kvitton.

3. Få utbetalningen inom några dagar!

SumUp behandlar din transaktion (inom 3-5 arbetsdagar) och överför beloppet direkt till ditt bankkonto efter att transaktionsavgiften har dragits.

Klicka här  för att se vilka minimala kostnader det innebär för dig att vara en SumUp-användare och klicka här  för att lära dig mer om utbetalningar.

Vad gör jag nu?