Produktkatalogen låter dig skapa färdiga produkter och hyllor så att du kan hantera hela ditt utbud på ett ställe, vilket gör din försäljning mer effektiv.

Produktkatalogen

I din Produktkatalog kan du skapa ett produktbibliotek med produkterna du säljer.

Aktivera Produktkatalog

För att aktivera Produktkatalogen i appen trycker du på symbolen för inställningar Default.pngi nedre menyraden och aktiverar "Produktkatalog".

Ta emot betalningar i Produktkatalogen
  1. Logga in i SumUp-appen med dina kontouppgifter.
  2. Om Produktkatalogen är aktiverad öppnas appen automatiskt på "Alla produkter". Nu kan du välja eller söka efter en kategori och följaktligen en produkt, för en snabb autofyllning av pris och beskrivning av varan eller tjänsten du vill sälja.
  3. Klicka på produkten. Om du har sparat mer än en variant av produkten kan du nu välja vilken variant du vill sälja.
  4. Produkten är nu sparad i din kundvagn, som du hittar i längst ner på skärmen. Du kan sedan lägga till fler produkter till försäljningen genom att gå tillbaka till "Alla produkter" eller slutföra köpet genom att klicka på "Ta Betalt" -knappen.
  5. Skärmen "Betalningsmetoder" visas.
  6. Låt kunden betala med kort, kontaktlöst eller kontant om kontant-funktionen har aktiverats. Om du vill ha mer information om hur du aktiverar och tar emot kontantbetalningar, klicka här. För mer information om kortbetalningar, klicka här.
  7. Grattis! Du har precis gjort din första transaktion genom Produktkatalogen.

Kundvagnen

Kundvagnen visar namnen, mängden produkter och momsen som debiteras (om moms är aktiverat).

För att komma åt din kundvagn
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster).
  2. Tryck på kundvagnen längst ner på skärmen för att visa objekten i din kundvagn.
Ta bort eller lägg till produkter i kundvagnen
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster).
  2. Tryck på kundvagnen längst ner på skärmen för att visa objekten i din kundvagn.
  3. Du kan lägga till eller ta bort kvantiteten av en produkt genom att markera den och öka eller minska kvantiteten genom att använda symbolerna "+" och "-".

Hantera dina produkter

Optimera din produktkatalog genom att lägga till, ta bort och redigera produkter och varianter av dina produkter.

Skapa en ny produkt

För att komma igång med konfigurationen av din Produktkatalog,

1. Se till att Produktkatalogen är aktiverad genom att följa stegen ovan.
  2. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  3. Tryck på "Redigera" längst upp till höger och välj sedan "Ny produkt".
  4. Ett fönster kommer att dyka upp, där du kan ange produktnamnet, ladda upp en bild av produkten (ej obligatoriskt), ange ett pris och en märkning och lägg till ett sortiment om du har flera varianter av samma produkt.
  5. Om du har flera varianter av samma produkt och önskar ange ytterligare namn samt priser för varje variant, ange dem manuellt i "Lägg till variant".
  6. Du kan välja en momssats för produkten. Om du vill ändra momssatserna, se guiden Hantera dina momssatser nedan.
  7. Om du är nöjd med alla produktdetaljer, tryck på bocken längst upp till höger för att spara produkten.
Flytta en produkt
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Sök efter produkten i det övre sökfältet eller inom respektive kategori.
  3. När du har hittat och klickat på produkten visas skärmen "Redigera produkt".
  4. I det andra fältet kan du ändra kategorin som produkten tillhör.
  5. För att bekräfta och spara ändringen, tryck på bocken högst upp till höger.
Redigera en produkt
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Sök efter produkten i det övre sökfältet eller inom respektive kategori.
  3. När du har hittat och klickat på produkten visas skärmen "Redigera produkt". Härifrån kan du redigera produktens namn, kategori, bild, märkning, pris och momssats.
  4. När du har gjort de önskade ändringarna trycker du på bocken i det övre högra hörnet för att spara ändringarna.
Ladda upp/redigera en produktbild
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Sök efter produkten i det övre sökfältet eller inom respektive kategori.
  3. När du har hittat och klickat på produkten visas skärmen "Redigera produkt".
  4. När du trycker på produktens bild får du upp följande alternativ:
  • Välj från galleri: Här kan du välja en bild från din enhets
    fotobibliotek.
  • Ta bild: Med det här alternativet kan du ta en bild direkt för produkten.
  • Ta bort bild: Tar bort det aktuella fotot för produkten. Obs! Du kan ta bort bilden och fortfarande behålla produkten i din katalog.
Ta bort en produkt
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Sök efter produkten i det övre sökfältet eller inom respektive kategori.
  3. När du har hittat och klickat på produkten visas skärmen "Redigera produkt".
  4. För att ta bort en produkt från din Produktkatalog trycker du på "Ta bort produkt" på nedre delen av skärmen.

Hantera dina kategorier

I avsnittet för kategorier kan du organisera dina produkter genom att gruppera dem i kategorier efter eget val.

Skapa en ny kategori
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Tryck på "Redigera" längst upp till höger och välj sedan "Ny kategori".
  3. Ett fönster kommer att dyka upp där du kan namnge kategorin. Skriv in namnet på kategorin och tryck på "Färdig".

Denna kategori kommer nu att vara ett alternativ för dig att flytta dina nuvarande produkter till eller för nya produkter.

Redigera kategorinamn
  1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Välj den kategori du vill byta namn på.
  3. Ett fönster kommer att dyka upp där du kan redigera kategorinamnet. Ändra namnet efter önskemål.
  4. Välj "Färdig" så sparas det nya namnet.
Ta bort en kategori

Så här tar du bort en kategori (och följaktligen alla produkter inom den):

1. Tryck på försäljningssymbolenDefault.png(längst till vänster) för att öppna Produktkatalogen.
  2. Välj den kategori du vill ta bort.
  3. Ett fönster kommer att dyka upp där du kan redigera kategorinamnet. I fönstret har du också möjlighet att ta bort kategorin genom att välja "Ta bort".
  4. När du väl valt "Ta bort", kommer kategorin och alla produkter inom kategorin att raderas från din Produktkatalog.

Hantera dina momssatser

I området Moms kan du hantera dina momssatser. Obs! För att aktivera och/eller ändra momssatser måste du först aktivera Produktkatalogen. (Se ovan för en guide om hur du gör det.)

Aktivera moms
  1. Tryck på symbolen för inställningarDefault.png, se till att Produktkatalogen är aktiverad och välj sedan "Moms".
  2. När du öppnar ”Moms” för första gången visas ditt lands momssats. Om du vill ändra standardsatsen trycker du på "Ändra" i det övre högra hörnet och anger önskad momssats. Denna moms kommer som standard att väljas för nya produkter. Härifrån kan du också ange andra momssatser genom att ange procenttalet till höger och namnet på momsen till vänster.
  3. Tryck på "Klar" när du har angett önskade momsnivåer.
Ändra momssatser
  1. Tryck på symbolen för inställningarDefault.png och välj "Moms".
  2. Tryck på momssatsen du vill ändra och justera procentandelen eller namn som önskat.
Ta bort momssats
  1. Tryck på symbolen för inställningarDefault.png och välj "Moms".
  2. Välj den momssats du vill ta bort.
  3. Bekräfta valet genom att trycka på minussymbolen intill momssatsen.

Obs!: Se till att momssatsen du vill radera inte är kopplad till någon produkt eller att det är standardmomsen eftersom standardmomsen bara kan ändras och inte raderas.