Een factuur genereren via het SumUp-profiel

1. Selecteer in uw SumUp-profiel de optie 'Facturen' in het menu aan de linkerkant van uw scherm en kies vervolgens 'Nieuwe factuur';

2. Geef de factuur een factuurnummer naar keuze. Toekomstige facturen zullen daarna deze nummering blijven volgen totdat u anders beslist;

3. Pas 'Factuurdatum' aan om de factuurdatum toe te voegen;

4. Stel een vervaldatum in door onder 'Betaaltermijn' een vooraf ingestelde betalingsperiode te selecteren of kies een aangepaste deadline onder 'Vervaldatum'.

NB: Selecteer 'Betaald' onder 'Betaaltermijn' als uw klant al heeft betaald. Raadpleeg ons artikel over de betalingsstatus van facturen voor meer informatie.

1. Selecteer een klant in uw lijst met klanten of voer de relevante klantgegevens in in de daarvoor bestemde velden.

NB: Klik op 'Klant opslaan' om een klant toe te voegen aan uw lijst met klanten. Door een klant op te slaan, kunt u ook een btw-nummer, telefoonnummer, e-mailadres toevoegen en betalingsvoorwaarden aanpassen voor specifieke klanten;

2. Kies onder 'Artikel' een artikel uit uw lijst met artikelen of voeg een beschrijving toe van het artikel dat wordt gefactureerd.

NB: Klik op 'Artikel opslaan' om een artikel toe te voegen aan uw lijst met artikelen

3. Stel een artikelhoeveelheid, btw-tarief en prijs in.

NB: Pas de schakelknop 'Netto/Bruto' in het gedeelte met opties eronder aan om te kiezen of u prijzen met of zonder btw wilt weergeven;

4. Tik eventueel op 'Regel toevoegen' om meer artikelen toe te voegen.

1. U kunt niet alleen schakelen tussen het weergeven van netto- of brutoprijzen, maar ook 'Factuuropties' gebruiken om kortingen toe te voegen aan uw subtotaal en de taal van uw factuur te selecteren;

2. Voer aanvullende opmerkingen of een reeks algemene voorwaarden in onder 'Factuurvoorwaarden' en klik eventueel op 'Opslaan als standaard' om de inhoud opnieuw te gebruiken voor toekomstige facturen;

3. Sleep bestanden naar het gedeelte 'Bijlagen' om ze bij te voegen. U kunt ook op het blauwe pictogram met de paperclip klikken en ze toevoegen.

NB: Er geldt een limiet van 5 MB voor afzonderlijke bestanden en een totale limiet van 10 MB;

1. Tik als u klaar bent op 'Factuur voltooien' om een kant-en-klaar voorbeeld van uw factuur weer te geven.

NB: Facturen kunnen wel worden bewerkt, maar niet worden verwijderd als u op 'Voltooien' klikt;

2. Klik in de bovenhoek op 'Verzenden' om het adres van de ontvanger, de onderwerpregel en de inhoud van de e-mail te wijzigen. U kunt uw factuur ook downloaden en afdrukken of betalingsinformatie voor de klant toevoegen voor facturen die al zijn betaald.

NB: Schakel het selectievakje voor een herinnering in om een herinnering voor onbetaalde facturen te verzenden. Uw klant ontvangt twee dagen na de vervaldatum van de factuur een herinnering via e-mail.

3. Druk opnieuw op 'Verzenden' als alles klopt. Het proces wordt dan voltooid.

Hierna ontvangt u een bevestiging dat de factuur is verzonden en keert u terug naar het menu met de factuurgeschiedenis.

NB:

U kunt uw factuur op elk moment als concept opslaan via 'Opslaan' of een voorbeeld weergeven via 'Weergeven'. Sla een factuur op zonder op 'Factuur voltooien' te klikken om een pro-formafactuur te maken.

Bekijk onze handleidingen over hoe u de informatie op uw factuur kunt aanpassen en hoe betaling via facturen werkt.