Lär känna din SumUp 3G. Manualen nedan innehåller en omfattande genomgång av funktioner samt allmänna tips om användning.

För hjälp med att konfigurera din 3G-läsare, gå till artikeln SumUp 3G: Konfiguration.

setupguideicon.png  Allmän användning

För att SumUp 3G ska kunna fungera och bearbeta betalningar krävs bara en nätverksanslutning. För optimal användning, se till att du bearbetar transaktioner i områden belägna över mark.

simcardicon.png  SIM-kort

Det inbyggda SIM-kortet ger kortläsaren obegränsad data genom att koppla upp mot det bästa tillgängliga nätverket. Det medför inga extra kostnader. Det är viktigt att användare inte byter ut eller mixtrar med det medföljande SIM-kortet. Läsaren fungerar bara med det medföljande SIM-kortet.

chargingicon.png  Laddning

Ladda SumUp 3G med den medföljande USB-kabeln genom att ansluta den till datorn eller annan strömkälla. Notera: Du kan genomföra transaktioner även när läsaren laddar.

connection.png  Anslutning

Med det medföljande SIM-kortet ska din enhet automatiskt upprätta en anslutning var som helst där ett mobilnät finns tillgängligt. För att se vilket nätverk din kortläsare är uppkopplad till går du till inställningsmenyn och klickar på "Anslutning".
Om din enhet har svårt att upprätta en anslutning och visar meddelandet "Fel vid anslutning", prova följande:

• Starta om enheten. Stäng av enheten genom att hålla nere On/off-knappen i 4 sekunder eller tills de 4 gröna lysdioderna slocknar. Vänta några sekunder och sätt sedan på enheten igen.
  • Ändra din plats. Öppna områden alternativt nära fönster är bästa tänkbara platser för anslutning.
  • Kontakta SumUp Support. Vårt supportteam går att nå via e-post eller telefon och kan hjälpa dig om du stöter på problem.

generaluseicon.png  Transaktionshistorik

Ger en lista över dina transaktioner med uppgifter som datum, tid och antal transaktioner. Härifrån kan du välja en transaktion för vilken du vill skicka ett kvitto igen.

menuicon.png  Inställningar

Se 3G-kortläsarens menyalternativ.

Dricks
För att aktivera dricksfunktionen i din läsare, gå till menyn, bläddra till "Inställningar", välj "Dricks" och sedan "Dricks på". Läsarens skärm kommer nu att visa ett dricksalternativ efter att beloppet för en transaktion har angivits, så att kunden kan ange det belopp hen vill dricksa. Dricksfunktionen kan inaktiveras genom att följa ovanstående steg och sedan välja "Dricks av".
Språkinställningar
För att ändra kortläsarens språkinställningar går du till menyn och klickar på "Inställningar" följt av "Ändra språk". Sedan kan du välja språk för kortläsaren.
Logga ut
Logga ut från kortläsaren genom att klicka på "Inställningar" och sedan "Logga ut". Denna funktion är användbar om flera anställda delar på kortläsaren.

myaccounticon.png Mitt konto

För att se vilket konto du är inloggad på i kortläsaren, gå till menyskärmen och avsluta genom att trycka på knappen för avbryt alternativt bakåtknappen. Ditt användar-id och kontonamn visas därefter på skärmen i några sekunder.

refund.png  Genomför återbetalningar

Observera att du kan göra återbetalningar av transaktioner på ditt personliga Dashboard på sumup.me. För att göra en återbetalning, se vår artikel Återbetala transaktioner.

powerofficon.png Standby-läge VS Avstängning

I standby-läge förblir kortläsaren ansluten till det mobila nätverket, vilket gör att du alltid är redo att ta emot en betalning. Tryck lätt på on/off-knappen för att sätta enheten i standby-läge.
Obs: Kortläsaren försätts automatiskt i standby-läge efter fyra minuter utan användning.

För att stänga av enheten helt, håll on/off-knappen intryckt i ungefär fyra sekunder eller tills de fyra gröna lysdioderna slocknar. Observera att efter att enheten har stängts av måste den återanslutas till nätverket vid nästa inloggning.