SumUp 3G - vår senaste kortläsare utformad för dig som föredrar en fristående enhet för att acceptera kortbetalningar. Den kräver inte en extern mobiltelefon eller surfplatta för att bearbeta betalningar eftersom den använder den obegränsade data som ingår i det medföljande SIM-kortet för att upprätta en nätverksanslutning.

setupicon1.png Konfiguration av SumUp 3G: Guide - steg för steg

För att börja acceptera kortbetalningar med din nya SumUp 3G måste du först konfigurera den. Denna processen är snabb och enkel - följ bara dessa instruktioner:

1. Se till att du har slutfört registreringen av ditt SumUp-konto genom att logga in på sumup.me.
  2. Slå på enheten genom att trycka On/off-knappen.
  3. Välj önskat språk för din enhet.
  4. När en anslutning har upprättats, ange den e-postadress och det lösenord som är kopplat till ditt SumUp-konto på pekskärmen. Notera: Om du vill kan du också använda knapparna på enheten för att ange nummer.
  5. Kortläsaren visar nu en skärm med texten "Vänligen ange belopp". Ange ett belopp (minst 10 kr) och tryck på den gröna bocken för att acceptera din första transaktion.

Och det är allt! Du kan nu njuta av att acceptera kortbetalningar med din SumUp 3G.

cardpay.png  Acceptera kortbetalningar

Nu när din SumUp 3G har konfigurerats kan du börja acceptera kortbetalningar. Det är enkelt. Följ bara stegen nedan:

1. Slå på din kortläsare. Du bör automatiskt vara inloggad då du har skrivit in dina uppgifter under konfigurationen av kortläsaren.
  2. Ange transaktionsbeloppet och tryck på den gröna bocken.
  3. Låt kunden betala genom att:
    • Dutta deras kort mot kortläsarens skärm eller
    • Sätta in kortet i läsaren
    • Dra deras magnetremsa på ovansidan av kortläsaren.
  4. Låt kunden godkänna betalningen genom att ange sin PIN-kod eller genom att signera skärmen innan du trycker på den gröna bocken.
  5. Du ska nu se meddelandet "Skicka kvitto". Välj ett kvittoalternativ: "Inget kvitto", "E-post kvitto" eller "SMS-kvitto". Be kunden att ange sin e-postadress alternativt mobilnummer.

Klart! Nu är du redo för nästa transaktion.