Contante betalingen registreren

1. Open de SumUp-app en tik op 'Afrekenen' aan de onderkant van het scherm;

2. Tik op 'Bedrag' om een aangepaste waarde (minimaal € 1,00) in te voeren of op 'Artikelen' om een artikel uit uw catalogus met artikelen te verkopen;

3. Tik op 'Afrekenen' en selecteer 'Contant';

4. U kunt eventueel een korting toepassen of klanten vragen om een fooi;

5. Voer het contante bedrag in dat uw klant heeft betaald. De app informeert u vervolgens over het verschuldigde wisselgeld. Als uw kassalade is verbonden, zal deze automatisch worden geopend;

6. Druk nogmaals op 'Afrekenen' om de transactie te bevestigen.

Contante betalingen zijn gratis

Natuurlijk gelden er geen transactiekosten voor het accepteren van contante betalingen.

Een betalingsbewijs verstrekken

1. Kies op het scherm dat aangeeft dat de transactie is geslaagd of u het betalingsbewijs via e-mail of sms wilt verzenden.

2. Voer de contactgegevens van de klant in en bevestig dat u het betalingsbewijs wilt verzenden.

Betalingsbewijzen zijn een waardevol bewijsmiddel waarmee u zichzelf beschermt tegen terugvorderingen. Zorg er dus voor dat u ze, waar mogelijk, verstrekt. U kunt altijd betalingsbewijzen verstrekken voor transacties uit het verleden.

Hoe werken terugbetalingen?

Ontdek hoe u terugbetalingen uitvoert wanneer uw klant het geld terug wil.