De csv-sjabloon openen

Nadat u de importsjabloon hebt gedownload, moet u deze openen in een programma dat csv-bestanden kan bewerken. Dit kan bijvoorbeeld Microsoft Excel of Google Sheets zijn.

Hoe gebruik ik .csv-bestanden?

'Csv' staat voor een bestandstype voor het verzamelen en indelen van gegevens. Csv-bestanden kunnen worden bewerkt door ze te importeren in Microsoft Excel of Google Sheets.

De gegevens voor uw artikelen invoeren

U kunt in het csv-bestand gegevens voor artikelen invoeren in de volgende kolommen. Vetgedrukte velden zijn verplicht. Het csv-bestand is in het Engels, maar u kunt de meeste velden in elke taal invullen.

• Item name - De naam van uw artikel, bijv. 'shirt'

• Variations - Naam en eenvoudige varianten op artikelen, bijv. 'small', 'medium', 'large'

• Option set 1, 2, 3, 4 - Maak complexe sets met varianten met meerdere dimensies en geef deze een naam, bijv. maat, kleur, materiaal

• Option 1, 2, 3, 4 - Als u varianten met meerdere dimensies maakt, moet u de specifieke opties voor deze varianten invoeren. Deze worden automatisch gecombineerd zodat alle mogelijke opties worden weergegeven, bijv. (maat) 'small', 'medium', 'large'; (kleur) 'rood', 'blauw', 'groen'; (materiaal) 'katoen', 'corduroy', 'denim'

• Is variation visible (Yes/No) - U kunt varianten met meerdere dimensies, die zijn gemaakt met behulp van optiesets, weergeven door 'Yes' te typen en verbergen door 'No' te typen

Voeg varianten toe in de rij onder de rij met het oorspronkelijke artikel.

• Price - De huidige prijs van uw artikel of variant

• On sale in Online Store? - Typ 'Yes' om in te stellen dat uw artikel in de aanbieding is of 'No' om aan te geven dat dit de normale prijs van het artikel is

• Regular price (before sale) - Voer voor aanbiedingsartikelen de oorspronkelijke prijs zonder korting in, zodat gebruikers weten hoeveel ze besparen.

• Tax rate (%) - Het toepasselijke btw-tarief voor dit artikel of deze variant

Als u varianten op artikelen gebruikt, moet u de bovenstaande informatie alleen invoeren in de rij voor de varianten. Laat de rij voor het artikel leeg

• Track inventory? - Typ 'Yes' om de voorraadniveaus voor artikelen of varianten bij te houden en typ 'No' om dat niet te doen

• Quantity - Het aantal van een artikel of variant in de voorraad. Dit veld is verplicht als u het bijhouden van de voorraad hebt ingeschakeld

• SKU - Een uniek voorraadnummer waarmee u afzonderlijke artikelen of varianten kunt volgen

Als u varianten op artikelen gebruikt, moet u de bovenstaande informatie alleen invoeren in de rij voor de varianten. Laat de rij voor het artikel leeg.

• Display item in Online Store? (Yes/No) - Typ 'Yes' om het artikel beschikbaar te maken in uw webwinkel of 'No' om te zorgen dat het artikel niet beschikbaar is in uw webwinkel

• SEO title (Online Store only) - De titel voor een artikel die wordt weergegeven in Google; deze zorgt ervoor dat uw artikel beter wordt gevonden

• SEO description (Online Store only) - De omschrijving voor een artikel die wordt weergegeven in Google; deze zorgt ervoor dat uw artikel beter wordt gevonden

Als u varianten op artikelen gebruikt, moet u de bovenstaande informatie alleen invoeren in de rij voor de varianten. Laat de rij voor het artikel leeg

Vergeet niet om uw bestand als csv-bestand op te slaan, nadat u wijzigingen hebt doorgevoerd. Lees hoe u csv-bestanden opslaat in Microsoft Excel en Google Sheets.

Mijn artikelen importeren

Nadat u de sjabloon hebt ingevuld, kunt u uw artikelen importeren in SumUp.