Stel een offerte op

1. Klik links in uw SumUp-profiel op "Facturen".

2. Selecteer "Offertes" en dan "Nieuwe offerte".

3. Klik op het offertenummer om het te bewerken en voeg een datum en vervaldatum toe. Alle toekomstige offertes tellen op vanaf dit nummer, totdat u het wijzigt.

1. Voer de gegevens van uw klant in of selecteer een klant uit uw lijst met klanten. Als u hier klantgegevens invoert, worden ze automatisch gekopieerd naar uw lijst met klanten.

2. Voeg gegevens over het verkochte artikel toe of selecteer het artikel in uw catalogus met artikelen. Als u hier gegevens over artikelen invoert, worden ze automatisch opgeslagen in uw catalogus met artikelen.

3. Voeg meer artikelen toe via "Artikelen toevoegen" of klik op artikelen en kies "Regel verwijderen" als u ze wilt verwijderen.

1. U kunt een korting toevoegen via de knop "Toevoegen" direct onder het subtotaal.

2. Kies of u uw prijzen bruto of netto wilt vermelden en pas de taal van uw factuur aan via de knop "Documentopties bewerken".

3. Klik op "Algemene voorwaarden toevoegen" om extra opmerkingen toe te voegen of uw algemene voorwaarden toe te voegen.

1. Klik op "Afronden" om uw offerte te voltooien. U kunt de offerte opnieuw bewerken als u bovenaan in de hoek van het scherm op de drie puntjes klikt en de optie "Bewerken" selecteert.

2. Klik in de hoek bovenin op "Verzenden" en voeg e-mailadressen van ontvangers toe (gescheiden door een komma), en een onderwerp en een tekst voor uw e-mail. U kunt uw offerte ook downloaden en afdrukken.

3. Klik op "Offerte verzenden" om de e-mail met de offerte te verzenden. De offerte verschijnt direct in uw offertegeschiedenis.

Zet een offerte om naar een factuur

Als uw klant de offerte aanneemt, kunt u er eenvoudig een factuur van maken – zonder dat u alle gegevens opnieuw hoeft in te voeren.

1. Open uw SumUp-profiel en klink aan de linkerkant op "Facturen".

2. Klik op "Offertes" en selecteer de gewenste offerte.

3. Selecteer "Geaccepteerd door klant" en vervolgens "Converteren naar factuur".