Ta emot NFC-betalningar via Google och Apple Pay

Din SumUp-kortläsare kan ta emot kontaktlösa betalningar med närfältskommunikation (NFC).

Det gör att du kan ta emot betalningar genom att hålla det kontaktlösa kortet platt mot kortläsarens övre del. Det fungerar på samma vis med betalningsappar som GooglePay eller ApplePay.

När du har nuddat kortet, mobilen eller någon annan kompatibel enhet vid kortläsaren kommer du att höra ett pip och de fyra LED-lamporna kommer att tändas. Det är signalen för en lyckad transaktion.

Transaktioner på under 300 kronor behöver vanligen inte godkännas, men vid större belopp måste kunden auktorisera köpet med PIN eller signatur. (Gränsen sätts av kortinnehavarens bank och kan variera från bank till bank.)

Kort som går att betala kontaktlöst med känns igen på den här logotypen:

Vilka avgifter gäller för kontaktlösa transaktioner?

Kontaktlösa transaktioner behandlas på samma sätt som kortbetalningar. Därför gäller också samma avgifter för kontaktlösa transaktioner och korttransaktioner.

________________

*Betalningsappar kan bara användas med SumUp-kortläsare om kortet som sparats i appen är godkänt av våra tjänster.