Det går bara att skriva ut när kortläsaren 3G är ansluten till wifi eller ett mobilt nätverk.

Skriva ut kvitton

Skriv ut på begäran eller automatiskt

Du kan välja om du vill skriva ut på begäran eller automatiskt efter varje transaktion. Du kan när som helst ändra dessa inställningar.

1. Använd pilarna på kortläsaren för att komma till "Enhetsinställningar" i menyn.

2. Välj sedan "Skrivare".

3. Välj "Automatisk utskrift".

4. Slå på eller av den.

När automatisk utskrift är avstängt kommer kvittoalternativet upp efter meddelandet "Betalning godkänd". Tryck bara på "Skriv ut kvitto" för att få ett kvitto. Om automatisk utskrift är påslaget skrivs kvittot ut automatiskt efter att meddelandet "Betalning godkänd" har visats.

Viktigt:

Se till att fästa kortläsaren i skrivaren innan du trycker på den gröna bocken för att genomföra en transaktion om du vill kunna skriva ut. Om du fäster den efter transaktionen kan du inte längre skriva ut något kvitto.

Skriv ut kvitton för tidigare transaktioner

Skriv ut ett kvitto när som helst från din försäljningshistorik:

1. Gå till "Försäljningshistorik" med pilarna och välj den transaktion du vill ha kvittot för.

2. Välj alternativet "Kvitto".

3. Här kan du välja om du vill skriva ut kvittot eller skicka det via e-post eller sms.

Hur man river av kvitton och när pappret fastnar

Riv av kvittot över och uppåt mot dig. Bilden nedan visar hur du ska göra.

Om du river åt fel håll kan ett felmeddelande visas om att skrivaren har slut på papper. Så här fixar du det:

1. Öppna skrivarlocket.

2. Dra ut en bit papper.

3. Stäng luckan igen.

Sätta i en ny pappersrulle

Varje skrivare kommer med tre pappersrullar (en som sitter i och två extra). Efter det kan du använda alla pappersrullar som är 57mm breda med 30mm i diameter.

När skrivaren har slut på papper visas ett meddelande på kortläsaren. Du märker också svaga röda linjer på det utskrivna kvittot när pappret börjar ta slut. Så här byter du ut rullen:

1. Öppna luckan.

2. Sätt i pappersrullen som på bilden nedan.

3. Stäng luckan igen.

Ladda laddningsstationen

När skrivaren laddas laddas också kortläsaren 3G om den är ansluten till skrivaren. En lampa vid skrivarens laddningsport lyser medan den laddar. När skrivaren är färdigladdad blir lampan grön.

För att kontrollera skrivarens batterinivå gör du så här:

1. Sätt i din kortläsare 3G i skrivaren.

2. Tryck på "Meny".

3. Gå till "Enhetsinställningar".

4. Tryck på "Skrivare".

Du får en laddningssladd med enheten. Om du vill använda en annan laddare, se till att den är av godkänd kvalitet och fungerar för usb C till usb C och uppfyller följande volt- och amperekriterier: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A.

Laddare som inte uppfyller dessa specifikationer kan skada skrivaren.