cardpay.png  Så fort din SumUp 3G har konfigurerats kan du börja ta emot kortbetalningar. Det är enkelt. Följ bara stegen nedan:

1. Slå på din kortläsare. Du bör vara automatiskt inloggad efter att ha skrivit in dina inloggningsuppgifter under konfigurationen av kortläsaren.
  2. Ange transaktionsbeloppet och tryck på den gröna bocken.
  3. Låt kunden betala genom att:
    • Hålla ett kort eller en enhet med NFC mot kortläsarens skärm, eller
    • sätta i ett kort med chip i springan längst ner på kortläsaren, eller
    • dra ett kort med magnetremsa i springan längst upp på kortläsaren.
  4. Om nödvändigt, låt kunden godkänna betalningen genom att ange sin PIN-kod eller genom att signera skärmen innan du trycker på den gröna bocken.
  5. Du ska nu se meddelandet "Skicka kvitto". Välj ett kvittoalternativ: "Inget kvitto", "E-post kvitto" eller "SMS-kvitto". Be kunden att ange sin e-postadress alternativt mobilnummer.

Klart! Nu är du redo för nästa transaktion.

Läs artikeln SumUp 3G: Manual för ytterligare instruktioner.

Visste du att du kan använda din kortläsare utomlands? Läs hur du gör här.