Kom igång med virtuella terminalen

Vill en kund betala med kort men finns inte på plats för att genomföra betalningen? Det är just sådana situationer vi har utvecklat den virtuella terminalen för.

I denna artikel:

• Vad är fördelarna med virtuella terminalen?
  • Vem får använda den?
  • Vad finns det för krav på verksamheten?
  • Vad kostar det?
  • Hur registrerar jag mig?
  • Bruksanvisning för virtuella terminalen steg för steg

Vad är fördelarna med virtuella terminalen?

• Du kan ta emot kortbetalningar utan kort över telefon, via e-post eller i en app

• Det blir enklare för kunder som inte behöver vara på plats att betala dig

Vem kan använda virtuella terminalen?

Många olika verksamheter kan använda virtuella terminalen, men det finns ett antal vi inte kan stödja.

Verksamheter som inte stöds*:
  • Alkoholförsäljning
  • Barer och nattklubbar
  • Valutaväxling (digital)
  • Inkasso
  • Försäljning av e-cigaretter
  • Försäljning av e-kuponger eller presentkort
  • Nätapotek
  • PPI (betalningsskyddsförsäkring)
  • Tatueringsstudios
  • Försäljning av tobaksprodukter
  • Telefonmarknadsföring
  • Ej licensierad biljettförsäljning
  • Marijuana, CBD och andra relaterade produkter
  • Vuxenunderhållning och andra relaterade tjänster

*Denna lista är inte fullständig och kan komma att ändras när som helst.

Vad finns det för krav på verksamheten?

För att skydda dig och dina kunder finns det vissa villkor du måste uppfylla innan du får använda virtuella terminalen.

När du skickar in en ansökan om virtuella terminalen måste du ha starka bevis på ditt företags onlinenärvaro. Skicka länkar till din verksamhets närvaro online, som webbplatser och sociala medier.

Vi kan verifiera ditt företag med något av följande:

• Organisationsnummer
  • Personnummer (enskild firma)
  • Registreringspapper utfärdade av officiella myndigheter
  • En årlig skattedeklaration

Viktigt

Dessa dokument måste vara utfärdade i den sökandes namn. Annars krävs en fullmakt för personen som anges i ansökan.

Vad kostar det?

Vi tar ut en fast avgift på 2,95 % + 2,30 SEK. Det är den enda kostnaden för att använda tjänsten.

Hur registrerar jag mig för virtuella terminalen?

Om du har en verksamhet vi kan stödja och du har alla dokument till hands är det bara att sätta igång.

Är du ny på SumUp?

1. Skapa ett SumUp-konto på sumup.me.
  2. När vi har verifierat ditt konto skickar du ett e-postmeddelande till supportteamet och ber om att få registrera dig för virtuella terminalen.
  3. Fyll i ansökningsformuläret för virtuella terminalen som du får av oss och skicka tillbaka det till oss.

Har du redan ett konto?

1. Skicka din förfrågan om virtuella terminalen till supportteamet från den mailadress som är länkad till ditt SumUp-konto.
  2. Fyll i ansökningsformuläret för virtuella terminalen som du får av oss och skicka tillbaka det till oss.

När vi har granskat din ansökan meddelar vi dig vårt beslut.

Bruksanvisning för virtuella terminalen steg för steg

Det var allt! Läs igenom bruksanvisningen för virtuella terminalen. Den gör det lättare för dig att börja ta emot fjärrbetalningar.